Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

LONDON, HERE I COME IN OCTOBER :)

  • 28.02.2016 - 18:30


#blogg #blogger #søndag #blogginnlegg #mestleste #vinne #tur #reise #london #Kaupang #glede #nedtur #opptur 
 

Denne uken har jeg virkelig hatt mye nedtur i starten av uken, men så har det bare blitt bedre og bedre gjennom uken. Uken startet negativt men det toppet seg først ved at jeg fikk en hyggelig melding fra gjengen bak Kaupangapp. Som ga meg den gladnyheten som reddet mye av negativiteten i begynnelsen av uken. Alt i livet er ikke alltid perfekt, du har dager som er gode og dager som er dårlige. Jeg må si at denne uken har gitt meg mye, jeg har mye å være takknemlig for og alt som skjer i livet det er erfaringer rikere. 

Så tilbake til ukens mest leste innlegg finner dere her:

"SERIØST! VANT JEG TUR TIL LONDON?" ble soleklart ukens vinner :) Høstferien drar jeg og mannen på langweekend til London for første gang i vår liv sammen. Han har vært i London for mange, mange år siden, mens jeg har aldri vært i selve London. Så dette er noe jeg virkelig ser fram til høsten.

silhouette of London on British flag background
Licensed from: Perysty / yayimages.com

Dessuten ikke glem å klikke deg inn på min blogg konkurranse - du kan være en av to heldige som vinner en fantastisk fin gave. Klikk på bildet under for å komme direkte til konkurransen :)
 

 

Å VÆRE STOLT OVER SEG SELV

  • 14.02.2016 - 20:00

"DA VAR FAGBREVET PÅ PLASS"

Dette er ukens mest leste innlegg som fikk over 400 lesere bare de første timene den ble postet opp 9.2.16. Jeg er utrolig glad at så mange hadde klikket seg inn for å se og flere la igjen gratulasjoner. Det var helt rått at folk syns dette var et innlegg de ville klikke inn på. Nok en gang tusen takk :) Har du ikke fått med deg innlegget kan du klikke på "Da var fagbrevet  på plass" øverst i dette innlegget.


#blogg #stolthet #butikk #fagbrev #bestått #glede #helsefaget #salgsfaget
Dette er det første fagbrevet jeg tok i 2001 - den gangen hadde jeg hele pikenavnet mitt hihi

Tror dere skjønner hvorfor jeg endret navnet mitt etter jeg giftet meg.... Det hadde vært grusomt langt hvis jeg skulle hatt mitt navn slik på fagbrevet - pluss Vinningland på slutten..... Ble veldig stor utfordring da jeg hadde tenkt å lage nytt pass. Så det endte opp med kun T.V.V. som de fleste sikkert vet hva står for :)

Jeg  vil også minne om min blogg giveaways - som dere kan DELTA HER :)

Ukens mest leste innlegg :)

  • 31.01.2016 - 09:30

Nå er det tid for ukens mest leste innlegg :) Jeg ser gjennom lesertallet for alle innlegg jeg har lagt ut i løpet av hver uke. Jeg er spent hver gang for å se hvilken innlegg som slo mest an. Og i uke 4, altså denne uken ble det innlegg "Jeg fikk kjeft i dag!"

"Da jeg var på asia butikken i sentrum i dag kjøpte jeg med sånne små bananer. Grønne og umodne. Jeg skal ikke spise dem enda så det passet bra at de var grønne. Ved kassen lå det et bord med forskjellige frukt som jeg har kjennskap til fra Vietnam. Det er ikke slik frukt som en pleier få på vanlig matbutikker. Dette er litt spesiell frukt som Vinaimport av og til har inne.

En av fruktene som jeg liker utrolig godt er Durian frukt. Men hva er Durian frukt? Sitert fra denne siden.

"Durian kommer fra det østlige Asia og er den mest omdiskuterte tropiske frukten vi kjenner til. Den er ganske populær blant asiater, men omstridt som handelsvare utenfor dette kontinentet. Dette skyldes nok at durian har en meget spesiell lukt og kalles derfor også for stinkfrukt. Når durian modner, gir den fra seg en gjennomtrengende og særdeles ubehagelig lukt som best kan beskrives som en blanding av gammel ost, råtten løk og terpentin. Av denne grunn har den ikke stor utbredelse i Europa. Frukten er oval i fasongen og høstes gjerne umoden og har da en lys grønn farge. Underveis i modningen vil fargen endres til lys brun. Fruktkjøttet er delt i flere seksjoner som hver inneholder 1 - 7 kjerner. Den kan bli meget stor og veie opp til 9 kilo, mens mest vanlig størrelse i handelen er rundt 3 kilo. Hele frukten er dekket av store spisse pigger. Fruktkjøttet har myk konsistens og en eksotisk smak som hevdes å være meget behagelig for de som klarer å unngå å bli for sterkt påvirket av den påtrengende lukten."
#blogg #mestleste #ukens #frukt #stinkfrukt #durian #promp

Problemet er at denne frukten har en forferdelig LUKT! Det lukter død og fordervelse! Men den er sykt god om du klarer lukten haha Jeg så de hadde denne frukten i butikken i dag, og jeg måtte jo selvfølgelig kjøpe med meg hjem. Denne var ferdig oppdelt og porsjonert i plastbeger, 129 kr kostet det meg å få en båt av denne frukten. Veldig dyr kilopris men jeg tenkte det er verdt det for det om jeg vet jeg kommer til å få kjeft av de andre i huset.

Og joda! dere kan vel tro jeg fikk kjeft av gjengen hjemme? HA HA HA dere som kjenner til denne frukten vet sikkert hvilken lukt denne har... og da skjønner vel dere hvorfor jeg fikk kjeft? Jeg holdt på å drepe gjengen da jeg åpnet lokket på begeret. Jeg må jo innrømme at lukten er grusomme - men det stopper jo ikke meg for å spise den! Og da driter jeg om jeg fikk masse KJEFT av gjengen HAHA"

Sjekk ut HER - og legg meg gjerne til :) 

 

"Du er verdt noe - husk det"

  • 05.01.2016 - 20:15

#blogg #jobb #tanker #kommentar #følelser #utdanning #butikk #dagligvare

Blogginnlegget jeg la ut 22.09.15 fikk jeg en kommentar fra en leser:

"Mennesker i dagligvarehandel, hvordan får dere utdannelsen. Jeg har også alltid lurt på hvordan merker dere at mennesker ser på dere siden dere jobber på matbutikk, liksom jeg vurderte det lenge, men føler dere noe på det? Folk har alltid sagt at neh, matbutikk vil jeg aldri jobbe i? Kan du ha et innlegg om det om du har opplevd noe trakkasering osv osv"

Når det gjelder leserens spørsmål om hvordan får en utdannelsen? Hvis en skal bli noe eller få en utdannelse innen dette så er det å velge salg og servicelinjen/ salgsfaget etter ungdomsskolen. Da går du to år på skole og to å i lære - lærling og deretter tar du fagprøven der du har læreplass. Men du kan også gjøre slik som jeg gjorde, gå opp som privatist. Altså 5 år i praksis i bedriften så må jeg ta en skriftlig tverrfaglig eksamen først og bestå den før jeg kan melde meg til fagprøven. Så egentlig så trenger du ikke noe høy karaktersnitt for å ta utdannelsen.

Grunnen til jeg valgte å ta fagbrevet var fordi jeg ønsket å ha et dokumentasjon på at jeg kan hva jeg jobber med. Å få et fagbrev sikrer også at jeg stiller bedre an om jeg skal søke på jobber innen salg og service osv. samtidig som jeg vil få fagarbeider lønn. Men det blir uaktuelt å skifte jobb så det er klart da ;)

Angående om jeg har merket noe om folk på en måte ser ned på vi som jobber i matbutikk osv har jeg ærlig talt aldri opplevd. Jeg personlig har overhodet aldri tenkt på det at å jobbe i en matbutikk er noe lavmålt yrke osv. Jeg har absolutt aldri opplevd å bli trakkasert eller motatt noe kommentarer på neehh huff du jobbe i matbutikk, du er jo kassadame osv osv. Jeg har derimot bare hatt positive opplevelser. Jeg også som alle mine kollegaer har til og med fått skryt fra kunder som sier det er så kjekt å handle og treffe på oss butikkansatte som alltid er smilende og imøtekommende. Slår alltid av en prat og for enkelte kunder som er eldre så er det også litt selskap i handleturen sin. Selvsagt kan det oppstå negative ting også men så lenge en har et bra arbeidsmiljø så ordner det seg alltid.

Jeg tror holdningen og fordommer som det kanskje var før i tiden, ikke lengre er så betydelig. Jeg husker for 15 år siden da jeg var ung og skulle begynne på omsorgslinjen. Da var det mange som kommenterte meg: "æsj skal du bli det? Æsj skal du gå å tørke drit av folk?" Det var en del slike kommentarer jeg fikk i den tiden. Jeg brydde meg ikke om kommentarene fordi jeg mener at uansett hvilken yrke og hvordan jobb det er så er det en mening med hver yrke/ jobb. Hadde alle hatt samme holdning og fordommer mot yrkene så hadde vi ikke hatt noe igjen.

Og som det faktisk står i medier så er det blitt populært å jobbe i dagligvarebutikker! Det er vanvittig mange som søker på jobb i matbutikker, klesbutikker og diverse andre butikktyper. Så det vil jo si at det absolutt ikke er noe dårlig med å jobbe i butikk. Flere og flere unge folk søker om deltidsjobb i butikk. Studenter som søker for de ønsker å jobbe litt etter skolen og helgene for å tjene litt ekstra penger.

Det er absolutt helt i orden å jobbe i en matbutikk. Jeg angrer ikke at jeg valgte å begynne å jobbe i en matbutikk ;) og jeg er utrolig stolt over de to yrkene jeg har valgt. Og jeg er kry over at jeg har også i august tatt fagprøven i salgsfaget og bestått. Slik at jeg nå har to fagbrev jeg kan falle på.

Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

  • Følg bloggen:
  • Blogg.no
  • Facebook
  • Instagram
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no