Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

Forsvunnet & påkjørt

 • 29.01.2017 - 11:00


 

Det er vel ingen hemmelighet at jeg i overkant er glad i katter. Jeg er veldig glad i katt og hund også, men har ikke fått gleden å eie min egen hund enda. Drømmen er fortsatt å få min egen valp en gang i fremtiden. Jeg er glad i katten min og for det om jeg drømmer om hund 😍. 

Jeg har hatt tre katter før jeg fikk Pjusken på bildet. Dessverre gikk det ikke bra med noen av de. Den første forsvant etter den ble omplassert hos en venn. De to andre fikk jeg etter jeg kom i lag med min mann. Begge ble påkjørt i Karmsundsgaten som er vår nærmeste nabo 😔. 

Etter to påkjørsler ville jeg ikke ha katt fordi jeg var redd det ville skje igjen. Jeg ga vekk alt katteutstyr og var uten katt lenge. Men savnet etter å ha en katt ble for stor så jeg fikk overtalt mannen å få katt igjen. Og jeg angrer ikke at jeg tok imot Pjusken som var vel ca. 8 mmd. gammel da jeg overtok henne. 

Hun var en redd og usikker kattunge, og enda er hun skeptisk. Hun lar ingen komme nær henne om hun er ute, og hun kommer kun når hun selv vil. Pga. trafikken og at hun var så redd holdt jeg henne innendørs ganske lenge. Jeg slapp henne ikke ut av huset før det hadde gått over 6 mnd. Tror det faktisk var enda lengre før jeg turde slippe henne litt ut. 

Er hun inne så elsker hun å daffe på sofa. Hun koser og maler som bare det! Etter jeg fikk henne sterilisert har hun vært enda mer knyttet til hjemmet. Hun holder seg nærme huset/ inngangen og hun vet når vi kommer. Hun vet når det er våres biler som kjører opp for da er hun en rakett. Hun driter i om vi kan kjøre henne ned, for hun vet det er vi som kommer hjem. 

Jeg elsker katten min eller katten vår da, men det er jeg som ville ha katt da haha. Men jeg vet alle hjemme er glad i den pelsdotten selvom det er noen som ikke vil gi uttrykk for det 😂. Å ha kjæledyr er som en familiemedlem uansett hvordan du tenker. Det er ikke et leketøy men et levende vesen som trenger omsorg og stell som et vanlig menneske trenger. Og en blir jo knyttet og avhengig av dem. 

Etter katteluke ble montert har hun også blitt mye roligere. Nå styrer hun alt selv når hun vil inn og ut. Hun har tilgang til mat og vann hele tiden. Jeg har merket at hun er mye inne for tiden etter luken kom. Ser ofte at hun ligger i sengen sin og sover hele dagen haha. Nå som mannen min er vekkreist på jobb, bor hun nærmest på sofa i stuen. Hver eneste dag om det er på dagen eller på kvelden, ligger hun og koser seg med meg. Når hun har fått nok klapping og kos finne hun seg en plass for å sove. Jeg må jo si at hun har det luksus hun 😻. 

Huff ble visst ganske lang innlegg om min elsk for katt hahahaha men jeg får aldri sagt, skrevet eller vist dere nok hvor mye glad jeg er i den katten. Og jeg bare elsker pelsen på henne! Er jo såååå mykt og fint, hun er virkelig flink å stelle pelsen sin. Det er sjelden jeg bader henne - kanskje et par ganger i løpet av året.

Æ e Ækspert og Æ e stolt over jobben Æ gjør

 • 27.01.2017 - 11:30

Som alle sikkert har fått med seg har Rema 1000 kommet med sin egen mobil App - Æ. Noen er sikkert lei av å se denne Æ overalt i media, men slik er det jo for alt når det gjelder nylansering på ting. Det blir mye snakk og skriblerier og media skaper mye rundt nye ting. Jeg lar meg ikke påvirke av hva media skriver osv. Jeg syns dette er spennende og bra gjort av Rema 1000 å komme med noe så stort. Og de er knalltøffe som tar opp kampen i dagligvarebransjen, og tommelen opp for at de er beinharde og står på til tross for så mye mediastyr det har vært.

Det kan kanskje virke feil siden jeg selv jobber i Rema 1000, så da vil det si at jeg ikke kan si min mening eller si noe negativt. Jeg er dønn ærlig når jeg skriver at jeg syns Æ er bra. Jeg legger ikke noe i mellom. Alle har hver sin mening om alle disse forskjellige kjedene, og hva hver kjeder har som fordeler til kundene sine. 

Jobb er jobb - privat er privat. Personlig har jeg alltid likt Rema 1000 fordi de er billigst. Rema 1000 vareutvalget og kvaliteten har blitt tusen ganger bedre nå. Jeg får og finner alltid det jeg trenger til hverdagen av matvarer. At Æ er kommet er jo bare et STORT pluss for lommeboken! Så hva om det er varer som forsvinner og andre varer som kommer inn? Jeg trenger ikke ha 15 forskjellige sorter av en ting for å kunne finne noe jeg kan kjøpe. Dette åpner jo også for at mer lokale leverandører kan få vise frem sine produkter. Vi vil få mye kvalitetsprodukter som vi ikke har fått sjans å prøve før osv. 

Uansett er dette mine egne meninger, og du kan godt være uenig med meg. Men jeg er stolt over at jeg faktisk er en av mange som jobber for Rema 1000. Jeg er stolt over den jobben jeg har på Rema 1000, og jeg syns ikke det noe skam eller flaut å jobbe i en dagligvarebutikk. Jobben vi som butikkansatte gjør er like viktig som alle andre jobber. Er det ikke butikker og folk som jobber i butikker hadde det ikke finnes noe mat, og da hadde alle måtte dyrke og produsere selv haha. 

Det jeg vil si er at det er viktig å være stolt over den jobben du har, for det er i hvert fall jeg. Og når jeg vet jeg blir verdsatt og trivs på jobb, er det ingenting som er bedre. Å vite at jeg er en av de som har en viktig rolle for at dagligvarebutikken skal fungere er jo en god følelse og. Og når jeg har en god følelse med det jobber jeg også mye bedre. Jeg klarer å holde fokuset og kontroll på hva jeg må gjøre pluss å ha et bra samarbeid med kollega er gull verdt for meg.

Men tilbake til Æ - jeg vet mange er skeptiske til dette - men hvorfor ikke gi det en sjans? Det skader jo ikke å laste ned og registrere seg. Mange snakker om personvern og at de ikke vil bli overvåket.... ja, jeg kan forstå mange ikke ønsker det. Men har de da tenkt på alt annet de blir utsatt for da med f. eks. Facebook, Snapchat, Instagram og alt annet de eventuelt har registrert seg på? Alt dette er jo også med å utsette deg for "overvåking" hvis jeg skal si det slik. 

Til syvende og sist - jeg er ikke ute etter å lage noe diskusjoner eller oppstyr. Dette er bare mine egne tanker og følelser rundt Æ og min lidenskap for jobben.

Min lille Marius-modell

 • 26.01.2017 - 18:20

Finito

Made with love ❤️

 

«ikke se, ikke høre, ikke si»

 • 25.01.2017 - 17:00

Åhhhh gjett om jeg hadde lyst på disse figurene da jeg var innom Feel på Markedet i dag! Dette er figursett der du skal ha alle tre da de har en mening bak. Det stammer egentlig fra østen, de tre vise aper. Figurene er et kjent motiv i japansk kunst og bygger på et motto eller ordspråk om hvordan en kan forholde seg til ondskap.

De tre apene er:

Mizaru, som holder seg for øynene og ikke ser noe ondt.

Kikazaru, som holder seg for ørene og ikke hører noe ondt

Iwazaru, som holder seg for munnen og ikke sier noe ondt.

Akkurat her er det Buddhafigur som har akkurat samme betydning. I buddhistisk tro har disse figurene en stor betydning for de som er troende. Jeg ønsker selv dette settet, men lot være kjøpe i dag. Grunnen til dette er at slike figurer selges ofte i Buddhatempler i Vietnam. Og det sies at er skjebnen med meg når jeg besøker et tempel og jeg finner slike figurer, er det beste å få dem fra templet. I 2015 fant jeg og mamma slike, men det var ikke ment for at jeg skulle få det den gangen. Da de tre figurene jeg ville ha ikke var hel, mens mamma fikk settet hun så på. Så kanskje jeg har mer hell med meg i sommer?

For å være helt ærlig så er jeg ikke kommet der jeg egentlig vil med min tro. Jeg vet innerst inne at jeg er Buddhist, og det er det jeg har min religion. Jeg tror på det religionen sier og jeg tror på skjebnen. For andre ser de kanskje alt dette på som bare pynt til hjemmet, men for dem som er troende vil se det som hellig. Jeg er ikke i overkant super overtroisk av meg, men jeg vil si at jeg er litt normal overtroisk. 

Men dette mottoen eller ordspråket om disse 3 figurene, og meningen bak dem er så sanne 😍.

Himmelbilder

 • 22.01.2017 - 10:50

Ha en flott søndag alle sammen ❤️

 

Jeg skal ikke beklage.......

 • 21.01.2017 - 10:15

..........................

For hvor dårlig blogger jeg er for tiden! For det er ikke noe å beklage eller at jeg skal si unnskyld til noen for å ikke blogge mye som jeg gjorde før. Grunnen er rett og slett jeg ikke har den samme motivasjonen jeg hadde da jeg startet å blogge høsten 2015. Det har vært opp og ned med bloggen i det siste. I starten var det veldig nytt og jeg hadde så mye inspirasjon for å blogge. Jeg vet ikke lengre helt hva jeg skal skrive om eller hva jeg skal skrive. Jeg føler jeg har mye jeg skulle ønske jeg kunne skrive om, men ikke alt går an å skrive til offentligheten. Og dessuten så er jeg.... beklageligvis veldig misfornøyd med blogg.no sin blogg plattform.

Beklager om jeg fornærmer noen her som har blogg.no i sitt hjerte, men for min del så har plattformen her vært dårlig etter jeg begynte å blogge mindre her. Jeg er jevnlig innom her selvom jeg begynte på Nouw, men systemet her og oversikten på min side her er blitt helt rar. Tall og oversikt har bare forsvunnet og viser feil på alt! Om jeg ikke poster jevnlig så skal jo ikke arkivet og tallene forandre seg vel? Jeg trodde at alt gammel historikk ville holde seg slik de var, for faktum er jo at jeg hadde det lesertallet på innlegget fra den ble postet. Men neida alt er feil og en dag er det slik og en annen dag jeg logger på og sjekker så er tallene annerledes igjen. Det er bare filleting vil sikkert mange si, og det er nok ikke noe å henge seg opp i. Men jeg syns det burde være bedre historikk for det om jeg ikke poster innlegg hver dag.

Dessuten er det nok ikke lett å holde på med to blogger om gangen...... det innser jeg mer og mer. Og jeg har uansett også mistet mange lesere her da jeg valgte å gå over på Nouw. Noe jeg selvfølgelig bare må innse og akseptere og respektere. Jeg er innom her titt og ofte og leser bloggene jeg følger fast her, om jeg ikke kommenterer så vet jeg at jeg har fått lest innleggene deres. Jeg har flere på Facebook så jeg får meg meg mye via der. Det jeg vil si er at jeg kommer nok ikke til å bli fast her på blogg.no som jeg vet nå. Jeg vil blogge litt her for å oppdatere dere inni mellom og se det an. Nå mot sommer skal jeg som sagt også reise til Vietnam, og da er blogg.no sin mobilapp eller via ipad eller data mye mer krevende enn Nouw. Men jeg skal prøve få oppdatert denne bloggen så mye som jeg kan få til i sommer. Ellers blir det mer eller mindre inni mellom jeg kommer til å blogge - både her eller der.Dette er et bilde som Jonas tok for meg her om dagen. Han synes det var vanskelig å ta bildet pga. kameraet veide så mye, og med stor objektiv hjalp det lite for hans små hender. Men han klarte å få tatt bildet uten å mangle verken hode eller ben, så jeg syns han var kjempeflinke 😊.
 

Photoshoot del 2

 • 15.01.2017 - 17:05

HaraldsstøttenCanon EOS 6D + Canon EF 24-70mm 
auto+ funksjon & redigert med Adobe Photoshop CC2015.5

Photoshoot del 1

 • 15.01.2017 - 15:05

Canon EOS 6D + Canon EF 24-70mm 
Auto+ funksjon & redigert med Adobe Photoshop CC2015.5

Sniktitt på dagens photoshoot

 • 15.01.2017 - 13:05


 

Haraldsstøtten på Haraldshaugen i Haugesund

Bildet er tatt med autoinnstillinger på Canon EOS 6D med Canon EF linse 24-70mm, og redigert med Adope Photoshop CC.

More coming up later 😉

Mamma, eg fryser asså!

 • 14.01.2017 - 15:05

Fytti katta så kaldt det er! hihi og stakkars guttungen som måtte stå slik ute for at moren skal få ta bilder. Må nesten gå ut og benytte dagslyset skikkelig for å få klare bilder. Men innlegget er for å vise hvordan genseren hans ser ut nå. Jeg har bare litt av halsen igjen nå så er den delen ferdig, så har jeg bare ermene igjen å strikke.  

Brilledryss

 • 11.01.2017 - 13:00

Tre par briller som jeg bestilte etter synstesten kom i dag, og jeg har fått tilpasset dem. Men det er fortsatt så uvant å bruke briller, noe står liksom i veien hele tiden der ved nesen 🤓. Det er vel bare en tilvenning som jeg må gjennom før det vil bli helt greit liksom å bruke briller. Jeg har hvertfall nok briller til å bytte på 😅. 

Eg o vil ha mamma!

 • 10.01.2017 - 18:45

Så kom det også da fra guttungen: "eg o vil ha genser! Du må strikka te meg og mamma". Og da er ikke jeg sen med å sette i gang med Marius til Jonas og. Han skal få helt lik genser som faren har fått da jeg har plenty nok garn til å strikke til han også. Så det skal bli kult når de får på seg genserene 😍. Da blir det photoshoot folkens 😁. 

Marius & Gubben = ❤️

 • 09.01.2017 - 15:30

Sjekk ut min kjekke mann da folkens!

Genseren passer perfekt på ham. og jeg er super super fornøyd! Selvom jeg kanskje syns den er bittelitt snev kort.... men de skal jo ikke være så lange heller. Armene og langs skulderen er hvertfall perfekt for han 😍. 

Marius skal nå bare få en ekstra damp stryk før jeg skal legge den sammen og vekk. Den skal pakkes fint inn og tas i bruk 13. februar. Jeg ville bare så gjerne vise dere arbeidet og han måtte jo uansett prøve den før jeg kunne pakke den inn. Hadde vært krise om han ikke fikk prøve den før bursdagen, og så finner vi ut at den enten er for stor eller for liten osv. 

Steikje det var vondt!

 • 08.01.2017 - 19:00

TRAGISK!

Ja, jeg er rett og slett tragisk! 

Er det mulig sier jeg bare - går det virkelig an å være så blind? 

Det gjør virkelig vondt og skulle tro jeg hadde fått bank av noen. Folk kommer vel til å tro at jeg blir banka når de ser blåveisen jeg har fått i trynet! Huffa meg........

Alt er klart bare meg selv å skylde på, og ingen andre haha skulle tro jeg var blind som ikke så den. 

Joda, jeg klarte jo selvfølgelig å kræsje med den spisse kanten på bildøren! Jeg stagga kinnet mitt rett i den kanten på bildøren når døren står åpen. Kan tro jeg banna og steika så inni granskaugen da det skjedde! OG jeg tenkte hva hadde skjedd om jeg hadde stagga den kanten i øyet???? Helledussen det var bare flaks at det ikke var det!

Men joda nå sitter jeg og har vondt i høyre kinnbein og med hoven ansikt - og syns bare sååååå synd på meg selv 😂. 

The result will soon come

 • 08.01.2017 - 14:00Nå er det ikke lenge til jeg kan vise dere hvordan genseren blir ❤️ jeg har fått levert den til ei venninne som skal montere den for meg. OG jeg er SÅÅ spent på å se den på mannen min!!! Min første genser som jeg har strikket til ham med litt ekstra hjelp til å montere og ordne halsdelen. Men uansett så er jeg stolt over at jeg har klart enda en Mariusgenser i annen modell enn den jeg strikket til Thea.

Blås blås blås

 • 08.01.2017 - 11:00

1 - 2- 3 blåååååås

Jeg var en av flere bloggvenner som fikk en overraskelse i posten for noen dager siden. For vi ble jo ganske nysgjerrige når vår skøyer Frodith kommer med noe - sjekk innlegget hennes her om du ikke har fått med deg 👉🏼 "Så letter jeg LITT på sløret".

Det jeg fikk var en pakke med ballonger i fine farger som jeg skulle finne ut hva jeg vil gjøre med dem. Jeg må bare innrømme at jeg ikke er verdens kreative menneske så jeg håper innslaget mitt blir godkjent 😉. Første bilde som dere ser fra mobilen, jeg ser ganske så blåst ut hehe. Sovet med fletter i natt så har jo flyvehår overalt på hodet 🙈. Men det er jo ikke meg dere skal konsentrere dere om haha. 

Temaet mitt er egg i naturen 😂

 

Jeg tar utfordringen

 • 07.01.2017 - 10:00I går dumpet denne konvolutten i postkassen min!!! Og jeg kan bare avsløre til dere at jeg aksepterer utfordringen som kommer fra selveste Frodith. Jeg skal gjøre utfordringen så fort det lar seg gjøre på søndag. Men det er da litt værforbehold når jeg kan gjøre det. Så stay tuned så vil dere få se mitt svar på utfordringen hun har gitt meg ;).

Et skritt nærmere målet

 • 06.01.2017 - 09:45

Nå er jeg kommet til den vanskelige delen som jeg absolutt ikke kan. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal montere genseren. Men jeg er så heldige som kjenner flere som kan, og ei har sagt ja å hjelpe meg med det. Så i helgen skal jeg få levert det til henne 😍. Da er det ene målet mitt ferdig for i år og jeg kan da sette i gang med neste mål - brodere ferdig sjalet til bunaden! Å brodere er gøy og men ikke like gøy som strikking 😂, men det må gjørs ferdig uansett.

Bedre sent enn aldri

 • 05.01.2017 - 23:21

Sorry for så sent innlegg, men bedre sent enn aldri. Dagen har gått i jobb og hjem til ferdiglaget middag. Deretter var det litt avslapping på sofa før jeg ble med ut for å kjøre Jonas til karatetrening. Jeg måtte innom Rema 1000 for å teste ut Æ. Genial app 😉

Jeg handlet inn det jeg trengte for å lage salaten på bildet. Hjergesalat, avocado, snackspaprika, tunfisk i olje og kalkunbacon med pinjekjerner drysset over. Salaten smakte knallgodt og jeg hadde dessuten også en dæsj med cottage chese. Dette kommer jeg gil å lage igjen i morgen, og da skal jeg steke kalkunbacon enda sprøere.

Nå skal jeg si god natt og ønske alle dere en flott natt når den tid kommer fof dere ❤.

Æ e klar! Æ du klar?

 • 05.01.2017 - 07:31

Æ du me?

Ja det er en stor glede for meg å fortelle dere om den store nyhæten til Rema 1000 som ble presentert i går! Og hva er Æ? Jo det er en app som du laster ned på din smartmobil enten via AppStore eller Google Play.

Last ned og registrer deg med mobilnummer og legg inn bankkort slik appen viser. Det er superenkelt å legge inn bankkort og da har du fått Æ. Første gang du handler på en Rema 1000 butikk vil appen automatisk legge inn de 10 produktene med høyest verdi, da har du etablert deg en topp ti produkter. Husk har du Æ appen registrert får du alltid 10 % på alt fersk frukt og grønt, dvs. f.eks. Epler, appelsiner, bllmkål osv. Alt frukt og grønt som er rent fersk.

Har du handlet en type kjøttdeig f.eks. og du da handler igjen samme kjøttdeig neste gang får du 10% på varen. Slik kan du selv bestemme hvilken ti varer du handler mest som du får 10% på når du handler. Dette gjelder som sagt ikke for tobakk, alkohol og medikamenter. Rabatten vil du få automatisk på de varene du handler mest automatisk i kassen. Har du ikke bankkort og skal betale med kontanter viser du bare strekkoden du får for din profil på Æ. Enklere kan det ikke bli 😉.

Om dere lurer på noe er det bare til å spør betjening i butikkene rundt om i Norge. Jeg legger ved linker for laste ned for Android og Apple her:

Æ for Android

Æ for Apple

Synstest

 • 04.01.2017 - 16:10


Jepp!

I dag har jeg vært hos optiker og fått sjekket synet mitt 😂 sist jeg hadde en synstest var i 2007. Det vil si ti år siden sist! Og det gjorde utslag det - altså jeg må ha nye briller. Jeg har gått fra 0,25 til 1,00 og 0,75 på øynene mine. Optiker la inn de gamle styrkene mine på maskinen sin og de nye, og gjett om jeg ble overrasket over hvor mhe forskjell det ble for synet. Med de nye styrkene på glass som jeg fikk prøve så alt bare klarere og jeg trenger ikke anstrenge meg for å kunne lese eller se. Med nye brillestyrke vil jeg kunne se bedre på avstand og jeg vil kunne se alt klart. Jeg benyttet meg av å velge ut en gratis brille med synstesten samt tilbudet 2 for 1. Da de gratis er jo ikke akkurat så fine eller noe utvalg å velge. Så jeg fant et Timberland og Redgreen innfatning som hun i butikken så passet best for meg. Så nå gleder jeg meg til jeg får nye briller neste onsdag, og jeg må bare innse at jeg er nødt å bruke brillene daglig. Jeg må være flink å bruke dem slik at styrken ikke går opp 🤓.

Frustrert

 • 04.01.2017 - 07:58

God morgen kjære bloggvenner <3

Jeg er ganske frustrert i dag på blogg.no. Jeg har bare begynt å blogge igjen her i noen dager, men kjenner frustrasjonen allerede. Hva som har skjedd med bloggen min fra jeg sluttet i fjor (mai) til jeg begynte igjen for en uke siden vet jeg ikke. Alt er bare feil på min side her på blogg.no. Lesertallene på hver innlegg stemmer aldri for hver dag. Eldre dato av total lesertall på innlegg viser i hytt og vær. Jeg blir så frustrert over at alt på min blogg viser helt feil. Tidsinnstilling funksjonen har de endelig nå lagt ut beskjed at de driver å rette opp i. Selvom det har pågått lenge før de endelig gir beskjed.

For det om jeg ikke bryr meg 100 % om å få høyest lesertall er det jo kjekt å se at det faktisk er noen som leser. Jeg ønsker å blogge igjen her for fullt, men bloggplattformen er så lite brukervennlig. Sorry om jeg er negativ men det er fakta at bloggen min oppfører seg helt på tryne. Jeg er avhengig av at bloggen her skal fungerer slik at jeg kan bli værende bare her. Jeg trenger at jeg skal kunne forhåndskrive innlegg som kan automatisk legges ut på tidspunkter jeg ønsker. For jeg har ikke muligheten å poste innlegg jevnt utover hver dag. Huff jeg er bare skikkelig frustrert over hele blogg.no!

Storm

 • 03.01.2017 - 23:08

Pang! Der smalt det ute! Torden kom og jeg tror det ikke var bare meg som kjente det. Hele huset rister når vinden slår på utsiden. I dag har jeg vært på jobb og etter det har jeg faktisk bare slappet av. Det er så mye forkjølelse ute og gå for tiden, og jeg er litt snufsen selv. Spist laks til middag og sett på serie samtidig som jeg strikket mer på ermen. Nå er det sengen som kaller så jeg vil ønske alle en god natt <3

Forsvunnet

 • 03.01.2017 - 07:09

Huff huff huff der var alt det hvite forsvunnet som jeg visste ville skje. Ingen snø varer lenge i Haugesund 🙈. Nå plaskregner det og alt er som det pleier. Jeg gjør meg klar for ny dag på jobb så vi snakkes senere da 😀. Bilde fra i går via Snapchat.

Add meg gjerne på Snapchat: tvilling81 - hva er ditt snapchat?

Cottage cheese with tuna and avocadosalad

 • 02.01.2017 - 20:35


God kveld :)

Da var første arbeidsvakt for i år ferdig og jeg kan sette meg godt i sofa og spise kveldsmat. Se litt serie før jeg skal sove :)
 

Goodbye my friends

 • 02.01.2017 - 15:06Så var julen over for i år og alle mine søte venner må pakke og reise hjem til eskene sine. Julen skal vekk for et nytt år er begynt. Det har vært en fornøyelse å ha dem på besøk i nesten en måned nå, og hjemmet virker så tomt nå uten dem. I en måned har de vært her og gitt oss god stemning og nå er det bare så nakent. Selvom de ikke kunne snakke eller bevege seg så har de hjulpet oss å lage koselig stemning. 

Jeg personlig er veldig glad i nisser og disse søte julepynten. De gir på en måte hjemmet en herlig og positiv atmosfære. Men dessverre kan jeg ikke ha dem hos meg året rundt. Jeg skulle ønsket jeg kunne hihi men da hadde nok gubben erklært meg som gal. Ja, ja her er et gjensyn med mine venner som nå er reist den lange reisen opp på loftet. 

Snowfall

 • 02.01.2017 - 10:15Tenk å våkne opp til første uken i 2017 med hvitt så langt øyet kan se! Selvom det ikke er tykk lag med snø som har kommet er det nok til å se at Kong Vinter har kommet til Haugesund. Enn så lenge det vil vare....... snøen har en tendens til å forsvinne ganske fort hehe. Uansett er det herlig å se hvor hvitt det er overalt, og jeg vil nyte det så lenge det vare.

BTW. har jeg et spørsmål til dere som blogger her på blogg.no. Har dere problemer med å forhåndsskrevne innlegg med tidsinnstilling? Det jeg mener er et innlegg jeg skriver og velger samme dag men et senere tidspunkt for publisering..... det blir ikke publisert på bloggen på tiden jeg har stilt den til å gjøre. Noen som har det problemet? Det er himla kjedelig at jeg ikke kan skrive innlegg og sette tiden når den skal automatisk legges ut i løpet av dagen eller fremover i uken. Jeg ønsker som sagt å kunne begynne blogge her igjen for fullt, men så støter jeg på visse problemer som gjør at jeg blir veldig i tvil hvor jeg vil være. Jeg har prøvd å spør blogg.no help support, men får ikke svar på problemet :(Et par bilder til bloggen før jeg skal gjøre meg klar for årets første arbeidsdag 😉.  

I år kommer jeg hjem <3

 • 01.01.2017 - 17:40

Hvilke planer har jeg for 2017?

Jeg har tenkt mye over alt som har skjedd og alt jeg har oppnådd i livet. Det er så mye tanker og følelser som har svirret i hodet, og enkelte ganger kan det gå i surr. Jeg har hatt mye å tenke på de siste årene, noe tapt og noe vinning. Livet er som en berg og dalbane - noe alle vet. 

Men i år har jeg bestemt at alt skal forbli i fortiden, og jeg skal gå videre med blanke ark og nye muligheter. Jeg skal ikke la noe som helst stoppe meg for å nå mine mål, for 2017 skal være mitt år! Nye mål skal settes og nye utfordringer skal jeg ta. Uansett om det er i privat eller jobbsammenheng. Jeg skal ikke la noe vippe meg eller få meg til å vingle. Det er på tide at jeg tar over og leve livet mitt slik jeg vil. Og det skal jeg gjøre sammen med min bedre halvdel. Med støtte fra min mann, barna mine og familien min. For de betyr alt for meg.

Jobb: Målet mitt når det gjelder jobb er å gjør det enda bedre enn 2016. Jeg skal stå på og gjør alt jeg kan for å holde mitt ansvar der på topp. Jeg skal jobbe hardt for å oppnå enda bedre resultater enn i fjor. Om jeg bommer eller glemmer noe eller at det kanskje blir temperatur så skal jeg ta det til meg som en erfaring. Alt er en læringsprosess og nye utfordringer vil dukke opp underveis hele tiden. Det viktigste er å bare holde hodet kaldt og ha is i magen, å tørre satse og tåle at jeg eventuelt kan gå på en smell. Jeg vet bare jeg innerst inne brenner veldig for jobben jeg gjør, og jeg hadde ikke ville hatt noe annen jobb. Jeg må bare være mer modig og ikke være redd for all slags.

Personlig: Egne mål for dette året er først og fremst å bli ferdig med bunaden min. Jeg har latt sjalet ligge for lenge nå, og innen april må jeg brodere den ferdig. Theas konfirmasjon er i slutten av april og jeg må ha bunaden min komplett til dess. Så etter jeg har strikket ferdig mannens genser skal jeg begynne å brodere. Jeg kan ikke utsette det mer hehe. 
Det andre jeg skal er å bli sunnere. Ja, jeg snakker om det hvert år eller daglig at jeg må bli sunnere. Eller at vi i huset må bli sunnere osv. osv. Men nå mener jeg det seriøst ... alt julesnop og godt skal spises opp og kuttes. Jeg skal kun ta litt på lørdager og kutte ut alt usunne ting i ukedagene. Komme meg mer ut og gå turer enten om det er med mann og barn eller om jeg så må gå alene. 

Viktig: Årets høydepunkt som vil skje i 2017 for min familie er nok turen vi skal i juli. Dette er en etterlengtet ferie som vi alle har ventet på skal komme. Jeg skal nemlig reise hjem til mitt andre hjemland. Dette er noe jeg ser så utrolig frem til fordi jeg savner familien veldig mye. Jeg tror de som er i samme situasjon som meg vil forstå hvordan det er å være så langt vekke fra sine nærmeste familie. Jeg har aldri hatt besteforeldre eller tanter, onkler i nærheten. Og for meg som ikke ser dem på årevis er det sårt og vondt til tider. Et døgnsreise og 6 timer i forskjell gjør det ikke alltid så enkelt å holde kontakten for det om en har Facebook og mange chatteprogrammer. Savnet er der uansett. 
Til sommer reiser jeg og ungene til Vietnam i 5 uker, og like etter kommer mannen og hans datter ned for 4 uker. Så vi får 4 uker sammen i Vietnam. Alt er klart med ferieukene og billetter er booket. Selvom det ble litt mye styr med de billettene jeg har kjøpt, ordnet det seg til slutt. Nå gjenstår det å få gjennom visum og vaksiner så er absolutt alt klart. 7 måneder må gå før jeg kan treffe farfar og mormor og resten av gjengen i Vietnam. OG ingen skal få ødelegge gleden jeg har i hjertet mitt <3 for i år kommer jeg hjem <3 

Peaceful

 • 01.01.2017 - 16:10
Photoshoot at Norheimskogen <3
 

Første turbilder i det nye året

 • 01.01.2017 - 14:50

Friskt og godt ute i dag!

Noen bilder fra naturen som jeg tok på turen.

#foto #naturen #skog #canon #tur #januar #nyttår

1. Januar 2017

 • 01.01.2017 - 12:56


Endelig er det blå himmel og sol som kommer gjennom skyene! Og jeg kan endelig gå ut og ta noen antrekksbilder. Her har jeg tatt bildene med stativ og fjernkontroll via mobilen og kamera. En ting jeg ikke får til er at bildene er klare og fine etter redigering, men med en gang det blir lastet opp her på blogg.no blir det hakk dårligere kvalitet. På Nouw ser jeg at bildekvaliteten er litt bedre enn blogg.no. Men jeg får bare øve meg mer når det gjelder å ta bilder, for det er mange der ute som tar sykt fine og klare bilder og legger ut. Så her er det nok jeg som ikke har fått det helt til!

I dag har jeg begynt å bruke min nye Kari Traa ulltopp som er superbehagelig. Jeg har lenge ønsket meg sånn ulltopp og er glad jeg fikk kjøpt den på tilbud før nyttår. Jeg kommer nok til å bo i denne nå i disse kalde dagene 😉. Straks skal jeg og gubben ut på vår første gåtur for dette året, og jeg skal prøve å få tatt noen naturbilder på turen.
 

Firework photoshoot

 • 01.01.2017 - 10:20

God morgen ❤

Har dere hatt en fin nyttårsfeiring? Jeg hadde en veldig rolig feiring med mannen og ungene. Veldig avslappende. Jonas storkoste seg med fyrverkeriet mens pappen ivrig var med og hjalp å tenne. Jeg fikk en del fine blinkskudd av han og stjerneras, og noen bilder av fyrverkeri på himmelen. Det er ikke alltid like lett å skjønne meg på lukkertid og blendertid osv. men jeg fikk nå til noen gode bilder.

 

 

Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no