Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

NØYAKTIG TO MÅNEDER IGJEN.....

 • 04.04.2016 - 14:00


#blogg #macbookpro #apple #iphone #tanker #bursdag #alderdom #rosa #canon #overraskelse #ønsker 

WOW 4. april allerede folkens!

Det betyr det er akkurat to måneder til jeg fyller det magiske tallet 35. Tenk at jeg har kommet helt til tallet 35, og jeg føler meg ikke gammel en gang. Jeg føler meg ikke at jeg snart blir 35 år eller noe. Alder har alltid vært for meg som bare et tall det. Jeg har aldri brydd meg om alder på meg eller andre, fordi det som betyr noe for meg er personen inni. 

Om jeg er 35 eller 50 betyr ingenting - om du er mye yngre eller eldre enn meg gjør heller ingenting. Jeg har like mye respekt for andre uansett alder, så lenge jeg får samme respekt tilbake. Er du snill og grei og behandler meg og mine fint, vil du få samme behandling tilbake. Er du bare stygg og vil meg og mine vondt, kan du bare ha det så godt. Så enkelt er det for meg 😆

For meg er bursdag bare en markering på at den dagen ble jeg født i 1981. Jeg har aldri hatt sånn vane at jeg feirer stort med stor selskap eller fest. I hele oppveksten min kan jeg huske jeg kun hadde en klasse selskap da jeg gikk i 2. klasse. Ellers hadde vi ikke selskap - vi hadde ikke selskap i familien generelt hvert år heller. Bursdagsgave fikk vi heller ikke hvert år av familien. Det var liksom ikke noe vanesak å markere bursdager for oss da vi vokste opp. Sånn var det bare.

I senere tid har jeg hatt to store familieselskap da jeg fylte 25 år og 30 år. Det er kun da jeg i det hele tatt har hatt stor feiring av min bursdag. Ellers har det bare vært at jeg har invitert foreldrene mine bort for en liten familiemiddag. Har aldri gjort noe stort ut av bursdager ellers for meg eller gubben. Ungene har jeg prøvd å ha klasse bursdag hvert år fram til det som er blitt avtalt på foreldremøter. Og jeg har prøvd å ha familieselskap for ungene hvert år så lenge det har passet inn. 

I år blir jeg 35 og jeg vurderer om jeg skal lage til noe med familien. Jeg tenker at siden jeg er voksen så trenger jeg ikke selskap hvert år. Men hvert femte år kunne vært en fin ting å markere 😄 og det er jo alltid kjekt å invitere familiemedlemmer til middag og kos. Gave har jeg jo allerede fått av gubben og ungene og vel så det hihi. Så jeg har ikke noe mer jeg kan ønske meg til bursdag fra dem. Men jeg har nå andre ting jeg kan ønske meg for det om jeg har fått den dyreste bursdagsgaven ever i mitt liv 😉

 

15 ORD SOM BESKRIVER MEG

 • 29.03.2016 - 11:30

DaddaOgVeien har skrevet et innlegg HER der hun har blitt utfordret til å beskrive seg selv med bokstavene i sitt navn. Hun utfordre andre å være med, og jeg velger å ta utfordringen med å lage et eget innlegg. Her tar jeg for meg de ordene i mitt navn som jeg føler beskriver meg best. Både positive sider og negative sider vil jeg la dere lesere få vite.  For jeg ser på min personlighet med både gode og dårlige sider, fordi ingen er perfekte, alle har sine positive og negative sider. Og det er ingenting å være skamfull over å vise seg fra begge sider 😉 Jeg velger her å korte ned til kun Tone Vinningland - tar jeg med mellomnavnet blir det litt for langt 😀


 

T-ANKEFULL

O-MTEKSOM

N-AIV

E-GEN

❤️

V-ENNLIG

I-RRITERENDE

N-ERVØS

N-NØYE

I-NSPIRERENDE

N-ÆRTAGEN

G-LAD (MEN I FØLGE MIN GUBBE BURDE JEG SKREVET "GAL" HA HA)

L-AT (DETTE ER GUBBENS FORSLAG)

A-NSVARSFULL

N-YSGJERRIG

D-AGDRØMMER

❤️

TAR DU OGSÅ UTFORDRINGEN ?

SOSIALE MEDIER

 • 16.03.2016 - 16:00

BLOGG.NO

Følg meg gjerne på blogg.no, snapchat, facebook siden min, instagram og bloglovin om du har noen av delene 😊


SNAPCHAT

FACEBOOK SIDEN MININSTAGRAMBLOGLOVIN


#blogg #sosialemedier #Facebook #instagram #snapchat #bloglovin

 

 

 


 

Litt fakta om lille meg

 • 23.02.2016 - 10:40

Nå tenkte jeg å forfriske dere med noen fakta om meg. Enkelte fakta har dere sikkert lest om før, og noen er nye som jeg røper til dere nå. Dere har også sikkert blitt bedre kjent med meg etterhvert, men jeg får stadig nye lesere så det er greit med en liten fakta oppdatering. Jeg leser mange andre blogger og får alltid en del inspirasjon av andre. Og jeg har kontaktet enkelte om det er greit for dem at jeg lager mine egne innlegg av samme sjanger. Jeg syns det er veldig greit å bare forhøre meg først med andre, for jeg vil ikke at andre skal føle at jeg "stjeler" ideer til min egen del.

Så her kommer noen punkter om lille meg:

⇒ Jeg er kun 1.58 cm høy på strømpelesten.... men jeg sier alltid at jeg er 1.60 høy for å virke som jeg er høyere ..... men jeg får stadig høre at jeg må se å vokse mer .... ka søren?


⇒ Jeg blir 35 til sommer (yeah i´m that old)

⇒ Klarer ikke bruke høyhælte sko - men kjøper slike sko for det #%!$# daahh sløseri eller?

⇒ Allergisk mot alt som ikke er av ekte gull eller sølv - så her er det bare ekte varer takk!

⇒ Liiiiiivredd meitemark - de er jo super ekle kryp.

⇒ Tror jeg har dårlig hjerte - fordi jeg hopper alltid en meter når jeg blir skremt, spesielt når jeg er på jobb går det sjelden noen dag utenat jeg støkker som pokker.

⇒ Lagt meg under kniven - ja, jeg har faktisk fått stappa inn ca. 220 ml med silikoninnlegg i puppene.

⇒ 100 % vietnameser - jeg er ikke adoptert altså, jeg er tvers gjennom ei vietnamesisk jente som har bodd i Norge nesten hele sitt liv. Jeg er norsk statsborger og føler meg mye norsk, men fortsatt vet jeg hvor jeg har røttene mine og hvor jeg opprinnelig stammer fra.

⇒ 2 vidt forskjellige utdannelser - jeg har fagbrev innen helseyrket og fagbrev innen salg og service.

⇒ Snartenkt - enkelte ganger tenker jeg ikke skikkelig gjennom ting før jeg snakker eller gjør noe :( 

⇒ Værsjuk - tipper det er mange som meg som blir ganske så humørsjuk etter hvordan været er.

⇒ Stabeist - det kan gubben skrive under på at jeg er haha

⇒ Ta sorgen på forskudd - det er typisk meg det å alltid tenke negativt fordi jeg ikke tør å ha forhåpninger om ting. Derfor er det lettere å heller ta sorgen på forskudd enn å bli skuffet.

⇒ Apple freak - lagt min elsk på Apple produkter fra den aller første iPhone 2g som kom i Usa. Det er KUN en iphone modell jeg ikke har hatt som er iphone 5c. Ellers har jeg brukt absolutt alle modeller av iphone som har vært på markedet.

⇒ Drikker ikke vin - gubben har prøvd å venne meg til rødvin slik at vi kan kose oss med rødvin/ hvitvin. Men smaksløkene mine liker rett og slett ikke viner så dessverre kjære :p

⇒ Automat - ja! jeg aner ikke hvordan jeg starter en bil som ikke er automat bil. Jeg tok opplæringen og oppkjøringen til førerkort på automat - så jeg har kun lov å kjøre automatbiler.

⇒ Dårlig taper - haha jeg er det men jeg er flink å skjule det, kanskje det er poker face jeg har da :D

⇒ Slaskete - jeg er ganske så slask av meg hjemme når jeg kan slappe av og være blant mine nærmeste. Da kan jeg bare være totalt meg selv og ikke trenger å tenke på hvordan jeg skal gå kledd, te meg osv. osv.

Men nå få det være nok fakta om meg - må spare til senere innlegg - håper dere ble enda mer kjent med meg etter dette innlegget. Og satser på at mine uhøytidlige bilder blir tatt godt i mot siden dette må vel være de første bilder av meg som jeg er fjollete på ;)


#blogg #meg #fakta #redd #meitemark #applefreak #høy #lav #chill #automatbil #automatgir #lappen #vin #kos #allergi #taper #morro #fjollete

 

 

 

 

 

 

30 KJAPPE OM MEG

 • 16.02.2016 - 16:00

1. Hva har du på deg? Mest slaskete joggebukse fra Champion og Cubus topp.

2. Hvor gammel er du? Ehhmm........ Gammel nok.

3. Savner du noen? Hele familien og slekten min i Vietnam.

4. Hvilken stjernetegn er du? Tvillingene og Hanen i det Kinesiske horoskopet

5. Favoritt quote? "Honestly is the best policy".

6. Spiller du instrumenter? Jeg kan godt spille "Lisa gikk til skolen" på blokkfløyte om du vil :p

7. Favoritt skuespiller? Har ingen spesielle favoritter - liker mange av de kjente.

8. Hvor drar du når du er trist? Jeg drar ingen plass, sitter hjemme på sofa og er lei meg bare da.

9. Har du en frykt? Å stå foran mange mennesker.

10. Hvilken bok var den siste du leste? "Etter deg" som jeg fortsatt holder på å lese......

11. Favorittfarge? ROSA - AMEN.

12. Hva var det siste du drakk? Oboy.

13. Når kysset du sist? I går.

14. Hvor lang tid bruker du på badet? Vanlig arbeidsdag: 10 min. Ut på noe spesielt: 1 time.

15. Hva ser du etter i en livspartner? Snill, god, tålmodig, ærlig, trofast, morsom, støttende osv. osv.

16. Hvor høy er du? Ikke høy nok.

17. Turn off? De som tror de er noe - de som går med nesen i været og aldri kan se at de selv faktisk har negative sider, som ikke kan innrømme at de har feil, tror de er feilfrie fordi de har et perfekt liv.

18. Hvilken tv-serie så du sist? The Big Bang Theory.

19. Favorittmat? Sushi.

20. Hva er din favorittsang? "Sommerfugel i vinterland".

21. Hvilke destinasjoner ønsker du å dra til? Usa, Canada og Vietnam.

22. Hvor går din neste reise? Norge & Sverige.

23. Har du et crush? Daahhh.... jeg er lykkelig gift.

24. Når ble du sist fornærmet? Husker ikke - ha ha

25. Hva er favoritt godteriet ditt? SUPER SURE frosker eller smilefjes.

26. Hva er favoritt smykket ditt? Det jeg har på meg nå - Englebarn smykket mitt.

27. Når var du med noen sist? Noen dager siden.

28. Hva stod det på din siste sms? "Ja så lenge hun får lov av foreldrene sine så."

29. Har du noen gang vært forelsket? Ja.

30. Hva gjør deg sint? Ting som i dette innlegget HER!

TAKK FOR AT DU GADD Å LESE GJENNOM DE 30 SPØRSMÅL/SVAR


#blogg #30 #spørsmål #svar #hverdag #morsom #underholdning #kos #chill

 

DA VAR FAGBREVET PÅ PLASS

 • 09.02.2016 - 18:00

Dere som har lest bloggen min har fått med seg dette innlegget "Når angsten tar deg...." og "Det ble ingenting på meg". Innleggene handlet om hvilken angst jeg har å måtte stå foran stor publikum osv. Jeg turte ikke å gå på fagbrevutdelingen i forrige uke...... så jeg valgte å hente den selv på kontoret. 

Siden jeg var på jobb i dag fikk jeg ikke hentet den. Men gjett hva min snille mann gjorde i formiddag??? Joda, han gikk og hentet fagbrevet for meg :) han var så grei og tok også med fagbrevet til ei venninne av meg som var lærling på jobben. De sa at andre kan hente for oss, så da spurte jeg han i går om han ville hente min og hennes.

Så nå sitter jeg stolt med mitt andre fagbrev som snart skal på veggen. Jeg skal levere den til et trykkeri for å få et skikkelig bra kopi av den. Originalen skal jeg ha i safen og kopien skal jeg henge opp på veggen. Jeg henger aldri opp originalen i tilfelle brann eller tyveri... men hvem huleste stjeler et fagbrev hehe


#blogg #utdannelse #fagbrev #slagsfaget #service #bestått #glede #lykke 

<3 EN AV HVER <3

 • 08.02.2016 - 15:00

8/29


♥ Mine to englebarn ♥

Dette er smykket som jeg bruker ofte for tiden nå. Jeg bruker sjelden smykker og armbånd osv. men akkurat denne er jeg veldig glad i. Det symboliserer barna mine - en gutt og ei jente. Jeg kom over dette for mange år tilbake og jeg likte utrolig godt tanken bak smykket. Jeg har en av vær kjønn - det er alt jeg kan ønske meg. Mannen min har også en av hver fra tidligere ekteskap. Så vi har jo til sammen to gutter og to jenter.

Eldste jenta studerer journalistikk i UIS mens eldste sønn går 2 året på vgs. Elektrolinjen her hjemme. Jeg håper han vil være så heldig å få læreplass til høsten. Krysser alle fingrer og tær på han skal få det også. Thea og Jonas har enda noen år til så jeg nyter den tiden jeg har dem enda nær. Jeg er ei veldig familiekjær person som liker å være med mann og barna mine. De er alt for meg <3 

#blogg #barn #livet #englebarn #familie #smykke #stefar #mammalivet 

"HAN ER 14 ÅR ELDRE ENN MEG"

 • 07.02.2016 - 20:00

Ukens mest leste innlegg :)

Kjærlighet kan gjør oss blind som det sies, den kjenner verken grenser eller alder. Er det virkelig noe fasitsvar på hvor mye forskjell det må være mellom mannen og kvinnen? For at det skal bli det perfekte paret, det perfekte forholdet/ ekteskapet?

Jeg mener at det er vanskelig å svare på det fordi du kan jo ikke sitte og velge ut en partner pga. rett aldersforskjell. Når en forelsker seg i noen så er det mye hva hjertet sier og føler, samtidig som det skal være litt fornuft i det. Men det er veldig fort for mange å dømme andre når de hører hvilken aldersforskjell det er. F.eks. er du en eldre mann som finner deg ei dame som kunne vært datteren din, eller ei eldre dame som finner seg en unge mann. Da blir det mye snakking og dømming. Betyr dette da at du må finne deg en mann som er i samme alder eller noen år eldre bare? Og mennene må finne seg damer i samme alder eller noen år yngre?

Jeg har selv blitt kjent, blitt sammen så giftet meg med min mann. Han er 14 år eldre enn meg. Ja, såpass eldre folkens! Det hender at jeg får spørsmål om "wow, så mye eldre - koss går d da?". "Det fungerer kjempebra det" svarer jeg. Selvfølgelig fungerer det, men..... det har sine fordeler og ulemper med aldersforskjellen selvom jeg sjelden sitter og tenker på aldersforskjellen. At vi elsker hverandre og støtter hverandre på godt og vondt har ingenting med alder å gjøre. Kjærlighet har ingenting med alder å gjøre - det har noe med følelser du har til hverandre. Hvordan du behandler hverandre - hvordan du respekterer og tar hensyn til hverandre. Å ha forståelse og lære hverandre å kjenne. Er du forelsket og glad i noen - spiller det ingen rolle om du er eldre eller yngre enn hverandre.

MEN..........

Skal en tenke realistisk på hva selve aldersforskjell kan ha noe å bety har jeg tenkt på noen punkter som jeg vil dele med dere. Dette er bare mine egne synspunkter - det betyr ikke at det er rett for andre osv.

Livserfaring og trygghet - det er en selvfølge at han har opplevd mer enn meg, og dette er en fordel for meg. Selvom det er sagt at han har mer livserfaring enn meg, betyr det ikke at han vet best alt. Men det at han er eldre gir det meg en trygghet. En trygghet fordi han er roligere og fordi han tenker mye på framtiden for meg og ungene. Han har sin egen plan over hvilken livsforsikring jeg og ungene får om han skulle falle om før meg, han tenker og ordnet alt slik at vi skal få et godt liv den dagen han ikke er med oss lengre. Han vil jeg skal føle trygghet.

Sykdom og helse - dette er noe vi aldri kan forutse hva som skjer, men med aldersforskjellen så tilsier det at han eventuelt kan få sykdommer som jeg ikke får før jeg kommer i hans alder selv. Men det igjen betyr ikke at jeg eventuelt ikke får problemer før han. Jeg har et yrke der det er veldig mye slitasje på kroppen, men det er da trening kommer inn i bildet. For det om jeg er yngre enn mannen min må jeg også passe på helsen min. Greit nok at mange ikke tror jeg er 34 år fordi det er utrolig vanskelig å gjette alderen på asiatere. Dette gjør også at mannen min er litt mer presset for å holde seg i form enn meg. Han må tenke på sin helse og være litt forfengelig og ta vare på sitt ytre også. Han bestemte seg for å slutte å røyke, noe han har klart med glans. Han driver med hjemmetrening og trener aktivt når han er ute på jobb. Jeg har også begynt å trene hjemme for å styrke opp ryggen min. Jeg føler ofte at jeg har en kropp som er mye mer sliten enn mannen, og det er han som er eldre! Men pga. slitasje på jobben daglig så er jeg ofte gåen enn hva han er når han er hjemme.

"Hvem dør først?" - dette er noe jeg vet min mann har tenkt mye på. Han vet han en dag vil gå før meg, selvom jeg stadig vekk sier at dette kan vi ikke vite. Om jeg er 14 år yngre betyr det ikke at jeg kommer til å dø etter han. Man vet aldri hva som skjer! Plutselig kan noe skje med meg og jeg faller bort før han osv. En kan ikke sitte og spekulere i hvem som dør først. Men dette er utrolig viktig punkt å snakke om, for en dag vil det skje. Han ønsker ikke at jeg skal sitte igjen i uviten på hva som skjer når en av oss dør. Vi vil vite hva hverandre ønsker den dagen det skjer...... For meg blir dette veldig fjernt, å snakke om døden, fordi jeg tenker at vi er jo ikke gamle enda. Vi må bare nyte livet og leve den slik vi vil. Jeg er den typen som tror litt på skjebnen, skjer det så skjer det. Er jeg ment for å forlate denne verden så er det bare det.

Bortskjemt - hvorfor? Jeg føler meg ganske bortskjemt til tider, med dette mener jeg ikke at jeg får materialske ting osv. Det jeg mener er jeg føler meg heldig, blir skjemmet bort ved at han gjør mye for at livet mitt skal bli best mulig. Han er hjelpsom og gjør masse for meg når han er hjemme. Siden han jobber i Nordsjøen med 2 uker på og 4 uker av. Han hjelper meg med ungene, huset og ellers alt annet. Han er utrolig snill mot meg og ungene, mot alle rundt oss. Hjelper andre når han har muligheten. Jeg er virkelig heldig som har en mann som ham. OG uansett hva som vi har gått gjennom siden vi først snakket med hverandre i desember 2005 - holder vi sammen til den dag i dag.

Snart ti år har gått fra den dagen jeg traff ham, og hele veien vi har gått fra da til nå - har inneholdt mye glede, sorg, krangler, uenigheter, tabber, dumhet og mye mye mer. Men vi har vært utrolig sterke og klart å komme oss gjennom alle hindringer i livet. Kjærlighet gjør ikke bare blind - kjærlighet gjør oss sterke ♥

#blogg #kjærlighet #alder #ingengrense #livstid #ekteskap #forskjellige #døden #erfaring

NÅ SKAL JEG VISE DERE HUD!

 • 04.02.2016 - 16:15


#blogg #moro #hud #skjønnhet #tanker #følelser

JA, dere leste helt rett - jeg skal vise hud i dette blogginnlegget. Jeg skal vise mitt første innlegg med så mye hud at det tyter hud på hele skjermen! Men om dere tror jeg skal flashe med puppene så tar dere grådigt feil! For jeg er ikke desperat etter å få lesere :p 

Da jeg var 18 tenkte jeg lenge på om jeg skulle gjøre det. Jeg visste at jeg måtte gjøre det i hemmelighet, fordi foreldrene mine var super strenge. Jeg visste de ikke kom til å like det jeg ønsket å gjøre. De har sånn fordommer mot slike ting, og jeg ønsket ikke å lage noe bråk. Men jeg var tross alt 18 år og kunne bestemme over mitt eget liv, for det om jeg fortsatt bodde hjemme hos dem. 

Jeg valgte da å sjekke opp hvor jeg kunne gjøre dette, og hva det ville koste. Det jeg fryktet mest var at det ville gjøre vondt...... Men det er veldig innviduelt hvordan hver enkelte reagerer. Noen syns det er pyton mens andre ikke merker noe veldig. Ønsket mitt om å få dette var sterkere enn tanken på at det kom til å gjøre vondt. Det er jo mange andre som har gjort dette, og det er jo ikke det verste på jord heller. Så jeg bare hoppet i det og fikk tatt det :) Det var ikke så vondt som jeg hadde trodd hehe - men det som var mest slitsomt den tiden var at jeg måtte skjule det. Jeg måtte skjule at jeg hadde den.

Husker godt i 2004 da jeg var i Vietnam - jeg turte nesten ikke å vise at jeg hadde en sånn. Folk der er ikke vane med jenter som har det. De kan se på meg som en rebelsk og uskikket jente. Jeg blir dømt bare de ser meg med det.... og toppen av alt gikk der med ei liten unge uten mann. Dere kan tenke dere blikkene jeg fikk og hva de snakket om. Jeg kan jo språket men det vet jo ikke de... så jeg ble litt forbanna at de stod og snakket stygt om meg bare fordi de så jeg hadde en navlepynt! hehe ja, det jeg skriver om er selvfølgelig piercing i navlen. 


Her er min belly piercing som jeg av og til har på.... etter to svangerskap så har jeg ikke akkurat verdens flateste mage. Og det er ikke så behagelig å ha piercingen på når bukselinningen kommer rett under smykket. Og valpeflesket tyter over buksen og eneste jeg ser da er flesket. Men jeg jobber med å stramme opp magen - noe som er lettere sagt enn gjort :p

Sånn det var mitt blogginnlegg som jeg viser hud. Får jeg mange lesere nå mon tro?

Når angsten tar deg....

 • 04.02.2016 - 00:50

I dag, torsdag 4. februar kl. 18 skal jeg fram. Jeg skal stå fram blant uttalige mange mennesker. Jeg kjenner jeg får hjertebank. Pulsen stiger og amgsten tar overhånd. Men så har jeg så lyst å gå, lyst å være med på dette. Å få overrakt beviset på at jeg har bestått fagbrev er noe jeg har gledet meg til i flere måneder. Stoltheten over at jeg har klart å ta et fagbrev til skulle skje i dag klokken 18.

Så midt på natten når jeg nå vet det nærmer seg kvelden, kommer angsten krypende. Angsten for å måtte komme stå foran et fullspekket sal med hundrevis, kanskje tusenvis av øyner på meg, gjør det bare verre. Jeg gruer meg. Jeg kjenner angsten blir for sterk og jeg klarer ikke å skyve den vekk. Jeg har alltid hatt problem med store forsamlinger, presentasjonsangst. Jeg klarer bare ikke selvom jeg har så lyst å gå for å få tildelt fagbrevet. Å bli hyllet og applaudert for sammen med alle andre som også skal få sitt fagbrev. Hva skal jeg gjøre? Når angsten tar meg slik, er det da lurt av meg å gå? Skal jeg pine meg gjennom dagen, så kvelden fordi jeg skal motta et bevis?

Mannen min mener at jeg må ikke om dette er noe jeg gruer meg for. Hvis dette er ubehagelig for meg, og gir meg angst, så går det fint om jeg ikke vil gå. De kan jo alltids sende fagbrevet eller jeg kan hente den selv over helgen. Dette plager meg så mye nå at nattesøvnen ikke starter. Jon Blund har enda ikke meldt sin ankomst, men jeg må virkelig få litt søvn snart. Kanskje jeg bare skal sende en mail nå at jeg ikke kan komme allikevel på utdelingen. Så blir jeg kanskje roligere og får til å sove da?

Sliter du også med angst slik som i mitt tilfelle?


#blogg #tanker #søvnløs #angst #forsamling #fagbrev #natt #glede #stolthet #mennesker

SVAR PÅ TING DERE LURER PÅ OM MEG

 • 02.02.2016 - 16:15

Hvor lenge har du jobbet på Rema 1000 og hvordan stilling har du?

- Jeg begynte for første gang på Rema 1000 i mars 2011. Litt over 3 år jobbet jeg på Rema 1000 Kvala før jeg fikk jobb på Rema 1000 Solvang i mai 2014. I fire måneder jobbet jeg i kassen og rundt omkring i butikken. Inntil 1. september 2014 gikk jeg inn i ferskvareansvarlig stillingen. Og har siden det hatt ansvaret for ferskavdelingen. 

- Kunne du tenke deg å jobbe på Rema 1000 resten av tiden i fremtiden eller er det et annet sted du kunne tenkt deg å jobbe?

- Slik jeg har det nå tenker jeg ikke på noe annet enn å være på Rema 1000. Jeg trives utrolig godt her jeg er. Jeg liker jobben og jeg kommer nok til å bli her, så lenge jeg har en jobb er jeg fornøyd.

Hvilke blogger følger du?

- Jeg har mange blogger jeg følger, så her blir det mange å ramse opp. De jeg følger leser jeg hver dag :)

Hva motiverer deg til å blogge?

- Dere lesere og følgere som motiverer meg mest. Kommentarer som dere legger igjen. Innlegger til andre bloggere som jeg følger er en stor motivasjon til meg.

Hvorfor begynte du å blogge, og hvor lenge kommer du til å blogge?

- Jeg begynte å blogge 20 sept. 2015. Grunnen jeg begynte å blogge var etter jeg begynte å lese bloggen til Mammatilmichelle. Jeg ble inspirert og tenkte hvorfor ikke prøve meg på blogging? Det virker som en bra plass å dele mine tanker, dele min hverdag og samle alt på en plass. Jeg kommer til å blogge så fremt jeg har noe å dele eller skrive.

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

- Lettskremt rettere sagt vettskremt. Snill, omtenksom, hjelpsom, utadvendt og smilende.

Hva får deg til å bli sint?

- Når ungene mine ikke lyer meg haha neida - det som gjør meg mest sint er at jeg ikke alltid er flink til å si hva jeg mener direkte. Jeg er ikke flink nok å tørre å si hva jeg vil fordi jeg ikke alltid er trygg på at jeg kan formulere meg godt nok slik at folk ikke misforstår meg. Jeg er ikke en person som blir sint sånn sett, men jeg er mer den typen som blir sint på meg selv.

Hvilken blogger leser du fast?

- Jeg har mange blogger som jeg leser fast hver dag :)

Hva ser du i en god venn?

- Ærlig. Snill. Forståelsesfull. 

Hvor har du lyst å bo når du blir eldre?

- Haugesund. Jeg har grodd fast her og kommer aldri til å flytte herfra. Jeg kan reise rundt i verden, men Haugesund forblir min endeplass.

Hvor lenge har du og gubben vært gift?

- 24 mai 2008 giftet vi oss ;)

Har dere lyst på flere barn?

- Nei. Han har to fra før, jeg en fra før, og en sammen. Totalt fire barn. Holder plenty :p

Hvordan tror du at du hadde reagert om Thea hadde blitt gravid nå?

- Jeg hadde gått i sjokk!

Hvis/ når barna i familien skal gifte seg, skal de ha "vanlig" bryllup da eller slik som dere hadde?

- Dette er noe de absolutt skal få velge selv når den dagen kommer. Det kommer også an på om Thea og Jonas gifter seg med norsk eller vietnamesisk mann/ dame. Jeg støtter dem uansett hvilken måte de vil gifte seg på.

Dette var siste del av spørsmålsrunden for nå. Håper alle fikk svar på det de lurte på :)


#blogg #spørsmål #blogging #jobb #ekteskap #livet #barn #vennskap #motivasjon #inspirasjon

Husk delta på giveaways jeg har på et nydelig skjerf HER :)

 

 

14 ÅR FORSKJELL PÅ OSS

 • 01.02.2016 - 11:30

Kjærlighet kan gjør oss blind som det sies, den kjenner verken grenser eller alder. Er det virkelig noe fasitsvar på hvor mye forskjell det må være mellom mannen og kvinnen? For at det skal bli det perfekte paret, det perfekte forholdet/ ekteskapet?

Jeg mener at det er vanskelig å svare på det fordi du kan jo ikke sitte og velge ut en partner pga. rett aldersforskjell. Når en forelsker seg i noen så er det mye hva hjertet sier og føler, samtidig som det skal være litt fornuft i det. Men det er veldig fort for mange å dømme andre når de hører hvilken aldersforskjell det er. F.eks. er du en eldre mann som finner deg ei dame som kunne vært datteren din, eller ei eldre dame som finner seg en unge mann. Da blir det mye snakking og dømming. Betyr dette da at du må finne deg en mann som er i samme alder eller noen år eldre bare? Og mennene må finne seg damer i samme alder eller noen år yngre?

Jeg har selv blitt kjent, blitt sammen så giftet meg med min mann. Han er 14 år eldre enn meg. Ja, såpass eldre folkens! Det hender at jeg får spørsmål om "wow, så mye eldre - koss går d da?". "Det fungerer kjempebra det" svarer jeg. Selvfølgelig fungerer det, men..... det har sine fordeler og ulemper med aldersforskjellen selvom jeg sjelden sitter og tenker på aldersforskjellen. At vi elsker hverandre og støtter hverandre på godt og vondt har ingenting med alder å gjøre. Kjærlighet har ingenting med alder å gjøre - det har noe med følelser du har til hverandre. Hvordan du behandler hverandre - hvordan du respekterer og tar hensyn til hverandre. Å ha forståelse og lære hverandre å kjenne. Er du forelsket og glad i noen - spiller det ingen rolle om du er eldre eller yngre enn hverandre.

MEN..........

Skal en tenke realistisk på hva selve aldersforskjell kan ha noe å bety har jeg tenkt på noen punkter som jeg vil dele med dere. Dette er bare mine egne synspunkter - det betyr ikke at det er rett for andre osv.

Livserfaring og trygghet - det er en selvfølge at han har opplevd mer enn meg, og dette er en fordel for meg. Selvom det er sagt at han har mer livserfaring enn meg, betyr det ikke at han vet best alt. Men det at han er eldre gir det meg en trygghet. En trygghet fordi han er roligere og fordi han tenker mye på framtiden for meg og ungene. Han har sin egen plan over hvilken livsforsikring jeg og ungene får om han skulle falle om før meg, han tenker og ordnet alt slik at vi skal få et godt liv den dagen han ikke er med oss lengre. Han vil jeg skal føle trygghet.

Sykdom og helse - dette er noe vi aldri kan forutse hva som skjer, men med aldersforskjellen så tilsier det at han eventuelt kan få sykdommer som jeg ikke får før jeg kommer i hans alder selv. Men det igjen betyr ikke at jeg eventuelt ikke får problemer før han. Jeg har et yrke der det er veldig mye slitasje på kroppen, men det er da trening kommer inn i bildet. For det om jeg er yngre enn mannen min må jeg også passe på helsen min. Greit nok at mange ikke tror jeg er 34 år fordi det er utrolig vanskelig å gjette alderen på asiatere. Dette gjør også at mannen min er litt mer presset for å holde seg i form enn meg. Han må tenke på sin helse og være litt forfengelig og ta vare på sitt ytre også. Han bestemte seg for å slutte å røyke, noe han har klart med glans. Han driver med hjemmetrening og trener aktivt når han er ute på jobb. Jeg har også begynt å trene hjemme for å styrke opp ryggen min. Jeg føler ofte at jeg har en kropp som er mye mer sliten enn mannen, og det er han som er eldre! Men pga. slitasje på jobben daglig så er jeg ofte gåen enn hva han er når han er hjemme.

"Hvem dør først?" - dette er noe jeg vet min mann har tenkt mye på. Han vet han en dag vil gå før meg, selvom jeg stadig vekk sier at dette kan vi ikke vite. Om jeg er 14 år yngre betyr det ikke at jeg kommer til å dø etter han. Man vet aldri hva som skjer! Plutselig kan noe skje med meg og jeg faller bort før han osv. En kan ikke sitte og spekulere i hvem som dør først. Men dette er utrolig viktig punkt å snakke om, for en dag vil det skje. Han ønsker ikke at jeg skal sitte igjen i uviten på hva som skjer når en av oss dør. Vi vil vite hva hverandre ønsker den dagen det skjer...... For meg blir dette veldig fjernt, å snakke om døden, fordi jeg tenker at vi er jo ikke gamle enda. Vi må bare nyte livet og leve den slik vi vil. Jeg er den typen som tror litt på skjebnen, skjer det så skjer det. Er jeg ment for å forlate denne verden så er det bare det. 

Bortskjemt - hvorfor? Jeg føler meg ganske bortskjemt til tider, med dette mener jeg ikke at jeg får materialske ting osv. Det jeg mener er jeg føler meg heldig, blir skjemmet bort ved at han gjør mye for at livet mitt skal bli best mulig. Han er hjelpsom og gjør masse for meg når han er hjemme. Siden han jobber i Nordsjøen med 2 uker på og 4 uker av. Han hjelper meg med ungene, huset og ellers alt annet. Han er utrolig snill mot meg og ungene, mot alle rundt oss. Hjelper andre når han har muligheten. Jeg er virkelig heldig som har en mann som ham. OG uansett hva som vi har gått gjennom siden vi først snakket med hverandre i desember 2005 - holder vi sammen til den dag i dag. 

Snart ti år har gått fra den dagen jeg traff ham, og hele veien vi har gått fra da til nå - har inneholdt mye glede, sorg, krangler, uenigheter, tabber, dumhet og mye mye mer. Men vi har vært utrolig sterke og klart å komme oss gjennom alle hindringer i livet. Kjærlighet gjør ikke bare blind - kjærlighet gjør oss sterke ♥

Dette innlegget postet jeg for en stund tilbake, men jeg syns det er viktig å bli påmint på at kjærlighet ikke har noe fasitsvar. Det er kun opptil den enkelte som er oppi det å vite og lage svarene sine.
#blogg #tanker #ekteskap #kjærlighet #aldersforskjell #grenser #holdninger #erfaringer #livet #helse #sykdom #døden
 

I will follow you ;)

 • 30.01.2016 - 23:25

Har du lyst å følge med så finner dere meg på instagram, facebook, bloglovin og snapchat. Og selvfølgelig på bloggen min Blogg. 

Jeg vil også gjerne følge dere så legg igjen en kommentar :)

Instagram HER

Bloglovin HERFølg meg på facebook ;) https://www.facebook.com/tvv.blogg.no

Snapchat legg til tvilling81

"Hvor får du inspirasjon fra?"

 • 30.01.2016 - 20:35

Da er jeg inn i runde 3 med svarene på det dere lesere har stilt meg :)

Kan du fortelle om hvordan du møtte mannen din?

- Dette har jeg faktisk skrevet et eget innlegg tidligere som dere kan lese om HER :)

Kan du fortelle om første gangen du oppdaget da du var gravid, din reaksjon, hvor du var, hvem fortalte du det til først?

- Anbefaler dere å lese mitt innlegg HER der jeg har beskrevet akkurat dette spørsmålet.

Hvordan er ditt forhold til dine foreldre?

- Jeg har et kjempebra forhold til foreldrene mine. Uansett hva som har skjedd i hele mitt liv, er de mine foreldre uansett hva. De er min far og min mor, om de har vært streng med meg, hatt mange meninger osv. Er jeg glad i foreldrene mine uansett.

Har du noen gang opplevd rasisme?

- Jeg har heldigvis ikke opplevd direkte rasisme mot meg, men jeg har opplevd noe som ikke var like hyggelig. For noen år siden da jeg satt i kassen på jobb opplevde jeg en kunde som sa ufine ting til meg. Kunden var tydelig stresset for noe som jeg ikke visste hva. Jeg smilte og hilste som jeg alltid gjør, men kunden begynte bare å legge ut om hvor dårlig kunden følte butikken var. Kunden mente at det var dårlig atmosfære i butikken, og at det bare var utlendinger både her og der. Og til og med bak kassen så sitter det enda en utlending! Jeg ble ganske paff av kunden, og jeg holdt meg for ikke å svare kvast tilbake. Kjente jeg ble ganske forbanna og såret fordi jeg er da søren meg ikke noe utlending! Jeg er like norsk om jeg har asiatisk utseende vel!

Hva ville du bli når du var liten?

- Jeg ville bli populær slik at jeg kunne bli likt av de andre ungene.

Har du noen allergier?

- Jeg har ikke allergier - kun lett laktoseintoleranse.

Største ønske?

- Få meg hund.

Hvor får du inspirasjon fra?

- Av dere flotte lesere! Uten dere hadde jeg ikke hatt så mye motivasjon til å blogge. Det er dere som gir meg inspirasjon til å skrive. Kommentarer fra dere lesere, og ved å lese andres blogger. 

Beste minne fra 2015

- Vietnamturen i sommer 2015.

Noe du gleder deg til i 2016?

- Foreløpig har jeg ikke noe spesielt jeg gleder meg til i 2016....

LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN MIN HER


#blogg #rasisme #ønske #hund #minne #inspirasjon #motivasjon #lesere #kahler #sommer

 

"ER JEG ADOPTERT?"

 • 29.01.2016 - 17:05

Da klinker jeg til med svar på spørsmål fra dere i denne runde 2 :)

Hvis du fikk reist hvor ville det vært?

- Akkurat nå hadde jeg ville reist til varmere strøk - masse sol!!! ligge sole meg hele dagen, det hadde vært topp det! Kanskje det hadde kommet et innlegg meg meg i bikini da?! 

Kjendis crush?

- Kjendis forelskelse haha ja si det.... det var vel mange jeg hadde crush for ja den tiden jeg var mindre. Men har ingen bestemt en.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

- Det svarte jeg i runde 1 ;)

Er du adoptert?

- Nei, jeg er 100 % vietnameser og har vietnamesisk familie tvers gjennom.

Hva er ditt største mål i 2016?

- Største målet mitt i år er å bli flinkere med trening.

Hva er det første du ville gjort om du kunne være gutt for en dag?

- Tisse stående hahahhaahhaha

Hva syns du om eldreomsorgen i dag?

- Her kunne jeg gjerne skrevet et helt innlegg! For de som ikke vet så er jeg også utdannet omsorgsarbeider, det som nå heter helsefagarbeider. Slik situasjonen er nå rundt om i landet, syns jeg er tragisk! Det er dårlig prioritering på eldreomsorgen, nedskjæringer, kutting i bemanninger osv. osv. Eldre som ikke får hjelpen de trenger, eldre som må dele rom eller bo på gangen. Eldreomsorgen i dag burde vært mye bedre! Vi bor i et rikt land og er kåret til en av de beste landene å bo i. Men vi klarer ikke å holde eldreomsorgen oppe - det er for dårlig!

Hvilket reality program kunne du tenke deg å være med på?

- Jeg kunne ikke tenkt meg å være med i noe som helst reality program.

Hva er verdiene dine i livet?

- Lev og nyt livet mens jeg enda kan. Være glad i de rundt meg. Være snill og grei mot alle så godt som jeg kan.

Hvor gammel er du om 8 år?

- 42.

Hvor mange barn har du?

- Jeg har ei datter og en sønn, og en gutt og ei jente som er mannen har fra tidligere ekteskap.

Hvordan lærte du å skrive så bra norsk?

- Jeg syns ikke jeg skriver noe voldsomt bra, men at jeg kan skrive rett norsk. Jeg har jo bodd i Norge fra en alder av 3, så norsk er jo mitt andre språk. Jeg snakker og skriver godt både på norsk og vietnamesisk. Alt lærte jeg på skolen :)

Hva liker du best med å bo i Norge?

- Norge er et trygt land å bo i. Jeg har bodd her fra jeg fylte 3, og vet ikke om noe annet enn Norge og lille Haugesund by. I Norge har vi rettigheter, ytringsfrihet og vi har stemmerett.


#blogg #spørsmålsrunde #spørsmål #svar #hverdag #blogger #blogging #livet #tanker 

 

MÅ JEG VISE HUD FOR Å FÅ FLERE LESERE?

 • 28.01.2016 - 16:15

For dere som ikke blogger skal jeg fortelle dere om denne listen som vi bloggere har. Det er listen en får opp på mine sider på blogg.no hvor vi kan se antall lesere en har på hver enkelt innlegg. En kan da se hvilke innlegg som ble en hit eller de som ble fiasko, altså lite lesere.

For meg betyr det ikke å ha høyest tall på vert innlegg jeg poster. Og det er ikke noe stress for å nå toppen i kommunelisten heller. Men etter å ha blogget en stund har jeg merket hva som trekker klikk. En god overskrift trekker klikk, og har du også et bra skrevet innlegg til overskriften får du enda mer clicks. Innlegg som inneholder personlige ting om deg selv slår også godt ut på antall lesere en får. Men det som absolutt gir mest lesere er om du legger ut et lettkledd bilde av deg selv! 

Er det virkelig nødvendig å alltid vise deg med lettkledd bilder? At du har en fin kjole du vil vise er greit det. For det er fantastisk mange fine kjoler med all slags type utringninger og fasonger. Men om du stadig ser bloggere som fronter innleggene sine med hud og pupper. Hva tenker en da? Er det det som må til for at folk skal gidde å klikke seg inn fordi de ser et lettkledd bilde? Et bilde som kan tirre enhver mann, til og med dame til å klikke inn for å se. Hva andre gjør er opptil hver enkelt blogger, men jeg syns av og til det kan bli for mye. Jeg føler der er som å spille på sex for å få oppmerksomheten til innlegget.

Jeg er sikker på hadde jeg stilt i bikini og postet det opp hadde sikkert jeg også fått masse klikk! For jeg tror selv jeg har en flott nok kropp til å trekke meg mer lesere, hvis de er interessert i å se en kropp med silikonpupper og litt valpefett rundt midjen. Men er det virkelig verdt det? Trenger jeg virkelig det for å få flere lesere og følgere? Jeg er jo ikke desperat etter å få mest mulig lesere pr. dag. At jeg har mellom 100-200 lesere hver dag er jeg strålende fornøyd. At det er folk som i det hele tatt klikker og leser innleggene mine gjør det meg glad. Jeg setter pris på alle som faktisk leser og følger meg. Alle fine kommentarer jeg får hver gang jeg poster noe. Det holder i massevis for meg, samt det gir meg motivasjonen til å blogge videre. Havner jeg på bånn av antall lesere så er det ikke krise det vel. Hvis jeg ikke gidder oppdatere bloggen så får jeg selvfølgelig ikke mange lesere.

Men den dagen dere ser lettkledde bilder av meg på bloggen, da må jeg virkelig være gal eller desperat etter å få klikk. Da håper jeg noen av mine fine bloggvenner skal ta meg i nakken og riste inn noe fornuft i meg!


#blogg #topplisten#lesere #oppmerksomhet #silikon #pupper #lettkledd #bikini #innlegg #fornuft #tanker 

 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE DEL 1

 • 28.01.2016 - 07:00

Nå er sannhetens time kommet folkens! Jeg har nå sett gjennom spørsmålene jeg har fått inn, og jeg er overveldet over alle spørsmål jeg har fått. Og jeg må bare si at jeg setter utrolig pris på at dere har lagt igjen så masse spørsmål :) Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan på det det spør meg om. Men det skal bli i flere deler siden det er så mange spørsmål, og jeg vil svare skikkelig på alle. Og det er enklere å bli bedre kjent med meg når jeg tar for meg et antall om gangen. Det blir veldig langt hvis jeg skal svare på 50 spørsmål i bare et innlegg. Så da er det bare å sette i gang :)


Har du bunad/ festdrakt?

- Ja, jeg har Rogalandsbunad fra Nordaker Frafjord mønster i svart stoff med blå silkevest, som dere faktisk kan lese om i dette innlegget: STOLTHET.

Hva skal du i sommer?

- Planen var å få reise 2 uker til Syden, men pga. jeg kun fikk en uke av de jeg ønsket blir det noe annet vi må finne på. Er usikker enda på hva vi skal finne på da. Så her har jeg ikke noe bestemt svar å gi, dessverre.

Hvor er du om 5 år?

- Om 5 år er jeg nok fortsatt bare her i Haugesund, jobb og familielivet som vanlig.

Hvem er yndlingsbarnet ditt?

- Jeg har ingen som er yndlingsbarn fordi alle barna er like mye verdt for meg. Jeg elsker dem like mye ♥

Har du et forbilde?

- Jeg har alltid sett opp til storesøsteren min, hun er ei god og snill søster. Selvom hun har sine meninger og jeg ikke alltid deler hennes tankegang, ser jeg henne som mitt forbilde.

Hva må du alltid ha med deg hvor hen du går?

-  Lommeboken.

Hva kan du ikke leve en dag uten?

- Må nok være telefonen min hehe

Hva fascinere deg?

- Jeg er veldig fascinert over min sønn som går i 4. klasse som sitter og ser på nyhetskanalen istedenfor barnekanaler! Fascinert over at han kan så mye mer enn hva jeg kan til og med! haha Han er forferdelig nyhetsorientert, det er bare å spørre han hvis jeg vil vite noe.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det som gjør meg lykkelig er å vite at jeg har min mann, mine barn og min familie rundt meg. Å vite at de jeg er glad i har det godt, og alle er snille med hverandre.

Hva liker du best å gjøre på fritiden?

- Bare slappe av med familien min, dra på besøk til andre i familien, gå tur hvis det er fint vær. Blogge.

Er du redd for noe? Hva?

- Jeg er veldig redd for meitemark og brun/svart slimete snegler. Slanger. Da mener jeg VIRKELIG LIVREDD for disse ekle krypene.... spesielt meitemark ---- slanger er vel lite trolig jeg treffer på i virkeligheten. Men meitemarker er jeg livredd for.

Favoritt mat?

- Jeg elsker mat derfor har jeg ikke noe som absolutt er favoritt.

Har du søsken?

- Jeg har en lillesøster og en storesøster. Av private årsaker kan jeg ikke diskutere eller skrive om den ene, for respekt mot vedkommende er grunnen jeg bare nevner storesøster.

Hvilken er din yndlingsfarge?

- R O S A -

Dette var første del av svarene for denne gangen :) Håper dere fikk vite litt mer om meg i denne runden. Følg meg videre de neste dagene for da kommer del 2.

Selfie bilde av meg og Jonas da vi var på et shoppe marked og testet ut selfiestang :)#blogg #spørsmål #svar #ferie #vietnam #selfiestang #selfie #rosa #lykkelig #familie #barn #favoritt #yndlingsfarge

 

 

 

 

 

STILL MEG SPØRSMÅL DA VEL :)

 • 25.01.2016 - 15:20

Nå kjører jeg i gang en spørsmålsrunde her på bloggen min.

Jeg har nå blogget i fire måneder og har fått god mengde med følgere og lesere. OG da tenkte jeg at det er på tide jeg kan prøve meg på spørsmålsrunde. Du kan legge igjen spørsmål til meg i kommentarfeltet, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan på alle i et blogginnlegg.

Jeg håper mange vil være med på dette og dere må bare spør i vei. Jeg ønsker å la dere få bli enda mer kjent med meg, og hva er ikke bedre at dere spør meg om ting dere lurer på :)

Jeg tenkte jeg skal svare dere med et innlegg på onsdag ettermiddag, hvis det er kommet noe spørsmål da. Det er litt kjekt å kunne ha et svar innlegg hvis det er nok spørsmål, og ikke bare 1 liksom. 

SÅ HER HER DERE MULIGHETEN TIL Å STILLE MEG SPØRSMÅL :)


#blogg #spørsmålsrunde #spørsmål #blikjent #blogger #mulighet #altmulig

UKENS MEST LESTE INNLEGG

 • 23.01.2016 - 15:45

Dette er uke 3 mest leste innlegg

"17 tegn på at du har blitt voksen" 

1. Du har ingen planer lørdag kveld, og synes det er deilig

- Verken jeg eller mannen min er noe utelivs mennesker, så ja jeg syns det er deilig å ikke ha noe planer på en lørdag kveld. Da er det bare kos og slapper av hjemme med hverandre. Jeg jobber også annenhver lørdag så når jeg har lørdag fri blir det enten ingen planer. Eller jeg lager middag og inviterer familie bort.

2. Du bruker ordet karriere, istedenfor jobb

- Nei, det sier jeg aldri. Jobb for meg er å gjøre det jeg er flink til og det jeg trives i og med.

3. Du sjekker langtidsvarselet uten at du skal på ferie

- Sjekke været gjør jeg kun om sommeren, men det er pga. jobben. Jeg sjekker om det blir fint vær eller ikke for å bestille inn grillvarer haha Ellers er det gubben sin jobb å sjekke været. Spesielt når han er i nordsjøen får jeg daglig rapport på været der ute og når det slår inn her hjemme.

4. Du hører oftere på P1 enn på Spotify

- P1??? er det radio det? hører aldri på P1 så her blir det soleklart Spotify som er tingen.

5. Du legger deg oftest før klokken 23.00

- Å legge meg før klokken 23.00 er umulig. Jeg kan gå legge meg i sengen før 23.00, men jeg sovner aldri før langt etter 23.00.

6. Du vurderer om fordøyelsesproblemer kan være hjerteinfarkt, hver gang

- At jeg har fordøyelsesproblemer er fakta, men å vurdere at jeg har hjerteinfarkt er jo i drøyeste laget. Jeg tenker heller mer på om det er noe galt med meg, med magen, har jeg spist noe jeg ikke tålte osv.

7. Du bruker oppskrifter når du lager mat

- Hvis jeg skal lage noe som jeg ikke har laget før, må jeg ha en oppskrift som jeg følger SLAVISK. Da er jeg totalt avhengig å ha en oppskrift som er skrevet i detaljer hva jeg skal gjøre. For jeg er helt lost når det gjelder å lage skikkelige retter.

8. Fyllesyke varer ofte en hel dag, eller lengre

- Nå drikker jeg kanskje et par ganger i løpet av et år, og jeg drikker ikke til jeg blir fyllesjuk. Så her aner jeg ikke helt..... De få gangene gjennom mitt liv tidligere har jeg ikke vært fyllesjuk hele neste dag. Det går over som regel ut på formiddagen.

9. Du gir bort flere gaver enn du får på julaften

- Stemmer nok det! Når en blir eldre så får en faktisk mindre julegaver.

10. Du velger klær fordi de er komfortable, ikke fordi de ser bra ut

- Det er nok det viktigste for meg når jeg velger hva jeg vil bruke og ha på meg. Jeg kan ikke fordra å gå med noe som jeg ikke føler meg vel i.

11. Du har sagt noe slik som; "da jeg var ung så hadde vi ikke..."

- Jeg har sagt mange ganger "da jeg var yngre....." spesielt når jeg skal si noe til ungene mine. hehe Går en del slike setninger inni mellom ja!

12. Du liker å gå hit (bilde av Ikea)

- Ikea er en fin butikk - men jeg er ikke slik at jeg MÅ der. Er jeg på tur i Stavanger (der er Ikea nærmest Haugesund) så tar jeg som regel en svipptur innom. Men ellers har jeg ikke noe trang eller liker knallgodt å gå der.

13. Du må rydde på kjøkkenet før du lager mat

- Kjøkkenet her hjemme er alltid ryddig så det er ikke noe å rydde før jeg skal lage mat.

14. Du drikker akevitt eller konjakk etter et godt måltid

- Absolutt ikke! Jeg verken drikker akevitt eller konjakk.

15. Du får vondt i kroppen av å ikke bevege deg, ikke av å bevege deg

- JA, f.eks. nå. Stiv i hele meg fordi jeg sitter og skriver dette blogginnlegget.

16. Du tar en cowboystrekk

- Ka huleste er cowboystrekk? Som jeg kan tolker fra magiskliv sitt svar på dette er det å ta en middagslur på sofa? Hvis det er det så gjør jeg ikke det..... om jeg er stuptrøtt så holder jeg meg våken til leggetid.

17. Du har gjort dette (bilde av føtter med sokker i sandalene)

- Sokker i sandaler? Sandaler bruker jeg bare om sommeren og i sydenferier. Og da bruker jeg vertfall ikke sokker i sandalene! haha

Så spørsmålet er også her:

Er jeg blitt voksen?

;)


#blogg #voksen #lesere #liste #ukens

VISSTE DU DETTE OM MEG???

 • 21.01.2016 - 19:25

Did You Know ConceptLicensed from: Krasimira Nevenova / yayimages.com

I alle mine måneder som blogger her på blogg.no er det en ting jeg ikke har fortalt til dere. Jeg har ikke hatt en eneste blogg bilde der jeg har vist dere hva jeg skriver om i dette innlegget. Hvorfor jeg ikke har fortalt eller vist dere det vet jeg ikke! Jeg føler meg ikke sånn vel med det tror jeg.... eller det er bare uvant å bruke dem for jeg har vært altfor slurven i bruken. 

Nærsynthet - skjeve hornhinner og prismer = BRILLER!

Ja, jeg må faktisk bruke briller selvom jeg ikke har høy styrke av nærsynthet. Jeg ser ting blurrete og tåkete på avstand, og kommer ting for nærme ser jeg dobbelt. Spesielt når jeg ser på tv må jeg ofte anstrenge meg og etter en liten stund uten briller begynner jeg å myse. Alt blir bare tåkete! Men jeg er absolutt ikke flink til å bruke briller..... Jeg tror jeg må bli flinkere til å bruke dem fordi jeg har merket at synet mitt har blitt verre. Bilde med meg med briller må jeg lete lenge i arkivet før jeg klarer finne et. hehe #blogg #briller #tigerofsweden #nærsynt #blurrete #tåkete #syn #sanserÅ FÅ ET SPARK I RÆVA!

 • 18.01.2016 - 11:30

Ny uke, nye muligheter og nye utfordringer - er ikke det alle sier når ny uke begynner?

Ny uke for meg er en ny begynnelse - da starter jeg på nytt - da er den gamle uken fortid og blitt et minne i hukommelsen. Så er det å tenke og planlegge den nye uken. Hva skal og må jeg gjøre denne uken? Hvilken avtaler har jeg? Aktiviteter? Treninger? Ungene? 

På kjøkkenet har jeg en aktivitetskalender hengende. Hele ukens arbeidstidene mine er skrevet ned, treninger og avtaler. Jeg er veldig organisert av meg - liker å ha kontroll på alt som skal skje. Noen i huset må jo være det ellers hadde det ikke fungert. Denne uken kommer gubben hjem også, og det blir gledelig for meg og ungene. Snart kan gubben ta seg av å gå mase på ungene istedenfor meg ha ha. Neida, vi klarer oss fint alene og vi gjør det vi gjør til vanlig om han er her eller ikke :)

Jeg har tenkt mye i det siste på hvilke mål jeg ønsker for dette året. Jeg skrev tidligere at jeg ikke har satt noe nyttårsforsetter. Og jeg skal ikke kalle det nyttårsforsetter heller. Jeg skal bare sette meg noen bestemte mål slik at jeg har noe å jobbe meg fram til. I jobb sammenheng har jeg ett mål for dette året - øke veksten! Det er mye som skal til men jeg er ikke den typen som gir opp så lett. Selvom det enkelte ganger ikke er så kjekt hvis det er noe negativt tilbakemeldinger. Men slik er bare bra for meg - det er da jeg lærer av mine feil og jeg kan da finne ut hva jeg må gjøre bedre.

En annen ting som har slått meg skikkelig i fleisen er dette med trening og helse! Jeg har fått hørt at jeg må gjøre noe med det. OG jeg har sagt jeg skal og skal klare det! Når folk mener jeg er lat eller ikke gjør noe med det - det går innpå meg for jeg vil jo så gjerne gjøre noe med det. Men det er å klare å starte - når det gjelder meg er jeg ei som trenger et skikkelig dytt i ræva - da vekkes det noe i meg. Jeg blir forbanna på meg selv og finner meg ikke i at jeg skal bare sitte der og ikke ta det på alvor. Når noen sier slik til meg gir det meg vilje med en gang. For jeg skal ikke være dårlig! Jeg er ikke noe latsabb. Jeg driter søren ikke i meg selv - jeg gi ikke faen i helsen min!

Og da må jeg bare finne meg i å dra meg opp og bli rutinert når det gjelder trening. Heldigvis har jeg gubben som trener fast hver uke. Han skal hjelpe meg å få inn fine treningsrutiner hjemme. Kanskje skal vi også skaffe oss en ny og bedre spinningsykkel, slik at jeg kan begynne litt med spinning også. Men første prioritet for meg er å trene og styrke ryggen. Jeg har begynt på alvor nå etter jeg fikk dytten som vekket viljen og staheten i meg. For jeg er et stabeist og jeg gir faen ikke opp!

Det var dagens fra meg!
#blogg #tanker #jobb #mål #aktiviteter #trening #helse #mandag #januar #nyuke #begynnelse #start #rema1000

 Om natten er jeg.......

 • 15.01.2016 - 16:30

Innlegg inspirert av DaddaOgVeien i en kortere variant ;)

Om natten er jeg ofte oppe til samme tid for å gå på do. Dette er noe jeg syns er sykt irriterende. Jeg vet jeg våkner til bevisstheten pga. jeg må, men jeg ligger og tyne meg selv til siste liten. 

Om morgenen er jeg super våken! Jeg våkner som regel før alarmen eller når alarmen plinger. Da er jeg lysvåken og ligger maks 5 minutter så er det rett opp. Jeg har lært meg til den vanen å aldri ligge frampå når du vet du må opp. Skal jeg ikke på jobb eller har noe avtaler kan jeg godt ligge å dra meg, men det er sykt sjelden jeg sovner igjen.

Hjemme alene er jeg vel bare ganske avslappa. Når du har unger så er du sjelden alene hjemme, for barna er oftest rundt deg. 

På jobb er jeg alltid i diskene eller hyllene. Du finner meg som regel hengende over diskene eller dypt konsentrert i det jeg holder på med. Hvis ikke så sitter jeg og smiler og sier hei til alle som kommer i kassen.

På gata er jeg den som skal se på alt. Jeg går da i min egen verden hvis jeg går alene.

I diskusjoner er jeg den som ikke gir meg alltid like lett, spesielt når jeg diskuterer med gubben eller barna. Når jeg er i min komfortsone, altså familie, da er jeg trygg derfor kan jeg diskutere ting og tang uten å være redd. Jeg klarer da fint å snakke for meg og gir meg ikke. Men når jeg kommer utenfor komfortsonen min, blir jeg mer beskjeden og usikker på meg selv. 

I større forsamling eller møter er jeg den som tier stilt. Jeg har presentasjonsangst og er livredd å måtte stå fram og snakke foran en forsamling eller om det bare så er et foreldremøte, personalmøte osv. Jeg blir dritnervøs og får vondt i magen.

På fest er jeg nesten så og si aldri lengre. Om familieselskap/ fest regnes som fest med venner og slik - tja jeg er egentlig bare "på fest" hos familiemedlemmer. Og jeg er som regel sjåfør som alltid :) Kjører som regel alltid hjem så vors eller nach er jeg heller aldri på.

På facebook er jeg sjeldnere nå etter jeg begynte å blogge. Jeg kikker innom litt hver dag for å se om det har skjedd noe spesielt. Og facebook for å dele blogginnleggene mine slik at folk kan trykke for å lese bloggen min. Før brukte jeg mye facebok, lasta opp masse bilder og statuser, men som sagt ikke nå lengre.

I trafikken er jeg veldig konsentrert.

Når jeg pynter meg bruker jeg evigheter! Jeg bruker sikkert minst en time bare på å legge sminken, og mer hvis jeg skal ordne håret også. 

På melding er jeg en racer - jeg elsker å svare på melding om det er tekstmelding eller en av mange chat programmer. 

I telefon er jeg kortfatta og det kommer an på hvem som ringer. Jeg er ikke typen som ringer - jeg er mer meldingstypen. 

På ferie er jeg 100 % avslappa og bare NYTER ferien fullt ut. Er jeg på ferie i syden land da er det kun to ting: BADING og SOL - nyte det late livet med å slikke sol fra morgen til kveld. Er jeg på ferie i Vietnam eller andre land som er mer opplevelse, da liker jeg å dra rundt omkring for å oppleve forskjellige ting. 

På tivoli/ fornøyelsesparker er jeg den som sitter igjen og passer på alle andre sine ting haha Dette er fordi jeg ikke takler karuseller og disse ekstrem attraksjonene. Jeg blir kvalm og dårlig av vanlig barnekarusell, så det beste er at jeg holder meg på bakken.

Når jeg skriver blogg er jeg veldig opphengt i når innleggene blir publisert. Dere har sikkert merket at alle innleggene mine er postet på rene minutter. Altså ikke 14:32 men kun halv eller hel tall - jeg vet ikke hvorfor men det er mer som en tvangshandling i hodet mitt som må ha tallene slik. 


#blogg #hverdag #ferie #jobb #tivoli #fest #natt #morgen #Facebook #telefon #melding #diskusjon

 

 

 

Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no