Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

ØVELSE GJØR MESTER!

 • 20.02.2016 - 17:15

At øvelse gjør mester er hvertfall helt sant! All den treningen som Jonas har lagt igjen før dette stevnet kunne jeg se klart. Han var mye tryggere denne gangen og gikk begge kata med glans og vant begge.

Så var det kumite kampene som var knall spennende å se på. Jeg ble virkelig overrasket på første kamp. Han fikk full pott på poeng som er 8p. Kampen ble avsluttet 30 sekunder før tiden, fordi når en utøver oppnår 8p vinner en automatisk omgangen. I andre runde gikk de kampen ut og vant med 5-1. Dette er stor fremgang fra sist stevne som var i fjor. De to andre guttene som var med fra samme klubb gjorde det også knallbra. Så jeg er super stolt av alle guttene i dag :)

#blogg #blogger #karate #kamp #kumite #klubb #stevne #medalje #vinner #seier #bergen #laksevag #idrett #idrettshall

"NÅ ER DET BLODIG ALVOR"

 • 20.02.2016 - 10:15

karate girl
Licensed from: izakowski / yayimages.com


#karate #stevne #blogg #oransj #belte #cup #konkurranse #trening #kumite #kamp #bergen #sentrumkarateklubb #klubb #idrett #kampsport

Nå er er det "blodig" alvor altså! neida ikke blodig alvor bokstavelig talt da :) Men hele grunnen til at vi faktisk er i Bergen disse dagene er nettopp pga. karatestevne Jonas skal på i dag. Han skal sammen med sine klubbvenner konkurrere i karate på Laksevåg idrettshall. Vi tok bare en to dagers tur til Bergen for å kose oss og nyte litt vinterferie før stevnet.

Vi har nå spist en god frokost og pakket og klar for å sjekke ut. Det har vært to kjekke netter her på vandrehjemmet. Men som sagt neste gang jeg skal til Bergen, skal jeg sjekke nøyere opp når jeg booker overnatting ;)


 

Jeg er ganske spent for hvordan det vil gå i dag..... Dette er stevne nr. 2 i Bergen som han er med på... håper det vil gå bedre denne gangen. Kumite som er kamp delen er alltid så nervepirrende å se på. Han er enda ikke 100 % sterk på kumite delen, men han og klubben har trent veldig mye. Så jeg ønsker både Jonas og alle i klubben masse lykke til i dag. 

Jeg får stå på sidelinjen og heie alt jeg kan på dem :)  


 

Nå gjør jeg det!

 • 14.01.2016 - 21:00

God kveld mine flotte lesere :)

Dagen i dag har gått i ett - jeg kom meg ikke hjem fra jobb før klokken 17 (slutter 16:15). Og det tar sånn ca. 10-15 min for meg å kjøre hjem - rett inn og skifte og sjekke at Jonas hadde kledd seg for karatetreningen. Treningen begynte 18 så vi måtte ut og kjøre igjen. Mens han var på treningen dro jeg og kikket en tur på XXL og Skeidar, så innom Rema for å handle en av favoritt maten til Jonas, Hot Wings. Kun Rema 1000 sin Hot Wings er okei for karatekidden min hehe

Vel hjemme igjen var det middag og litt rydding etter maten. Så sannhetens time folkens! TRENING for meg på programmet! Jeg har sagt og skrevet at jeg skal begynne med hjemmetrening så jeg må holde ord. Jeg fikk også en ganske så bra forklaring i dag når det gjelder trening av sjefen i dag. Han ble ganske så ivrig, og hadde mye på hjertet å fortelle om viktigheten med trening og helse. Og jeg innser jo hvor viktig det er å tenke på helsen, spesielt når jeg har en jobb som er tungt og sliter på kroppen. Da må jeg tenke på å forebygge og styrke kroppen. 

Jeg var så heldig som hadde Jonas med da som var skikkelig ivrig på å ta planken med meg. Jeg klarte ikke ta den mer enn 1 minutt før jeg kollapsa ha ha. Prøvde oss på å filme snutten som dere ser lengre nedenfor - jeg klarer aldri å være seriøse når jeg skal ta planken. Jeg bare ler istedenfor haha Ellers tok noen øvelser som jeg ble fortalt jeg måtte ta får å trene ryggen. Situps prøvde jeg men det gikk ikke så greit pga. jeg fikk drit vondt i halebenet. Jeg vet ikke hva det kalles men skulle tro jeg har sånn utstikkende haleben som gjør at hver gang jeg ligger på ryggen, klarer jeg ikke å rulle meg opp - eller ta situps. Tror jeg seriøst må investere i den tykkeste treningsmatten som fins!#blogg #trening #øvelser #barn #jobb #rygg #hverdag #youtube

vDiSDoATHD0
 

 

"Polar M400 - hva syns jeg om den?"

 • 29.12.2015 - 16:30

POLAR M400 er det beste fra Polar V800, til en mye mer fornuftig pris.

Som dere vet er Polars toppmodell V800 det råeste treningsklokken, men en prislapp på godt fra 4000 kr, blir i dyreste laget for mange. V800 er også forholdsvis avansert, og fokuserer på funksjoner som kanskje er viktigere for aktive idrettsutøvere enn for mosjonisten. Derfor gikk jeg heller for Polar M400 - og det angrer jeg ikke på. Dette er en ny treningsklokke fra Polar som på mange områder ligner veldig på V800, men som er enda enklere å bruke. Og den koster bare halvparten av det V800 koster. Jeg fikk mine to for 1549 kr pr stk. på G-Sport og det er inkludert pulsbelte. 

Det jeg syns er kjekt med denne klokken er at den er vanntett ned til 30 meter, noe Apple Watch jeg hadde ikke kunne. Den er hovedberegnet for løping, men har også sportsprofiler for sykling og en rekke andre aktiviteter. Jeg valgte denne klokken var i hovedgrunn bruke den som en aktivitetsmåler. Mens gubben bruker den til også under trening, spinning. 

I likhet med V800 og aktivitetsarmbånd som eksempel populære Fitbit, er Polar M400 en klokke det er meningen jeg skal ha på meg døgnet rundt. Klokken har en innebygget bevegelsessensor som registrerer alle bevegelsene mine gjennom dagen og natten. På skjermen kan jeg til enhver tid se hvordan jeg ligger an i forhold til aktivitetsmålet mitt, og hvis jeg har vært i ro for lenge vil klokken kunne varsle meg og oppfordre meg til å bevege meg litt. Da kommer det et pip og teksten "Tid for bevege deg" vises på klokken.

Bevegelsessensoren registrerer også hvordan jeg sover, hvor mange kalorier jeg forbrenner og hvor mange skritt jeg har tilbakelagt. Veldig kjekt å se hvor aktive en har vært gjennom dagen. Jeg synkroniserer klokken med iphone min via Polar Flow tjenesten. Jeg får alt på appen og kan se gjennom alle dagene og all aktivitet jeg har hatt.

Skjermen er stor nok og teksten er klar og menyene er brukervennlige. OG det beste jeg liker ved denne klokken i forhold til Apple Watch er jeg slipper lade den hver eneste kveld/ natt. Bruker du klokken som vanlig kan en ladning holde i 24 dager som produsenten skriver. Bruker du den aktivt med pulsbelte og gps tracking vil du måtte lade før 24 dager. Det er hvertfall et pluss for meg når jeg valgte denne modellen. Jeg var ute etter en aktivitetsmåler, treningsklokke som jeg slapp å lade hver kveld. 

Denne anbefaler jeg virkelig hvis du er ute etter en god og brukervennlig treningsklokke. Den kommer i svart, hvit og rosa versjon. Merk deg at den rosa versjonen jeg har kommer med lenke som er 2 cm kortere enn de andre. Reimen er bitte litt annerledes også samt reimene er laget av supersoft silikon materiale som er herlig å ha rundt håndleddet.

#treningsklokke #polarm400 #polar #aktivitetsmåler #trening #blogg


"My Man in Action"

 • 26.12.2015 - 16:00

Med all julematen og alt godt julen bringer med, så er det viktig å trene i mellom disse dagene. Gubben ligger ikke på latsiden om det er jul. Han hiver seg på sykkelen annenhver dag her - og etter han fikk ny pulsklokke av meg må pulsbeltet også brukes hver gang.

Han er knallflink å holde seg i form hjemme, spinner minst 3 ganger i uken på ca. 45 min hver gang - så uttøying. Flinkere enn meg han å trene på spinningsykkelen. Jeg prøvde meg på spinning hjemme en gang, og det var nok for meg det. Trodde jeg skulle krepere etter 10 minutter hehe nei spinning er ikke noe for meg fant jeg ut.

Utstyr i orden ser jeg - viktig det :p spotify er et must å ha.
#blogg #trening #hjemmetrening #spinning #aktiv #polar #pulsklokke #puls #komiform

 

"Hjelpe du meg! Rene torturen dette!"

 • 11.12.2015 - 12:00


Helledussen! JA fytti katta - jeg har aldri opplevd makan til vondt i mitt liv!!!!!

Jeg har gruet meg siden i går kveld da jeg fikk bekreftet time til kiropraktoren. Jeg har aldri i mitt liv vært hos en kiropraktor, og aner ikke hva som blir gjort. Men pga. ryggen og jeg vil ikke gå å ha vondt så måtte jeg bare prøve da. 

Å gå på denne timen som varte 20 min. var noe av det vondeste jeg har vært med på. Klart kunne kiropraktoren se at jeg var stiv i venstre side. Og bekkenet mitt er visst stivere enn stokken ha ha 

Så begynte det! Det var sinnsykt vondt når han begynte å trykke og la press på der jeg har vondt. Jeg fikk såvidt puste der jeg lå! Første jeg tenkte på var jo dette er jo rene "mishandlingen" he he. Jeg har hørt at alle sier det er vondt og du føler du blir mørbanka av kiropraktoren. Men det gjør sabla godt etterpå :) og dette fikk jeg da merke etter han trykket og "knakk" ryggen min slik at du kunne høre det "knuste" i bena. 

Men det gjorde himla godt - og jeg ble faktisk noe mykere bak på side/ midt ryggen. Bekkenet er en kapittel i seg selv - STIV. Så må jeg prøve finne litt ut av arbeidsstillinger og hvordan jeg kan kjenne på kroppen hvordan jeg skal forebygge videre. Neste time skal jeg til kontroll for å sjekke hvordan denne første timen har hjulpet. Og så skal jeg også få noen tips og øvelser jeg kan gjøre hjemme.

Nå føler jeg meg nesten som et nytt menneske :) kroppen kjennes bedre selvom det enda er ømt og vondt etter timen. Dagslys enda så ut og ta noen bilder før jeg skal på jobb. Herlig å kunne ta bilder når det enda er lyst ute.


#blogg #rema1000 #hverdag #kiropraktor

"Stolt gutt og enda stoltere mamma"

 • 07.12.2015 - 21:20

KARATE - TRENING - GRADERING

Hvis du driver med karate så vet du hva jeg snakker om når jeg sier "gradering".

Gradering er stort for de som trener karate - og det er det som viser hvor langt du er kommet og hva du kan. Guttungen begynte for første gang på karate 6 november 2014, da starter alle med hvitt belte. 8 måneder senere fikk han gradere seg for første gang da til gult belte.

Rett før sommerferien i år ble han plukket ut for å være med i karateklubbens rekruttgruppen for barn opptil 11 år. Denne gruppen består av flere som har vært på audition og blitt plukket ut av instruktørene. De trener to ganger mer i uken enn de som trener vanlig. Og denne gruppen er da med i stevner og konkurranser i sin klasse. Han har vært med på et par stevner nå og syns det er kjempegøy å drive med karate. Det er en fantastisk gjeng i klubben og instruktørene som trener barna er knallflinke. 

Det er 2 graderinger hvert år og du kan gå opp slik:

nybegynner hvitt -gul stripe -hel gult -oransj stripe -hel oransj -grønn stripe - hel grønt osv

Alt etter hvor flink og hvor mye du har trent - dette avgjør sensei under graderingen.

Jonas har trent enormt mye fra han begynte - og spesielt etter han kom med i rekruttgruppen trener han nesten så og si 4 dager i uken, hver gang er 1 time. Så det blir 4 timer i uken han går på karatetrening. Og jeg må si at han er flink som har vilje og er interessert i karate. Det er aldri noe uff eller "eg ikke vil på trening" - så jeg syns han fortjente virkelig beltet han fikk i dag:

HEL ORANSJ

Han var skikkelig fornøyd og sa til meg med en gang at nå må jeg kjøpe flere rammer til han. For nå har han enda en diplom som skal på skryte hyllen sin. Og det gule beltet skulle han fint rulle sammen og legge på hyllen. For nå er det oransj belte som teller :)Super stolt gutt som har fått diplomet sitt og nytt beltegrad :)

#karate #shotokan #gradering #blogg #stoltmamma #idrett #kampsport

Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no