Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

OPPSUMMERINGEN

 • 31.01.2016 - 20:25

Oppsummering av 31 dager utfordringen på bloggen.

Det har vært 31 kjekke dager med forskjellige innlegg her på bloggen min. Jeg vil bare først takke alle som har klikket seg inn og lest innleggene. Hadde det ikke vært for dere lesere hadde jeg ikke hatt motivasjon til å fullføre det. Jeg kommer ikke til å fortsette med nye utfordringer på bloggen. Jeg har valgt å ha en blogg som skal handle om alt mulig. Bloggen handler om mitt liv, mine interesser, minte tanker osv. Jeg blogger om alt mulig som faller meg inn i hverdagen. 

Tusen takk til alle som har vært så snill og følgt utfordring innslagene gjennom 31 dager. 

Husk og delta på min giveaways som dere finner HER :) Jo flere som er med jo spennende er det - og det blir mer motiverende slik at jeg kan komme med flere giveaways i fremtiden ;)


#blogg #utfordringer #takknemlig #glad #lykke #glede #mariusgenser #macbookpro #helg #søndag #tanker #følelser #livet


På tur med Jägermeister

 • 31.01.2016 - 17:35

Dagens tur i Norheimskogen fullført :)

En time med rask gange og i medvind og motvind på veien hjem. 4,7 km viser Polar klokken og jeg har fått 30 % mer på aktivitets prosenten. Alle er fornøyde med dagens inntak av frisk luft, jeg har hvertfall fått altfor mye forfriskende luft. Og ender nå opp på sofa med skallebank haha

Men først skal jeg på kjøkkenet og steke vafler til kveldskos. Kos dere masse resten av denne søndagen - her er noe av tur bildene jeg fikk tatt før mørket senket seg.#blogg #jagermeister #hellyhansen #tur #naturen #vinter #kaldt #vafler #kos #familie #barn

Bli med på min giveaways her på bloggen:

DELTA HER :)

Øynene klistret til mobiltelefonen!

 • 31.01.2016 - 16:00

Dypt konsentrert. Har ikke tid å posere for moren sin en gang haha 

Skulle ha et innlegg her som hun ville vise frisyren sin og antrekket, men ting som skjer på mobilen er visst mer interessant :)

 #blogg #telefon #barn #kos #hjemme #søndag 

Bli med på min giveaways også :) 

For mer info klikk deg inn 

HER :)Hjemmelaget pizza for alle pengane!

 • 31.01.2016 - 15:45

Middag i dag bestod av hjemmelaget pizza til stor glede for store og små :)

1 pk. kjøttdeig

1. pk. pizzabunn

1 pk. Toro pizzafyll med løk

1 revet ost

1 boks ananas i biter

Super enkelt :)
#blogg #middag #pizza #ananas #tur #hjemmelaget

Alle mette og fornøyde, og nå skal jeg, mannen og Jonas ta oss en gåtur bort på Norheimskogen. Tidligere i dag har Jonas vært på karatetrening i Kopervik. Jeg og mannen har fått vært noen timer på jobb, og ordnet klar for Rema 1000´s nye middagsdisk konsept. Så kom innom i morgen for nytt og spennende ferskdisker :)

Bli med på min giveaways her på bloggen:

DELTA HER :)

NYDELIG SKJERF TIL EN HELDIG VINNER ;)

 • 31.01.2016 - 14:00


#blogg #vivikes #skjerf #rosa #giveaways #gibort #gjenbruk

Nå er det en stund siden jeg har hatt noe giveaways, og i dag har jeg sortert litt ting som jeg har liggende. Dette skjerfet er et bredt og flott skjerf jeg ikke har brukt. Og det er for fint å ha liggende i skuffen, så jeg ønsker å gi den til en av dere heldige lesere. Den er fra Vivikes og er laget av 100 % Acryl - veldig myk og god. 

Har du lyst å vinne deg denne må du gjøre dette:

Lik Facebook siden min HER (om du ikke har facebook da må du kommentere at du ikke har)

Og legg igjen en kommentar at du vil være med - husk navn og epost slik at jeg kan ta kontakt med den som vinner. 

Jeg trekker vinneren i løpet av onsdag 3. februar :)

"ETTER DEG"

 • 31.01.2016 - 10:00

#blogg #bok #ettedeg #innkjøp #jojomoyes #lesing

Lykke!!!!

Endelig har jeg fått kjøpt meg denne boken jeg har sagt jeg skal så lenge. Etter jeg leste denne boken "Et helt halvt år" har jeg bare ventet på å lese oppfølgeren. Første boken jeg leste av Jojo Moyes var "Den ene pluss en" som gjorde meg oppmerksom på akkurat denne forfatteren. Jeg husker da jeg leste ferdig boken "Et helt halvt år" grein jeg som bare det. Jeg er ei ganske følsom person og tårene kommer lett når jeg ser eller leser noe som er veldig rørende. Jeg kan leve meg inn i handlingen og blir veldig sentimental. Bøkene kan jeg anbefale på det varmeste! Så nå er jeg virkelig spent på å lese denne boken "Etter deg", jeg har allerede lest første kapittel i boken :) Fortalte jeg dere at jeg faktisk var lesehest da jeg var mindre? hihi

Nå er jeg snart på vei til Kopervik også for Jonas skal på kumite trening. Håper været holder seg slik at jeg og mannen kan ta oss en tur og ta bilder. Etterpå blir det en del timer jeg skal tilbringe på jobben, da det er ny måned i morgen og ny kampanje starter.

Hvilken planer har dere i dag? 

Har du lest noen av Jojo Moyes bøkene?

Har du lyst å arve boken "Etter deg" når jeg har lest den?

 

Ukens mest leste innlegg :)

 • 31.01.2016 - 09:30

Nå er det tid for ukens mest leste innlegg :) Jeg ser gjennom lesertallet for alle innlegg jeg har lagt ut i løpet av hver uke. Jeg er spent hver gang for å se hvilken innlegg som slo mest an. Og i uke 4, altså denne uken ble det innlegg "Jeg fikk kjeft i dag!"

"Da jeg var på asia butikken i sentrum i dag kjøpte jeg med sånne små bananer. Grønne og umodne. Jeg skal ikke spise dem enda så det passet bra at de var grønne. Ved kassen lå det et bord med forskjellige frukt som jeg har kjennskap til fra Vietnam. Det er ikke slik frukt som en pleier få på vanlig matbutikker. Dette er litt spesiell frukt som Vinaimport av og til har inne.

En av fruktene som jeg liker utrolig godt er Durian frukt. Men hva er Durian frukt? Sitert fra denne siden.

"Durian kommer fra det østlige Asia og er den mest omdiskuterte tropiske frukten vi kjenner til. Den er ganske populær blant asiater, men omstridt som handelsvare utenfor dette kontinentet. Dette skyldes nok at durian har en meget spesiell lukt og kalles derfor også for stinkfrukt. Når durian modner, gir den fra seg en gjennomtrengende og særdeles ubehagelig lukt som best kan beskrives som en blanding av gammel ost, råtten løk og terpentin. Av denne grunn har den ikke stor utbredelse i Europa. Frukten er oval i fasongen og høstes gjerne umoden og har da en lys grønn farge. Underveis i modningen vil fargen endres til lys brun. Fruktkjøttet er delt i flere seksjoner som hver inneholder 1 - 7 kjerner. Den kan bli meget stor og veie opp til 9 kilo, mens mest vanlig størrelse i handelen er rundt 3 kilo. Hele frukten er dekket av store spisse pigger. Fruktkjøttet har myk konsistens og en eksotisk smak som hevdes å være meget behagelig for de som klarer å unngå å bli for sterkt påvirket av den påtrengende lukten."
#blogg #mestleste #ukens #frukt #stinkfrukt #durian #promp

Problemet er at denne frukten har en forferdelig LUKT! Det lukter død og fordervelse! Men den er sykt god om du klarer lukten haha Jeg så de hadde denne frukten i butikken i dag, og jeg måtte jo selvfølgelig kjøpe med meg hjem. Denne var ferdig oppdelt og porsjonert i plastbeger, 129 kr kostet det meg å få en båt av denne frukten. Veldig dyr kilopris men jeg tenkte det er verdt det for det om jeg vet jeg kommer til å få kjeft av de andre i huset.

Og joda! dere kan vel tro jeg fikk kjeft av gjengen hjemme? HA HA HA dere som kjenner til denne frukten vet sikkert hvilken lukt denne har... og da skjønner vel dere hvorfor jeg fikk kjeft? Jeg holdt på å drepe gjengen da jeg åpnet lokket på begeret. Jeg må jo innrømme at lukten er grusomme - men det stopper jo ikke meg for å spise den! Og da driter jeg om jeg fikk masse KJEFT av gjengen HAHA"

Sjekk ut HER - og legg meg gjerne til :) 

 

I will follow you ;)

 • 30.01.2016 - 23:25

Har du lyst å følge med så finner dere meg på instagram, facebook, bloglovin og snapchat. Og selvfølgelig på bloggen min Blogg. 

Jeg vil også gjerne følge dere så legg igjen en kommentar :)

Instagram HER

Bloglovin HERFølg meg på facebook ;) https://www.facebook.com/tvv.blogg.no

Snapchat legg til tvilling81

"Hvor får du inspirasjon fra?"

 • 30.01.2016 - 20:35

Da er jeg inn i runde 3 med svarene på det dere lesere har stilt meg :)

Kan du fortelle om hvordan du møtte mannen din?

- Dette har jeg faktisk skrevet et eget innlegg tidligere som dere kan lese om HER :)

Kan du fortelle om første gangen du oppdaget da du var gravid, din reaksjon, hvor du var, hvem fortalte du det til først?

- Anbefaler dere å lese mitt innlegg HER der jeg har beskrevet akkurat dette spørsmålet.

Hvordan er ditt forhold til dine foreldre?

- Jeg har et kjempebra forhold til foreldrene mine. Uansett hva som har skjedd i hele mitt liv, er de mine foreldre uansett hva. De er min far og min mor, om de har vært streng med meg, hatt mange meninger osv. Er jeg glad i foreldrene mine uansett.

Har du noen gang opplevd rasisme?

- Jeg har heldigvis ikke opplevd direkte rasisme mot meg, men jeg har opplevd noe som ikke var like hyggelig. For noen år siden da jeg satt i kassen på jobb opplevde jeg en kunde som sa ufine ting til meg. Kunden var tydelig stresset for noe som jeg ikke visste hva. Jeg smilte og hilste som jeg alltid gjør, men kunden begynte bare å legge ut om hvor dårlig kunden følte butikken var. Kunden mente at det var dårlig atmosfære i butikken, og at det bare var utlendinger både her og der. Og til og med bak kassen så sitter det enda en utlending! Jeg ble ganske paff av kunden, og jeg holdt meg for ikke å svare kvast tilbake. Kjente jeg ble ganske forbanna og såret fordi jeg er da søren meg ikke noe utlending! Jeg er like norsk om jeg har asiatisk utseende vel!

Hva ville du bli når du var liten?

- Jeg ville bli populær slik at jeg kunne bli likt av de andre ungene.

Har du noen allergier?

- Jeg har ikke allergier - kun lett laktoseintoleranse.

Største ønske?

- Få meg hund.

Hvor får du inspirasjon fra?

- Av dere flotte lesere! Uten dere hadde jeg ikke hatt så mye motivasjon til å blogge. Det er dere som gir meg inspirasjon til å skrive. Kommentarer fra dere lesere, og ved å lese andres blogger. 

Beste minne fra 2015

- Vietnamturen i sommer 2015.

Noe du gleder deg til i 2016?

- Foreløpig har jeg ikke noe spesielt jeg gleder meg til i 2016....

LIK GJERNE FACEBOOK SIDEN MIN HER


#blogg #rasisme #ønske #hund #minne #inspirasjon #motivasjon #lesere #kahler #sommer

 

Nattens herjinger

 • 30.01.2016 - 09:35

God dag alle sammen :)

Håper alle har sovet godt i natt uten for mye herjing fra han Tor. Jeg kan ikke si at jeg likte han så godt, han vekket meg flere ganger i natt. Lurte nesten på om han ville komme inn til oss. Han var sint tror jeg. Ikke rart han også kalles Tor med hammeren? 

Herja gjorde han iallefall, regnet piska i ruten og det blåste kraftig i natt. Jeg ble redd for tenk om taket fyker av? Eller om et eller annet kommer fykende og krasjer i huset, bilen eller skader noen? Tidligere i uken hørte jeg om "Jonas" som var ute og herja vilt som har tatt liv og ødelagt for mange i Usa. Jeg har en Jonas selv hjemme som syns det er så stas at den heter det samme som ham! 

Men men håper han Tor er i bedre humør i dag, slik at menneskeverden og ikke minst dyreverden kan få en fredfull og fin helg.

God helg :)


#vinterbilde #blogg #storm #uvær #tor #snø #helg #lørdag #jonas #herje #vind #regn 

Vinterbilde fra tidligere i måneden ;)

Day 29 of 31 - Random bilder som ikke er av speilrefleks

 • 29.01.2016 - 22:15

Nydelige november kaktus vi hadde på Rema i fjor.Bilde av mitt kamera med største linsen Canon 18-135mmDisse bilder ble tatt da jeg var ute på lunsj med mamma i fjor.

#blogg #foto #bilder #iphone #mobilbilder #random #kafekos #lunch #kamerautstyr #kaktus #blomst

Forskjellige bilder som ikke er tatt med speilreflesk. Disse bildene er tatt med min iPhone 6s plus. 

"ER JEG ADOPTERT?"

 • 29.01.2016 - 17:05

Da klinker jeg til med svar på spørsmål fra dere i denne runde 2 :)

Hvis du fikk reist hvor ville det vært?

- Akkurat nå hadde jeg ville reist til varmere strøk - masse sol!!! ligge sole meg hele dagen, det hadde vært topp det! Kanskje det hadde kommet et innlegg meg meg i bikini da?! 

Kjendis crush?

- Kjendis forelskelse haha ja si det.... det var vel mange jeg hadde crush for ja den tiden jeg var mindre. Men har ingen bestemt en.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

- Det svarte jeg i runde 1 ;)

Er du adoptert?

- Nei, jeg er 100 % vietnameser og har vietnamesisk familie tvers gjennom.

Hva er ditt største mål i 2016?

- Største målet mitt i år er å bli flinkere med trening.

Hva er det første du ville gjort om du kunne være gutt for en dag?

- Tisse stående hahahhaahhaha

Hva syns du om eldreomsorgen i dag?

- Her kunne jeg gjerne skrevet et helt innlegg! For de som ikke vet så er jeg også utdannet omsorgsarbeider, det som nå heter helsefagarbeider. Slik situasjonen er nå rundt om i landet, syns jeg er tragisk! Det er dårlig prioritering på eldreomsorgen, nedskjæringer, kutting i bemanninger osv. osv. Eldre som ikke får hjelpen de trenger, eldre som må dele rom eller bo på gangen. Eldreomsorgen i dag burde vært mye bedre! Vi bor i et rikt land og er kåret til en av de beste landene å bo i. Men vi klarer ikke å holde eldreomsorgen oppe - det er for dårlig!

Hvilket reality program kunne du tenke deg å være med på?

- Jeg kunne ikke tenkt meg å være med i noe som helst reality program.

Hva er verdiene dine i livet?

- Lev og nyt livet mens jeg enda kan. Være glad i de rundt meg. Være snill og grei mot alle så godt som jeg kan.

Hvor gammel er du om 8 år?

- 42.

Hvor mange barn har du?

- Jeg har ei datter og en sønn, og en gutt og ei jente som er mannen har fra tidligere ekteskap.

Hvordan lærte du å skrive så bra norsk?

- Jeg syns ikke jeg skriver noe voldsomt bra, men at jeg kan skrive rett norsk. Jeg har jo bodd i Norge fra en alder av 3, så norsk er jo mitt andre språk. Jeg snakker og skriver godt både på norsk og vietnamesisk. Alt lærte jeg på skolen :)

Hva liker du best med å bo i Norge?

- Norge er et trygt land å bo i. Jeg har bodd her fra jeg fylte 3, og vet ikke om noe annet enn Norge og lille Haugesund by. I Norge har vi rettigheter, ytringsfrihet og vi har stemmerett.


#blogg #spørsmålsrunde #spørsmål #svar #hverdag #blogger #blogging #livet #tanker 

 

"Jeg vil ha en liten hund"

 • 29.01.2016 - 12:05

Mitt største ønske som jeg ikke har skrevet på bursdagslisten over ting jeg ønsker meg er hund. Jeg vet jeg ikke får noe hund enda..... men jeg har alltid i hele mitt liv alltid hatt lyst på en hund. En liten rase hund som er lett å dressere og familiekjær. Gubben er ikke med meg når det gjelder å skaffe oss hund. Men jeg jobber med saken.... bearbeider ham litt og litt. hehe Jeg har kommet med noen punkter hvorfor skaffe meg hund:

1. Fordi jeg elsker hund - katter og generelt husdyr

2. Kommer oss ut mer uansett vær

3. Mye selskap i hunden

Men grunnen jeg virkelig tenker på at jeg og gubben skal få oss hund er at ungene blir jo bare eldre. Innen 5-10 år har vi bare Jonas igjen som er med oss. Og når han også flytter ut er det bare oss igjen. Gubben er 14 år eldre enn meg, og det vil jo si at han kommer til å bli pensjonist lenge før meg. Innen den tid håper jeg at vi har funnet oss en hund som vi kan ha sammen. Det er stor selskap for oss å ha en firbeint som vi kan kose oss med. Og jeg tenker også om en av oss en dag faller om, og den ene sitter igjen alene, så ville denne lille hunden vært vår største trøst. Jeg hadde hvertfall følt at om jeg er den som sitter igjen uten gubben, så har jeg hunden som blir min følgesvenn videre i livet som enke. Eller omvendt for ham. Det er hvertfall ikke noe galt i få oss hund, men selvfølgelig når tiden er inne. Og når jeg en dag kommer til å skaffe meg hund, skal jeg forhøre meg med venner som har hund selv eller driver aktivt med hund. Jeg skal også ha en hann hund av 100 % ren rase.

Shih tzu

Lynne: Livlig, Frimodig, Leken, Våken, Mild, Lojal, Vennlig, Klok, Modig, Pågangsmot, Aktiv, Blid, Intelligent, Kjærlig, Selvstendig


Bilde lånt fra Google her.

Bichon frise - skal jeg ha denne rasen vil jeg ha enten i brun eller svart. Hvite er nydelige men blir mye stell når hunden er hvit.

Lynne: Leken, Temperamentsfull, Mild, Glad, Kjærlig, Følsom


Bilde lånt fra Google her.

Pomeranian

Lynne: Leken, Vennlig, Utadvendt, Aktiv, Intelligent, Selskapelig


Bilde lånt fra Google her.

DU, DITT EKLE KRYP!

 • 29.01.2016 - 09:05

I dag våknet jeg til en regntung morgen. Nå høljer det ned som om alle sluser i himmelen har åpnet seg som aldri før. Så mye regn og en hører hvordan regnet dundrer i vindu, og takrenner sildrer vannet nedover. Jeg liker ikke regnvær. Det er da meitemarkene pleie komme fram på bakken. Før jeg traff min gubbe og fikk lappen, var buss min fremkomstmiddel. Da måtte jeg gå ute i uansett vær for å ta buss eller gå til plasser. Og jeg som er livredd meitemarker hater selvfølgelig slik vått vær. Jeg kan ikke gå normalt på veien kun på grunn av de ekle krypene som velter seg på bakken. Jeg må gå sikk sakk eller hoppe over dem slik at jeg ikke tråkker på dem. Grusomt!

Heldigvis har jeg lappen nå så jeg slipper gå så mye ute når det regner. Da slipper jeg å få hjertebank for å treffe noen marker på veien. Det høres sikkert totalt tosje ut at jeg skal være redd meitemarker. Men det er jo det samme som det finnes tusenvis av mennesker som er livredd edderkopp. Jeg er ikke redd for edderkopp så lenge de er småe og ufarlige. Store edderkopper og de som er farlige er jeg selfølgelig redd for og. Helt normalt det å ha fobier på et eller annet :)

Jaja nå skal jeg kle meg og gå ned og ta meg en kopp te. Slappe av med litt blogglesing før det er ny arbeidsvakt på denne fredagen.

Ha en strålende fredag alle sammen.


#blogg #fredag #helg #fobi #meitemark #regn #plaskevær #morgen #fjolle #morsom

Day 28 of 31 - Dagen i bilder

 • 28.01.2016 - 19:15

.Her er hva jeg har brukt halve dagen min på med :) Fylle opp diskene med masse varer og klar for helge rushet på Rema 1000 Solvang. Var en del ombygging i dag for å fylle opp diskene med rette linjer. Så nå bugner avdelingen med ferskvarer og klar for kunder å komme handle :)
#jobb #blogg #ferskvarer #rema1000 #ombygging #te #banan #relax #dagen #hverdag #januar
Etter jobb kom jeg hjem til ferdig dekket bord og lasagne sto på bordet. Nå slapper jeg bare av med en kopp te og bananer jeg kjøpte i går. Senere blir det litt trening før jeg setter i gang med svar på spørsmålsrunden del 2, som kommer ut i morgen ;)

MÅ JEG VISE HUD FOR Å FÅ FLERE LESERE?

 • 28.01.2016 - 16:15

For dere som ikke blogger skal jeg fortelle dere om denne listen som vi bloggere har. Det er listen en får opp på mine sider på blogg.no hvor vi kan se antall lesere en har på hver enkelt innlegg. En kan da se hvilke innlegg som ble en hit eller de som ble fiasko, altså lite lesere.

For meg betyr det ikke å ha høyest tall på vert innlegg jeg poster. Og det er ikke noe stress for å nå toppen i kommunelisten heller. Men etter å ha blogget en stund har jeg merket hva som trekker klikk. En god overskrift trekker klikk, og har du også et bra skrevet innlegg til overskriften får du enda mer clicks. Innlegg som inneholder personlige ting om deg selv slår også godt ut på antall lesere en får. Men det som absolutt gir mest lesere er om du legger ut et lettkledd bilde av deg selv! 

Er det virkelig nødvendig å alltid vise deg med lettkledd bilder? At du har en fin kjole du vil vise er greit det. For det er fantastisk mange fine kjoler med all slags type utringninger og fasonger. Men om du stadig ser bloggere som fronter innleggene sine med hud og pupper. Hva tenker en da? Er det det som må til for at folk skal gidde å klikke seg inn fordi de ser et lettkledd bilde? Et bilde som kan tirre enhver mann, til og med dame til å klikke inn for å se. Hva andre gjør er opptil hver enkelt blogger, men jeg syns av og til det kan bli for mye. Jeg føler der er som å spille på sex for å få oppmerksomheten til innlegget.

Jeg er sikker på hadde jeg stilt i bikini og postet det opp hadde sikkert jeg også fått masse klikk! For jeg tror selv jeg har en flott nok kropp til å trekke meg mer lesere, hvis de er interessert i å se en kropp med silikonpupper og litt valpefett rundt midjen. Men er det virkelig verdt det? Trenger jeg virkelig det for å få flere lesere og følgere? Jeg er jo ikke desperat etter å få mest mulig lesere pr. dag. At jeg har mellom 100-200 lesere hver dag er jeg strålende fornøyd. At det er folk som i det hele tatt klikker og leser innleggene mine gjør det meg glad. Jeg setter pris på alle som faktisk leser og følger meg. Alle fine kommentarer jeg får hver gang jeg poster noe. Det holder i massevis for meg, samt det gir meg motivasjonen til å blogge videre. Havner jeg på bånn av antall lesere så er det ikke krise det vel. Hvis jeg ikke gidder oppdatere bloggen så får jeg selvfølgelig ikke mange lesere.

Men den dagen dere ser lettkledde bilder av meg på bloggen, da må jeg virkelig være gal eller desperat etter å få klikk. Da håper jeg noen av mine fine bloggvenner skal ta meg i nakken og riste inn noe fornuft i meg!


#blogg #topplisten#lesere #oppmerksomhet #silikon #pupper #lettkledd #bikini #innlegg #fornuft #tanker 

 

SKJØNNHET I EN PAKKE

 • 28.01.2016 - 11:00

innlegg i samarbeid med rabble.no

Har du hørt om Glossybox?

Jeg har aldri hørt om Glossybox så jeg bestemte meg for å sjekke det opp. Jeg siterer fra det jeg fant på nettsiden til Glossybox:

"Glossybox er den perfekte måten å få inn hverdagsluksusen på. For kun 179 kroner i måneden får du hjem en luksusboks med fem skjønnhetsprodukter i mindre størrelse (travel size). Ekspertene hos Glossybox velger ut de beste og mest trendy merkene for deg hver måned slik at du alltid kan prøve noe nytt i månedens beauty box. Kanskje det er noe innen trendy skjønnhet du har lyst til å prøve?"

Har du interesser for skjønnhetsprodukter er Glossybox midt i blinken for deg. Akkurat nå kan du får 20 % rabatt på Glossybox hos rabble.no. Du får hele 20 % rabatt på ditt første pakke når du starter et løpende abonnement. Deretter koster det 179 kr pr. måned.


Bilde lånt fra google bilder

 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE DEL 1

 • 28.01.2016 - 07:00

Nå er sannhetens time kommet folkens! Jeg har nå sett gjennom spørsmålene jeg har fått inn, og jeg er overveldet over alle spørsmål jeg har fått. Og jeg må bare si at jeg setter utrolig pris på at dere har lagt igjen så masse spørsmål :) Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan på det det spør meg om. Men det skal bli i flere deler siden det er så mange spørsmål, og jeg vil svare skikkelig på alle. Og det er enklere å bli bedre kjent med meg når jeg tar for meg et antall om gangen. Det blir veldig langt hvis jeg skal svare på 50 spørsmål i bare et innlegg. Så da er det bare å sette i gang :)


Har du bunad/ festdrakt?

- Ja, jeg har Rogalandsbunad fra Nordaker Frafjord mønster i svart stoff med blå silkevest, som dere faktisk kan lese om i dette innlegget: STOLTHET.

Hva skal du i sommer?

- Planen var å få reise 2 uker til Syden, men pga. jeg kun fikk en uke av de jeg ønsket blir det noe annet vi må finne på. Er usikker enda på hva vi skal finne på da. Så her har jeg ikke noe bestemt svar å gi, dessverre.

Hvor er du om 5 år?

- Om 5 år er jeg nok fortsatt bare her i Haugesund, jobb og familielivet som vanlig.

Hvem er yndlingsbarnet ditt?

- Jeg har ingen som er yndlingsbarn fordi alle barna er like mye verdt for meg. Jeg elsker dem like mye ♥

Har du et forbilde?

- Jeg har alltid sett opp til storesøsteren min, hun er ei god og snill søster. Selvom hun har sine meninger og jeg ikke alltid deler hennes tankegang, ser jeg henne som mitt forbilde.

Hva må du alltid ha med deg hvor hen du går?

-  Lommeboken.

Hva kan du ikke leve en dag uten?

- Må nok være telefonen min hehe

Hva fascinere deg?

- Jeg er veldig fascinert over min sønn som går i 4. klasse som sitter og ser på nyhetskanalen istedenfor barnekanaler! Fascinert over at han kan så mye mer enn hva jeg kan til og med! haha Han er forferdelig nyhetsorientert, det er bare å spørre han hvis jeg vil vite noe.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det som gjør meg lykkelig er å vite at jeg har min mann, mine barn og min familie rundt meg. Å vite at de jeg er glad i har det godt, og alle er snille med hverandre.

Hva liker du best å gjøre på fritiden?

- Bare slappe av med familien min, dra på besøk til andre i familien, gå tur hvis det er fint vær. Blogge.

Er du redd for noe? Hva?

- Jeg er veldig redd for meitemark og brun/svart slimete snegler. Slanger. Da mener jeg VIRKELIG LIVREDD for disse ekle krypene.... spesielt meitemark ---- slanger er vel lite trolig jeg treffer på i virkeligheten. Men meitemarker er jeg livredd for.

Favoritt mat?

- Jeg elsker mat derfor har jeg ikke noe som absolutt er favoritt.

Har du søsken?

- Jeg har en lillesøster og en storesøster. Av private årsaker kan jeg ikke diskutere eller skrive om den ene, for respekt mot vedkommende er grunnen jeg bare nevner storesøster.

Hvilken er din yndlingsfarge?

- R O S A -

Dette var første del av svarene for denne gangen :) Håper dere fikk vite litt mer om meg i denne runden. Følg meg videre de neste dagene for da kommer del 2.

Selfie bilde av meg og Jonas da vi var på et shoppe marked og testet ut selfiestang :)#blogg #spørsmål #svar #ferie #vietnam #selfiestang #selfie #rosa #lykkelig #familie #barn #favoritt #yndlingsfarge

 

 

 

 

 

JEG FIKK KJEFT I DAG!

 • 27.01.2016 - 21:20

Da jeg var på asia butikken i sentrum i dag kjøpte jeg med sånne små bananer. Grønne og umodne. Jeg skal ikke spise dem enda så det passet bra at de var grønne. Ved kassen lå det et bord med forskjellige frukt som jeg har kjennskap til fra Vietnam. Det er ikke slik frukt som en pleier få på vanlig matbutikker. Dette er litt spesiell frukt som Vinaimport av og til har inne. 

En av fruktene som jeg liker utrolig godt er Durian frukt. Men hva er Durian frukt? Sitert fra denne siden.

"Durian kommer fra det østlige Asia og er den mest omdiskuterte tropiske frukten vi kjenner til. Den er ganske populær blant asiater, men omstridt som handelsvare utenfor dette kontinentet. Dette skyldes nok at durian har en meget spesiell lukt og kalles derfor også for stinkfrukt. Når durian modner, gir den fra seg en gjennomtrengende og særdeles ubehagelig lukt som best kan beskrives som en blanding av gammel ost, råtten løk og terpentin. Av denne grunn har den ikke stor utbredelse i Europa. Frukten er oval i fasongen og høstes gjerne umoden og har da en lys grønn farge. Underveis i modningen vil fargen endres til lys brun. Fruktkjøttet er delt i flere seksjoner som hver inneholder 1 - 7 kjerner. Den kan bli meget stor og veie opp til 9 kilo, mens mest vanlig størrelse i handelen er rundt 3 kilo. Hele frukten er dekket av store spisse pigger. Fruktkjøttet har myk konsistens og en eksotisk smak som hevdes å være meget behagelig for de som klarer å unngå å bli for sterkt påvirket av den påtrengende lukten." 


#blogg #durian #stinkfrukt #stinker #lukt #vondt #frukt #asiatisk #kjeft Bildet fant jeg HER.

Problemet er at denne frukten har en forferdelig LUKT! Det lukter død og fordervelse! Men den er sykt god om du klarer lukten haha Jeg så de hadde denne frukten i butikken i dag, og jeg måtte jo selvfølgelig kjøpe med meg hjem. Denne var ferdig oppdelt og porsjonert i plastbeger, 129 kr kostet det meg å få en båt av denne frukten. Veldig dyr kilopris men jeg tenkte det er verdt det for det om jeg vet jeg kommer til å få kjeft av de andre i huset. 

Og joda! dere kan vel tro jeg fikk kjeft av gjengen hjemme? HA HA HA dere som kjenner til denne frukten vet sikkert hvilken lukt denne har... og da skjønner vel dere hvorfor jeg fikk kjeft? Jeg holdt på å drepe gjengen da jeg åpnet lokket på begeret. Jeg må jo innrømme at lukten er grusomme - men det stopper jo ikke meg for å spise den! Og da driter jeg om jeg fikk masse KJEFT av gjengen HAHA 

Day 27 of 31 - Hvordan ordner jeg håret

 • 27.01.2016 - 19:20

Hmm.... hvordan jeg ordner håret mitt... hva skal jeg skrive da? Jeg er jo så enkel som det går an å bli når det gjelder hår og sminke. Jeg trenger maks 10 minutt på badet om morgenen. Stå opp, kle meg, pusse tenner og børste håret. Så er jeg ferdig til å gå! 

Jeg bruker aldri mye tid på badet når jeg skal på jobb. Håret mitt er rene fuglereiret til tider - FLOKER - jeg må nesten kure annenhver dag hvis jeg skal klare å ha det glatt og stritt. Håret er så skadet og tørt at det blir floker med en gang. Jeg har ikke klart å ta steget til frisør og stusse av tuppene.... livredd å miste lengden. HA HA HA 

Når jeg vil ha en forandring fletter jeg bare i to musefletter, neste dag løsner jeg fletten og vips har jeg bølgete hår. Rettetang brukte jeg ofte før for å få enda strittere, men det sliter enormt på håret så jeg bruker det minst mulig nå.

Men jeg er veldig lei av hårfrisyren min og fargen.... men er veldig usikker på om jeg skal klippe meg eller farge.... Noe tips??? 


#blogg #hår #sminke #skjønnhet #utfordring #fletter #jobb

TODAYS OUTFIT :)

 • 27.01.2016 - 17:40

Som dere vet elsker jeg å kunne gå i klær som gir meg en avslappende følelse, altså komfortabel som mulig. I dag var sånn dag jeg følte for å kle meg slik. Med tante på slep så er det best å kle seg komfy enn stilig.

Dagen i dag har jeg tilbringt med mamma og søskenbarn på Amanda. Vi satt en liten stund på cafeen og preiket. Har blitt litt fast innslag på onsdager når jeg har fri. Noe som bare er veldig koselig for meg :)

Genser//Marius - Tights//2XU - Sko//iMac Mani

#blogg #antrekk #mariusgenser #mamma #shopping #middag #2xu #vintersko 

STOLTHET

 • 27.01.2016 - 10:00

Noe jeg er veldig stolt av er arbeidet jeg og mamma har lagt ned i bunadene. I 2013 bestemte jeg for å få meg Rogalandsbunad, men betingelsen var at jeg måtte brodere den selv. Og mamma skulle sy og montere den for meg.... Hun har aldri i sitt liv sydd eller montert bunad før. Jeg gikk og kjøpte broderingsett og satte i gang med noe jeg aldri har prøvd før.

Jeg har vært borti kryssting brodering som jeg har laget flere bilder av. Men plattsøm på bunadstoff hadde jeg aldri gjort før. Jeg prøvde meg fram og vesken ble til og lue.... etterhvert begynte jeg å brodere på forkle og sjalet. Og min første Rogalandsbunad Frafjord mønster marineblå stoff med rosa brokadevest ble ferdigsydd til meg i 2014. 

2015 kjøpte jeg nytt samme sett i svartfarge som jeg skulle begynne på til Thea som skal komfirmeres i 2017. Da jeg ble ferdig å brodere den fant jeg ut at trykket på forkle og sjal var blitt trykket feil fra butikken. Forkle stoffet hadde sjaltrykk og omvendt. Mamma sydde og skjønte ikke hvorfor dette settet hadde så kort forkle og så mye stoff til overs på sjalet. Det endte opp at Thea kunne ikke få den fordi hun er for høy, forkle ble da for kort til henne. Så beste løsning ble at hun har fått arve min marineblå bunad og storesøsteren min har overtatt den svarte med blå vest. Som dere ser på bildene lengre nede :)

Da satt jeg plutselig i fjor uten bunad til meg selv! Jeg fikk tilbake penger for den ene bunaden slik at jeg fikk kjøpe nytt sett. Jeg valgte da å kjøpe nytt broderingssett fra Nordaker, og valgte meg Rogalandsbunad Frafjord svart som jeg nå må brodere ferdig. Slik at jeg har min klar til 2017. Mamma har sydd ferdig hele bunaden, men hun mangler bare å få sjalet fra meg som jeg har igjen å brodere. Det er annerledes mønster på Nordaker sin Frafjord mønster, så jeg har ikke lik mønster lengre som Thea og Tina sin.

Vi jenter er utrolig heldig som har ei mor som er sydame, og alt arbeidet hun har lagt ned i disse bunadene våres. Det har vært uttalige ganger hun har måtte raknet opp bunaden og sydd den om. Spesielt den første som ble sydd, marineblå med rosa vest som var egentlig min fra start. Den måtte hun totalt demontere alt for å sy den om til Thea. Rosavesten har fått alt raknet fra hverandre og for så å sy den sammen igjen. Mamma har brukt vanvittig mye tid på bunadene våres, og jeg er evig takknemlig for at jeg har henne. Hun er gull verdt for oss og vi setter enormt pris på henne ♥ Uten henne hadde ingen av oss fått spart så mye penger på å skaffe oss bunad. Og jeg er virkelig stolt å bruke bunaden - bære dette flotte drakten på hver 17. mai ♥


Mitt Rogalandsbunad fra Nordaker forkle med Frafjord mønster.

Veske og lue til Rogalandsbunad Frafjord fra Alt Design.


#blogg #håndarbeid #brodering #bunad #rogalandsbunad #drakt #brodering #sy #montering #stolt #mamma #barn #17mai 


KAN IKKE DU LA MEG VÆRE I FRED?

 • 26.01.2016 - 20:30


#blogg #tanker #følelser #humør #besøk #smerter #svinginger #svangerskap #trofast #sint #forbanna #følsom #sentimental #overfølsom

Jeg kjenner deg så godt nå. Du har følgt meg siden jeg var 12 år gammel. Du har aldri forlatt meg. Du kommer tilbake hver gang. Du er punktlig og presis hver gang du kommer til meg. Jeg liker deg ikke. Jeg hater deg faktisk. Men hvorfor kommer du alltid tilbake? I hele mitt liv har du kun vært fraværende da jeg hadde spire i magen. Da har du latt meg være i fred hele perioden spiren grodde i magen. Men når spiren er fullvokst og vil vise seg i verden, kommer du stilt og rolig tilbake og gjør livet mitt til et helvete.

Du har gjort mitt liv til et smertehelvete hver gang du besøker meg. Før du kommer har jeg en uke med smerter. Ryggen kjennes som den vil brenne/ svi opp, og det er intens vondt når jeg skal ha en kosestund med min kjære. Du ødelegger så mye for oss før du virkelig melder din ankomst. Du er også årsaken til hvorfor jeg har perioder som i natt, der jeg følte meg så nedfor. Perioder der alt som skjer rundt meg bare går så fort innpå meg. Jeg blir overfølsom og sentimental, jeg blir forbanna og sint for ingenting, humøret mitt svinger som en jojo. Jeg burde vært glad for at du faktisk kommer og besøker meg hver måned. Det er mange som virkelig ønsker å få besøk av deg slik at de kan få mulighet å få spire i magen. Men du gir meg for mye smerter og ubehagligheter at jeg gjerne skulle ønske at du aldri kom. 

Jeg vet det finnes måter å stoppe deg for å komme, men det ønsker jeg ikke å gjøre. Jeg biter heller tennene sammen og åpner opp hver gang du kommer på døren. Jeg må bare akseptere at du gjør dagene mine til et helvete når du er hos meg de tre, fire dagene. Når du er hos meg er det til stor frustrasjon for min mann. Han hater deg som pesten! Han sier du trenger ikke komme på besøk når han har sin avspaseringsperiode. Han sier du er hjertelig velkommen når han er på jobb, men hold deg vekke fra meg når han er hjemme. For du ødelegger ikke bare uken før du kommer, du tar opphold hos meg i minst fire dager. Og når du så forlater meg sitter besøket ditt igjen minst flere dager, kanskje en uke før jeg blir 100 % frisk igjen. Jeg har aldri kjent noen som er såpass presis som deg.... du har kun vært 1+/- dager i fra. Du er min følgesvenn for livet..... men når jeg kommer til en viss alder så håper jeg at du ikke kommer mer. 

For jeg vil virkelig bare du skal la meg være i fred - min kjæreste tante rød ♥

 

 

Day 26 of 31 - Hva jeg ønsker meg til bursdag

 • 26.01.2016 - 18:00

Gruuuuu..... spørsmålet er vanskelig å svare på! Jeg kunne ønsket meg så mangt, men hva er det jeg ikke har da. Jeg har jo alt, men mye vil jo ha mer..... men det jeg aller mest ønsker er nok et fotokurs. Ellers er det vel penger jeg ønsker meg som er enklest. Da kan jeg spare og kjøpe meg noe fint når det dukker opp noe jeg vil ha. 

Jeg kan jo ramse opp en liten liste over hva jeg ønsker meg:

 1. Fotokurs
 2. Marius sengetøy
 3. Flere saueskinn pledd
 4. Fine kubbelys/ telys
 5. Klær/ sko/ vesker
 6. Penger#blogg #utfordring #ønskeliste #bursdag #fotokurs #saueskinn #penger #klær #sko #vesker #kubbelys #stearinlys

HVEM HAR LAGET BLOGGDESIGNET MITT?

 • 26.01.2016 - 13:00

Da jeg begynte å blogge brukte jeg bare blogg.no sine ferdig design. Jeg ante ingenting om design eller at jeg kunne lage selv. Jeg prøvde meg litt på å designe selv, men jeg hadde null peiling på html koder. Jeg prøvde å google og sjekke på youtube, men forstod heller ikke hvordan.

En dag var jeg tilfeldig innom en blogg som skrev om sitt design, og der hadde bloggeren linket til ei Kristine Valberg som har denne nettsiden www.kvdesign.no. Jeg sjekket ut nettsiden og fant ut at hun lagde design til blogger. Og jeg ble så glad for at jeg hadde funnet noen som kan dette, funnet en plass jeg kan få endret bloggdesignet mitt. Kvdesign har utrolig masse fint å velge mellom, og jeg klarte selvfølgelig ikke bestemme meg. Det endte opp at jeg nå har 6 forskjellige design fra henne som jeg kan bytte på å bruke, om jeg vil.

Hun har utrolig enkel instruksjon på hvordan du installerer designet inne på blogg.no. Jeg fant fort ut av hvordan jeg skulle legge inn disse html kodene som hun har laget ferdig. Og hvordan jeg legger inn linker slik at det kommer rett. Header var faktisk veldig lett å lage og legge inn :) Som dere ser så har jeg nå valgt å bruke dette designet fra Kvdesign - EyeCandy. Grunnen jeg har valgt denne er at jeg får en stor og fin header. Så kommer de 5 punktene rett under headeren og bloggen begynner rett under. Men i det siste har ikke kategori og arkiv fungert på enkelte nettleser, pga. blogg.no reklame så får ikke enkelte opp nedtrekksmenyen på disse to. Jeg håper det blir fikset snart ... hvis ikke er det mulig jeg må velge et annet design. Men jeg liker spesielt EyeCandy fordi den gir deg bildeopplastning på 1000px. Jeg ønsker at bloggen min skal vise bildene mine på sitt beste. Designet er også lyst og skriften er tydelig. 

Om du vil få deg et bra og fint design anbefaler jeg deg å sjekke ut hennes nettside :) Hun er virkelig flink og super service.

Headeren har jeg beskjært til rett størrelse og brukt picasa programmet til å legge på navn.


#blogg #design #header #tips #anbefaling

NY MORGEN NY DAG

 • 26.01.2016 - 07:25

Først vil jeg si hvor glad jeg er å få så fine kommentarer fra dere. Det hjelper utrolig på å få slike fine kommentarer når en enkelte ganger føler seg nedfor. Livet er som en berg og dal bane, en har dager på topp og dager på bånn. I natt var det en sånn natt der alt bare var bånn. Men i dag er en ny dag, ny mulighet, og jeg skal gripe dagen og tenke positivt. Jeg har mye positive glede rundt meg og mennesker som faktisk bryr seg om hvordan jeg har det. Jeg skal fokusere på det som er glede og la være tenke på det som ikke er bra. Og satse på at alt kommer til å ordne seg.

Dessverre lå gubben og snorket igjen så etter jobb i dag skal jeg virkelig bare hjem og slappe av. Jeg skal se gjennom spørsmål som dere har lagt igjen. Jeg blir helt overveldet over alle spørsmål jeg har fått!!! Dere er bare helt super lesere altså! Er utrolig glad dere satt av tid for å skrive spørsmål. Men det er fortsatt tid så dere må bare fortsette spørre. Får jeg masse spørsmål skal jeg svare i flere innlegg, og kanskje jeg blir motivert og tøff nok til å lage en liten videoblogg innlegg med noen av svarene. Hvem vet??? Du kan legge igjen spørsmål HER

Ønsker alle dere fine en tirsdag så blogges vi ;)

#blogg #tirsdag #godmorgen #hverdag #nedfor #glede #opptur

STILL MEG SPØRSMÅL DA VEL :)

 • 25.01.2016 - 15:20

Nå kjører jeg i gang en spørsmålsrunde her på bloggen min.

Jeg har nå blogget i fire måneder og har fått god mengde med følgere og lesere. OG da tenkte jeg at det er på tide jeg kan prøve meg på spørsmålsrunde. Du kan legge igjen spørsmål til meg i kommentarfeltet, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan på alle i et blogginnlegg.

Jeg håper mange vil være med på dette og dere må bare spør i vei. Jeg ønsker å la dere få bli enda mer kjent med meg, og hva er ikke bedre at dere spør meg om ting dere lurer på :)

Jeg tenkte jeg skal svare dere med et innlegg på onsdag ettermiddag, hvis det er kommet noe spørsmål da. Det er litt kjekt å kunne ha et svar innlegg hvis det er nok spørsmål, og ikke bare 1 liksom. 

SÅ HER HER DERE MULIGHETEN TIL Å STILLE MEG SPØRSMÅL :)


#blogg #spørsmålsrunde #spørsmål #blikjent #blogger #mulighet #altmulig

Day 25 of 31 - Noe jeg ikke forlater huset uten

 • 25.01.2016 - 11:20

Her må jeg nok si jeg ikke kan forlate huset uten min iphone! 

Har jeg ikke telefonen med meg føler jeg meg helt "naken". Det er som noe mangler - jeg er vel altfor avhengig av å ha den med meg overalt. Andre ting jeg må ha med meg er selvfølgelig lommeboken - kommer ikke langt uten førerkort og bankort hehe. Hvis jeg skal på jobb er det kun dette jeg har med meg når jeg forlater huset. Men er det fridag eller helg og jeg skal noe spesielt har jeg med meg større veske. Da har jeg alltid med meg lader, ipad, kamera.


#blogg #utfordring #apple #iphone #avhengig #hverdag #livet

Day 24 of 31 - Min iPad beskyttelse

 • 24.01.2016 - 20:00

iPad jeg har er en iPad Air 2 hvit gold med wifi og 3g funksjon. Denne LV vesken kjøpte søsteren min for meg da hun var på ferie i Spania. Den kostet en del hundrelapper men tviler på den er ekte. Men den er nå fin for det om syns jeg :)


#blogg #ipad #apple #case #utfordring

DAGENS SHOOT I KOPERVIK & ÅKRA

 • 24.01.2016 - 16:50

I dag fikk jeg tatt en tur ut til Kopervik og Åkra mens Jonas var på karatetreningen. Vi kjørte litt rundt og min kjekke mann stilte opp som fotograf. Han blir flinkere for hver gang syns jeg ;)

Akkurat nå har jeg spist ragu av oksetunge som mamma har laget. Storesøsters familie er også her og vi sitter nå og tygger på sprøstekt frosk! Ikke spør meg men det smakte som chips men det ser absolutt ikke bra. Så det blir ikke noe bloggbilde av det haha skal spare dere for skrekken :p

#blogg #antrekk #tur #foto #kopervik #søndag #woolrich #januar #åkra

"FJORTIS" or NOT :)

 • 24.01.2016 - 12:00

Jeg må bare få skryte av min flotte tenåringsjente som i år runder det magiske tallet 14!

Populært kalt "fjortis" selvom det enda er ca. 8 måneder til dagen. Hun er blitt så "voksen" og jeg føler at jeg blir mindre og mindre. Jeg er super heldig som har henne og Jonas i livet mitt, og jeg kunne aldri vært foruten dem. Jonas er gutt så det er ikke lett å få han med på bilder lengre, selvom jeg gjerne skulle fått flere bilder av han. 

I dag skal vi til mine foreldre og spise middag så da har Thea pyntet seg litt :) Jonas har fått en stygg hoste så vi får se om han skal gå på kumite treningen sin før middagen. #blogg #datter #tenåring #fjortis #antrekk #barn #familie #voksen

Day 23 of 31 - Cover samlingen

 • 23.01.2016 - 20:00

Jeg må innrømme til alle at jeg har et problem - når det gjelder cover. Jeg bytter cover stadig vekk! Jeg elsker bare å prøve ut nye covere til telefonen hele tiden. Og Ebay er tingen ..... finner utrolig mye fint - selvom jeg ikke bruker de en gang. Så jeg kunne tenkt meg å gi bort noe av covere mine om det er noen du liker så legg igjen en kommentar. Dette er covere til iPhone 6/s plus....


#blogg #utfordringer #deksler #iphone6splus #iphone #apple #mani #cover

UKENS MEST LESTE INNLEGG

 • 23.01.2016 - 15:45

Dette er uke 3 mest leste innlegg

"17 tegn på at du har blitt voksen" 

1. Du har ingen planer lørdag kveld, og synes det er deilig

- Verken jeg eller mannen min er noe utelivs mennesker, så ja jeg syns det er deilig å ikke ha noe planer på en lørdag kveld. Da er det bare kos og slapper av hjemme med hverandre. Jeg jobber også annenhver lørdag så når jeg har lørdag fri blir det enten ingen planer. Eller jeg lager middag og inviterer familie bort.

2. Du bruker ordet karriere, istedenfor jobb

- Nei, det sier jeg aldri. Jobb for meg er å gjøre det jeg er flink til og det jeg trives i og med.

3. Du sjekker langtidsvarselet uten at du skal på ferie

- Sjekke været gjør jeg kun om sommeren, men det er pga. jobben. Jeg sjekker om det blir fint vær eller ikke for å bestille inn grillvarer haha Ellers er det gubben sin jobb å sjekke været. Spesielt når han er i nordsjøen får jeg daglig rapport på været der ute og når det slår inn her hjemme.

4. Du hører oftere på P1 enn på Spotify

- P1??? er det radio det? hører aldri på P1 så her blir det soleklart Spotify som er tingen.

5. Du legger deg oftest før klokken 23.00

- Å legge meg før klokken 23.00 er umulig. Jeg kan gå legge meg i sengen før 23.00, men jeg sovner aldri før langt etter 23.00.

6. Du vurderer om fordøyelsesproblemer kan være hjerteinfarkt, hver gang

- At jeg har fordøyelsesproblemer er fakta, men å vurdere at jeg har hjerteinfarkt er jo i drøyeste laget. Jeg tenker heller mer på om det er noe galt med meg, med magen, har jeg spist noe jeg ikke tålte osv.

7. Du bruker oppskrifter når du lager mat

- Hvis jeg skal lage noe som jeg ikke har laget før, må jeg ha en oppskrift som jeg følger SLAVISK. Da er jeg totalt avhengig å ha en oppskrift som er skrevet i detaljer hva jeg skal gjøre. For jeg er helt lost når det gjelder å lage skikkelige retter.

8. Fyllesyke varer ofte en hel dag, eller lengre

- Nå drikker jeg kanskje et par ganger i løpet av et år, og jeg drikker ikke til jeg blir fyllesjuk. Så her aner jeg ikke helt..... De få gangene gjennom mitt liv tidligere har jeg ikke vært fyllesjuk hele neste dag. Det går over som regel ut på formiddagen.

9. Du gir bort flere gaver enn du får på julaften

- Stemmer nok det! Når en blir eldre så får en faktisk mindre julegaver.

10. Du velger klær fordi de er komfortable, ikke fordi de ser bra ut

- Det er nok det viktigste for meg når jeg velger hva jeg vil bruke og ha på meg. Jeg kan ikke fordra å gå med noe som jeg ikke føler meg vel i.

11. Du har sagt noe slik som; "da jeg var ung så hadde vi ikke..."

- Jeg har sagt mange ganger "da jeg var yngre....." spesielt når jeg skal si noe til ungene mine. hehe Går en del slike setninger inni mellom ja!

12. Du liker å gå hit (bilde av Ikea)

- Ikea er en fin butikk - men jeg er ikke slik at jeg MÅ der. Er jeg på tur i Stavanger (der er Ikea nærmest Haugesund) så tar jeg som regel en svipptur innom. Men ellers har jeg ikke noe trang eller liker knallgodt å gå der.

13. Du må rydde på kjøkkenet før du lager mat

- Kjøkkenet her hjemme er alltid ryddig så det er ikke noe å rydde før jeg skal lage mat.

14. Du drikker akevitt eller konjakk etter et godt måltid

- Absolutt ikke! Jeg verken drikker akevitt eller konjakk.

15. Du får vondt i kroppen av å ikke bevege deg, ikke av å bevege deg

- JA, f.eks. nå. Stiv i hele meg fordi jeg sitter og skriver dette blogginnlegget.

16. Du tar en cowboystrekk

- Ka huleste er cowboystrekk? Som jeg kan tolker fra magiskliv sitt svar på dette er det å ta en middagslur på sofa? Hvis det er det så gjør jeg ikke det..... om jeg er stuptrøtt så holder jeg meg våken til leggetid.

17. Du har gjort dette (bilde av føtter med sokker i sandalene)

- Sokker i sandaler? Sandaler bruker jeg bare om sommeren og i sydenferier. Og da bruker jeg vertfall ikke sokker i sandalene! haha

Så spørsmålet er også her:

Er jeg blitt voksen?

;)


#blogg #voksen #lesere #liste #ukens

GIR DET MER STATUS Å HA MERKETING?

 • 23.01.2016 - 11:30

Det jeg har tenkt på etter jeg har lest flere innlegg fra blogger jeg følger, dette med motepress o.l. Jeg er jo ei jente(dame) selv og jeg må ærlig si at jeg er interessert i mote og klær. Selvom jeg ikke er verdens flinkeste til å sette sammen klær og tilbehør osv. Men jeg kan ikke nekte for at jeg følger litt med på hva som er moderne eller in for tiden.

Jeg vokste opp uten noe særlig press på å måtte "se bra ut". Jeg var jo ikke akkurat den flotteste jenta i klassen eller på skolen. Og jeg hadde ikke noe merkeklær eller sko, og jeg skilte meg ut fordi jeg ikke var norsk og. Foreldrene mine hadde ikke mye penger heller da vi var små. De måtte jobbe masse og sprinkle og spare på hver krone for å klare seg og forsørge oss. Jeg og storesøster gikk ofte i hjemmesydde klær og vi visste ikke om noe merkeklær. Vi brukte det vi hadde og det vi fikk. Vi maste aldri på å få noe som andre hadde, fordi vi visste vi ikke kan få det allikevel. Så jeg vet ikke om jeg skal si at jeg var heldig eller? Heldig fordi jeg slapp det presset da jeg vokste opp?

At det er noe annet i den nye generasjonen som vokser opp nå er for sikker! Jeg merker at motepresset er mye større nå enn før. Det merker jeg på jentungen som er mer bevisst på hva hun vil ha, hva hun vet om disse forskjellige merkene osv. Presset å se bra ut, være likt blant sine venner og miljøet. Jeg ønsker selvfølgelig at barna mine skal få det de trenger, men det betyr ikke at de skal få dyre merkevarer. Ofte er det slik at du betaler en god del fordi det er et merke. Jeg for all del har merkevarer jeg også, men det betyr ikke at jeg skal gi mine barn det samme. Men jeg forstår veldig godt at hun føler at hun vil ha, fordi alle andre har. Hun kommer ofte og maser om hun kan få det og det, og enkelte ganger får jeg også vondt at jeg ikke kan gi pga. fornuften. Men det er stor forskjell på ei på 13 år mot jeg som snart blir 35 år. Å gi ei jente på 13 jakke til 5-6000 kr er min mening helt på tryne. Hvorfor er det da greit for meg og ikke for henne? Jo det er fordi som jeg skal skrive videre her nede:

Jeg personlig kjøper merketing fordi jeg har lyst på det. Jeg har merke veske og et par merkeklær. Men hvorfor har jeg det? Det er fordi jeg jobber og tjener penger selv, og av og til er det fine ting jeg har lyst på. OG da kjøper jeg det hvis jeg har råd til det. Hvorfor skal jeg ikke kjøpe meg noe som jeg liker? Jeg kjøper ikke fordi det er status å gå med dyre merkevarer. Jeg går ikke rundt og brifer eller skryter til andre at jeg har merke veske til flere tusen kroner, eller jakke til you name it pris... Og jeg kjøper jo ikke dyre ting hver måned heller... jeg har den tanken at jeg er voksen, jeg kommer heller ikke til å bli større kroppsmessig. Jeg kan ikke bli høyere men jeg kan selvfølgelig bli breiere. Men når en er kommet til en viss alder så vokser en ikke mer. Og da tenker jeg at hvis jeg kjøper noe jeg virkelig liker, som koster litt mer enn vanlig, da har jeg tingen i evigheter. Kjøper jeg en fin og dyr vinterjakke som jeg liker godt, da vet jeg at jeg har ei jakke VELDIG lenge. Har jeg noen dyre vesker så vet jeg de vil bli brukt ofte og jeg slipper gå å kjøpe flere billige vesker. 

Men hadde jeg gitt slike ting til eksempel min 13 år gamle datter, vil hun sannsynlig vokse ut av klærne eller om et par år ikke like akkurat den dyre vesken. OG da blir det bare bortkasta penger! Jeg vil ikke oppdra mine barn til å bli noe "sosse" unger heller. Den dagen de er store nok og tjener penger selv, da er det helt greit hva de vil bruke pengene sine på. Så lenge de er barn og ikke tjener penger selv, er det jeg og faren som bestemmer hva de skal ha og få. Det jeg har gjort er at hun får vertfall velge selv det hun ønsker å gå med av klær og sko. Hun får gå og kikke selv og se hva hun liker, så er det opptil meg å se hvilken pris som er fornuftig eller ikke å kjøpe. Eneste som er litt dyrere som de får av oss er jakke og sko, for det er viktig å ha en god jakke og gode sko. Guttungen min er bare 9 år og han kjøper jeg klær på vanlige klesbutikker, og han bryr seg døyten om hva han har på seg. Bare det er klær som ser normal ut og gutte"farge" så er han fornøyd hehe

Til sist vil jeg bare skrive at jeg syns folk må slutte å henge seg opp i hva andre har. Alle er forskjellige og alle har forskjellig økonomi. Jeg handler fint klærne mine på Fretex om jeg finner noe jeg liker. Jeg liker masse som er på H&M, Cubus, SparKjøp, Lindex osv. osv. Jeg kan også bruke arveting om det er noe som jeg kan bruke.... mine barn har vokst opp med mye arveklær/sko av storesøsteren min. Og det syns jeg er knallbra! Å kunne arve og gjenbruk av det som faktisk går an å bruke. Istedenfor å kaste er det mye bedre å kunne arve det videre til andre :)

Som dere ser på dette bildet av meg og storesøster som liten. Klærne vi har på er sydd av moren min. Hun er sydame og vi gikk mye i klær som hun sydde til oss som liten. 
#blogg #motepress #merkevarer #klær #sko #jakke #tanker #barn #krav #status #hjemmesydd #sydame 

GUBBEN HAR VÆRT FLINK I NATT

 • 23.01.2016 - 09:45


#blogg #godmorgen #rundstykker #kaffi #frokost #brunost #søvn #snorking #glad #kos #gubben

 GOD MORGEN :)

Har dere sovet godt? Jeg har sovet ganske godt i natt, uten noe snorkende mann ved siden av he he. Nå ble sikkert gubben glad for at jeg har fått sove. Han blir alltid så lei seg når han får høre at han har snorket og holdt meg våken. Men i natt var han kjempeflinke, ikke en eneste snorkelyd fra han..... eller så har jeg sovet så tungt at jeg ikke har hørt noe ha ha.

Sitter nå og koser meg med frokosten og leser blogger som jeg følger. Skriver klar et par innlegg som kommer i løpet av denne lørdagen. Det er min arbeidshelg så jeg har gjort klar innlegg på bloggen. Jeg ønsker å opprettholde bloggen min for det om jeg er på jobb :)

 

"Day 22 of 31 - Fineste naturbilder"

 • 22.01.2016 - 20:30

Jeg er enda en amatør når det gjelder å ta bilder, men jeg har tatt mye bilder siden jeg begynte å blogge. Jeg har gått mye tur og tatt forskjellige bilder, men disse er noe av de jeg syns ble best. Dette er bilder tatt på forskjellige plass i Haugesund - Sveio.

#foto #blogg #tur #natur #naturbilder #landskap

Dagens Ebay pakker ;)

 • 22.01.2016 - 15:30

Yeahhh pakke i postkassen!!!!!

Å få pakke fra EBAY er alltid like spennende hver gang, for jeg aner ikke hva som kommer. Jeg har bestilt litt forskjellig i det siste og aner ikke hva som dumper ned i postkassen. Av og til tar det så vanvittig lang tid før pakkene kommer at jeg ikke husker lengre hva jeg egentlig bestilte på EBAY.

Stickers fra Ebay HER

Herdet glassbeskyttere til iphone 6s plus fra Ebay HER. Hvorfor jeg bruker disse herdet glassbeskyttere til telefonen min kan du lese om HER. Anbefales på det sterkeste :)Anbefaler ikke denne stickers - du kan se at langs kanten sitter ikke limen skikkelig. Det løsner fra kanten der - så dette var bom kjøp! Jeg har hatt noen slike stickers før, mer glitteraktig stickers, de var faktisk mye bedre enn denne. Denne har en sånn vinyl/ skinnaktig materiale, men synd limen ikke er så bra i kantene på framsiden.
#blogg #innkjøp #ebay #iphone #beskytter #herdetglass #shopping #postkasse #post #pakke

DAGENS FROKOST STARTER NÅ

 • 22.01.2016 - 10:30

Dagens frokost: pasta med kylling og varm kopp te.

Litt sent å kalle dette frokost men jeg skal på jobb kl. 12 og da må jeg spise på denne tiden. Det mest ubehagelige for meg er å spise meg mett rett før jobb. En blir så tung og sliten og jeg føler jeg jobber mindre effektivt da. Så beste er å spise nå så er jeg klar til å begynne :)

Nå er det siste porsjon av pastasalaten jeg lagde (HER). Så jeg må vurdere om jeg skal lage en ny omgang med salaten..... Kjekt å ha i kjøleskapet ;)

 

DET ENKLE ER OFTE DET BESTE

 • 21.01.2016 - 22:00

Her om dagen fikk jeg smake noe som ei kollega av meg hadde med seg. Hun hadde laget noe hjemmelaget rundstykker av cottage cheese og havregryn. Oppskriften fant hun via denne bloggen HER, og den var veldig god og lettvint å lage. Og som dere vet elsker jeg det som er lettvint når det gjelder matlaging. Jeg er ikke noe tilhenger på kjøkkenet så denne enkle oppskriften var bare gull for meg.

Det du trenger er (hentet fra bloggen jeg nevnte):

1 stor boks med cottage cheese

4 egg

2 ts. bakepulver

400 gram havregryn

Du bruker en stavmikser til å blander egg, cottage cheese og bakepulver. Mikser det godt sammen til klumpene er vekke. Deretter har du oppi havregryn og blander det sammen med stavmixeren. Det var litt tungt å blande sammen, men det går til slutt. Ruller dem til størrelsen du vil - ikke lag for små og husk disse hever seg ikke slik som gjærbakst. Så rull dem i stor nok størrelse som du vil ha rundstykkene. Jeg visste ikke det så mine ble småe :) Knallgodt med brunost eller syltetøy på - eller ha det du måtte ønske ;)

Nå skal jeg kose meg med god og sunn kveldsmat før jeg må ta mine 20 minutters ryggtrening. 

#blogg #rundstykke #sunn #proteinrik #havregryn #cottagecheese #enkel #oppskrift #inspirasjon #brunost #trening #ryggøvelser


 

 

VISSTE DU DETTE OM MEG???

 • 21.01.2016 - 19:25

Did You Know ConceptLicensed from: Krasimira Nevenova / yayimages.com

I alle mine måneder som blogger her på blogg.no er det en ting jeg ikke har fortalt til dere. Jeg har ikke hatt en eneste blogg bilde der jeg har vist dere hva jeg skriver om i dette innlegget. Hvorfor jeg ikke har fortalt eller vist dere det vet jeg ikke! Jeg føler meg ikke sånn vel med det tror jeg.... eller det er bare uvant å bruke dem for jeg har vært altfor slurven i bruken. 

Nærsynthet - skjeve hornhinner og prismer = BRILLER!

Ja, jeg må faktisk bruke briller selvom jeg ikke har høy styrke av nærsynthet. Jeg ser ting blurrete og tåkete på avstand, og kommer ting for nærme ser jeg dobbelt. Spesielt når jeg ser på tv må jeg ofte anstrenge meg og etter en liten stund uten briller begynner jeg å myse. Alt blir bare tåkete! Men jeg er absolutt ikke flink til å bruke briller..... Jeg tror jeg må bli flinkere til å bruke dem fordi jeg har merket at synet mitt har blitt verre. Bilde med meg med briller må jeg lete lenge i arkivet før jeg klarer finne et. hehe #blogg #briller #tigerofsweden #nærsynt #blurrete #tåkete #syn #sanserDay 21 of 31 - Favoritt blomsten

 • 21.01.2016 - 17:25

Det er ingen hemmelighet at jeg har en svakhet for orkideer! Jeg elsker denne blomsten fordi den er utrolig fine. Det finnes et hav av forskjellige orkide varianter og jeg liker alt som er orkide. Om den er engrenet eller flergrenet så er de favoritt. Blomsten varer i evigheter og de blomstrer på nytt. Eneste ulempen med denne typen blomst er at du må ha tålmodighet. For det kan ta tid før orkideen blomstrer igjen. Jeg har hatt på det meste over 10 stk i huset. Men etter de mistet blomst har jeg ikke klart å få til igjen, så da har jeg levert dem opp til faren min. Han har verdens grønneste fingrer - han kan få alt til å gro og blomstre. Når han har fått liv i dem igjen - henter jeg dem og hjem til meg selv :D#blogg #orkide #blomst #favoritt #nydelig #utfordring

PÅ TIDE Å FORNYE GARDEROBEN!

 • 21.01.2016 - 12:55

//innlegg skrevet i samarbeid med Rabble

Nå er det virkelig finale sale på flere av nettbutikker, og det er tiden for å fornye garderoben. Nå har Nelly salg og 15 % ekstra rabatt i nettbutikken sin. Du kan finne masse fint til en billig penge, og du har da råd til å kjøpe mer pga. det er så billig. Jeg satte sammen i et tidligere innlegg What I want from Nelly, og nå tenkte jeg å finne noe annet.

Jeg liker å gå med klær som jeg kan føle meg komfortabel i. Topper og gensere slike som Cubus selger er det jeg liker best.

  

Som denne fine og enkle genseren fra Cubus til kun 199 kr - HER


Jegging Jane fra Cubus til 299 kr - HER

A collection of sale bags
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

En ny nettbutikk jeg har funnet er Boozt som jeg har funnet undertøy på salg. Her fant jeg noe som jeg absolutt gjerne kunne bestilt meg. En skal ikke bare føle seg vel med klær utenpå, en skal også føle seg fin det som en har under også. Selvom jeg ikke bruker hundrevis av kroner på undertøy fordi jeg har den meningen det bare er gubben og meg som ser det. Jeg skal jo ikke gå rundt i undertøy for å vise til hele verden hvor fint undertøy jeg har. Men for min egen selvfølelse så er det kjekt når jeg finner noe fint undertøy :)

Cherry Lace fra Boozt - HER 

 Cherry Lace fra Boozt - HER

 
 

 

STØTTEMEDLEM? NEI TAKK :)

 • 21.01.2016 - 06:55

God morgen alle sammen :)

Da var jeg klar for en ny arbeidsdag med full pakke på jobb. I går hadde jeg en fin fridag med mamma og mannen kom jo også hjem. Det er bare en herlig følelse å ha han hjemme igjen!

Treningen min gikk også mye bedre da jeg hadde han med. Han er med å telle, pusher meg og følger med at jeg tar øvelsene skikkelig. Selvom han syns jeg gir litt etter og ikke gir full styrke, kan jeg ikke gjøre mer enn jeg klarer. Det vil nok ta litt tid å trene opp kroppen når den ikke er vane med slik trening. Men jeg skal ikke gi opp! En leker ikke med helsen, det er noe jeg trenger resten av livet. Så her må jeg bare fortsette å presse meg selv - målet er å klare øvelsene og få en sterkere rygg/ kropp. Jeg er ikke noe treningsguru så noe medlemskap på trimstudio blir det ikke. Jeg har vært støttemedlem flere ganger, så det skjer ikke flere ganger!

Men nå må jeg gjøre meg klar for dagens jobb. Jeg er så heldig å ha gubben hjemme nå som skal kjøre meg til jobb og hente meg. Så slipper jeg å bruke 15 min bare å skrape og varme opp bilen før jeg kan kjøre hjem. Tid spart er gull det ;)

Ønsker alle en fin torsdag så blogges vi.

#blogg #vinter #jobb #trening #godmorgen #familie #livet #treningstudio #støttemedlem

Day 20 of 31 - Min håndskrift

 • 20.01.2016 - 18:00

Dagens blogg utfordring er å vise min håndskrift til dere. Jeg lærte løkkeskrift på barneskolen og jeg hadde ei streng frøken når det gjaldt det. Hun hadde verdens fineste skjønnskrift husker jeg fra barneskolen. Og jeg må ærlig si at jeg har fin nok håndskrift om jeg gidder anstrenge meg. Hvis jeg har tid og sitter i den rette stillingen klarer jeg å skrive veldig fint. Men det tar utrolig lang tid og jeg får krampe i fingrene og armen. Siden det tar tid med løkkeskrift har det blitt mer slurvete og ufint når jeg skriver for hånd. Alt skrives mer og mer digitalt, så håndskriften min har blitt styggere med tiden syns jeg. Men det viktigeste er vel at folk ser hva jeg skriver og forstår håndskriften min.#blogg #utfordring #håndskrift #barneskolen #barndommen #løkkeskrift #digitalt

GLEDE <3

 • 20.01.2016 - 17:20

Akkurat nå befinner jeg meg i Kopervik, på et gatekjøkken i Kopparen senter. Jonas skal trene karate og jeg er som alltid for tidlig ute. Er alltid redd for å ikke komme i tide til treningen, men men bedre komme for tidlig enn for sent. Så her sitter jeg og hører på musikk og blogger fra ipad. Første gang jeg blogger fra ipad, pleier alltid å blogge fra macen. Men bruker det jeg kan :) bilde er tatt med frontkamera på iphone, så ikke verdens beste kvalitet dessverre.

Nå gleder jeg meg bare til å kjøre hjem klokken 18, for da er sannsynligvis min kjære kommet hjem fra nordsjøen. Endelig er to uker ferdig og han kommer hjem for fire uker. Det skal bli godt å være sammen igjen nå. Alt er mye kjekkere når jeg har mannen hjemme ♥ 

Planen for kvelden er bare å nyte resten av fridagen min med han. En økt med ryggtrening og er planen før leggetid. 

Hvilke planer har dere for i kveld?OUTFIT OF THE DAY <3

 • 20.01.2016 - 11:00

Siden jeg har fri i dag er det en fin mulighet for meg å bruke den nye fluffy jakken jeg kjøpte på Ebay.

Kjekt å kunne "dolle" meg opp litt en gang i blant :D 

Ha en fortsatt fin formiddag alle sammen.
Sko//iMac fra Mani - Bukse//H&M - Singlet//Cubus - Jakke//Ebay
#blogg #dagens #antrekk #onsdag #fridag #vinter #snø #formiddag #lunch #mamma #kos

OPP OG HOPP - DET ER ONSDAG!

 • 20.01.2016 - 09:20

En herlig morgen å våkne til med rosa horisont, og utrødd snø som ligger så fint i hagen. Himmelsk utsikt her jeg sitter og ser ut stuevinduet.

Midtveis er vi også kommet i uken og det betyr fridag for meg. Men dagen starter ikke med en kopp kaffi og lesing. Neida, jeg tar fatt i min rosa vaskebøtte og moppen! For nå er det HUSARBEID som står på morgen programmet mitt. Spotify listen på fullt og jeg kan bare sette i gang :) 

Hu mor på bilde ser virkelig så sur ut, men det er ikke jeg - for i dag er humøret på topp og jeg ønsker alle en strålende onsdag morgen :)
Boring housekeeping
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

#blogg #husvask #husarbeid #vasking #mopp #horisont #snø #rosa #lykkelig #humør #onsdag #januar

VIL MAN HA MAT - MÅ MAN PÅ KJØKKENET!

 • 19.01.2016 - 18:35

Av og til vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal lage til middag. Spesielt når jeg er alene med ungene blir det ofte veldig lettvint middager. Eller jeg kjører på sånne safe middag som jeg vet begge liker. Når gubben er hjemme får vi en mer variert kost. Da er han hjemme og får laget skikkelig middag som består mer enn bare pomfry.

Jeg jobber daglig rundt ferskvarer og jeg syns det er morsomt at jeg ikke vet hva jeg vil ha eller lage. Når jeg jobber i en matbutikk liksom! Det er jo sikkert hundrevis, nei tusenvis av retter jeg kan lage om jeg hadde lyst. Men når jeg er ferdig på jobb og alt er bra i avdelingen, da er jeg ferdig. Men i dag da jeg kom på jobb så tenkte jeg faktisk på noe jeg kan lage. Kjekke kollegaen min ga meg oppskrift på hennes pasta salat. Det er litt ekstra kjekt når du jobber sammen med kollegaer som liker å lage mat og bake. Vi får inni mellom smake på det hun har laget, og hun er en racer på å bake kaker. Hun minner meg mye om storesøsteren min som elsker å være på kjøkkenet :)

Tenkte jeg ville dele med dere denne enkle pasta salaten med kylling.
#blogg #pasta #salat #kylling #rømme #mais #purre #majones #matbutikk #jobb #rema1000

Du trenger 1 pakke av hver av tingene dere ser på bildet nedenfor.
1 pk. majones, 1 pose pasta, 1 pk. snacks paprika, 1 pk. holiday dip, 1 boks mais, 1 purre, 1 boks rømme, 6 egg og 1 hel grillet kylling (kan også bruke skinkeboks eller salatkylling det velger du selv)

Bland rømme, majones og dip mix sammen først i en stor bolle.
Så kutter du opp purre og snacks paprika i små biter/ terninger og ha oppi med mais - bland godt sammen.


I mellomtiden har du satt pasta til kok. Når den har rent av seg alt vannet og blitt litt kaldere blander du alt oppi bollen. Kokte egg deles opp og legges oppi til slutt. Dekk til og legg bollen i kjøleskapet. Denne salaten er helt så vanvittig god når den serveres kaldt. Men om du vil smake med en gang får det også fint..... slik som jeg har gjort nå hehe Jeg var så sulten etter jobb og det fristet så masse at jeg måtte bare spise litt ;)

 

 

"Day 19 of 31 - Drømmeferien"

 • 19.01.2016 - 14:00

New YorkLicensed from: kamchatka / yayimages.com

#blogg #ferie #drømmeferie #amerika #newyork 


Drømmeferien min må være å få reise og oppleve Amerika! Jeg har så lyst å ta en storbyferie en gang i framtiden, kanskje New York.... Å få oppleve storbyen og storbylivet hadde vært kanon! Jeg har kun vært i Amerika en gang i mitt liv, da var jeg i Minneapolis i tre uker.

Hadde ikke gubben vært sånn imot å reise til Usa hadde vi reist for lenge siden. Men han har ikke helt lyst enda å dra på ferie til en slik plass før ungene blir eldre. Jeg er forsåvidt enige med han da hehe men dette er jo innlegg jeg skal skrive om drømmeferien min så. 

ISKALD TIRSDAG MORGEN

 • 19.01.2016 - 07:00

Har dere sovet godt? Jeg våknet i dag før alarmen, igjen! Men denne gang er det gubben som er synderen. Jeg hadde ikke telefon på lydløs i natt og han sendte meg melding, pip pip, det var nok til at jeg ble vekket. Så nå sitter jeg her og gjesper som en tulling!

Men men jeg skal jo på jobb så like greit det. Skulle gjerne bare ligget under den varme dynen da - hadde vært deilig det hehe. Ikke sant?? Får bare komme meg i arbeidsklærne og stelle meg for jobb. Et morgenbilde fra sengen med front kamera på iphonen, så det er ikke speilrefleks kvalitet :p

Ønsker alle en fin tirsdag morgen - så blogges vi :)

#blogg #godmorgen #jobb #tirsdag #hverdag #kaldt

"Day 18 of 31 - Et bilde av barna mine"

 • 18.01.2016 - 15:30


#barn #blogg #minner #baby #mammalivet #hjerte

Jeg velger å ha et bilde av barna mine da de var små. Det er så herlig å bare se på bilder fra denne tiden. Jeg skulle ønske jeg kunne få oppleve dem som babyer igjen og igjen ♥

Ellers har jeg dåpstallerk av alle fire ungene i huset, og barnehage bilder som vi etterhvert bytter ut med skolebilder. Som ei bloggvenninne skrev: "bilder av ungene er det fineste veggpynten" ♥

 

Å FÅ ET SPARK I RÆVA!

 • 18.01.2016 - 11:30

Ny uke, nye muligheter og nye utfordringer - er ikke det alle sier når ny uke begynner?

Ny uke for meg er en ny begynnelse - da starter jeg på nytt - da er den gamle uken fortid og blitt et minne i hukommelsen. Så er det å tenke og planlegge den nye uken. Hva skal og må jeg gjøre denne uken? Hvilken avtaler har jeg? Aktiviteter? Treninger? Ungene? 

På kjøkkenet har jeg en aktivitetskalender hengende. Hele ukens arbeidstidene mine er skrevet ned, treninger og avtaler. Jeg er veldig organisert av meg - liker å ha kontroll på alt som skal skje. Noen i huset må jo være det ellers hadde det ikke fungert. Denne uken kommer gubben hjem også, og det blir gledelig for meg og ungene. Snart kan gubben ta seg av å gå mase på ungene istedenfor meg ha ha. Neida, vi klarer oss fint alene og vi gjør det vi gjør til vanlig om han er her eller ikke :)

Jeg har tenkt mye i det siste på hvilke mål jeg ønsker for dette året. Jeg skrev tidligere at jeg ikke har satt noe nyttårsforsetter. Og jeg skal ikke kalle det nyttårsforsetter heller. Jeg skal bare sette meg noen bestemte mål slik at jeg har noe å jobbe meg fram til. I jobb sammenheng har jeg ett mål for dette året - øke veksten! Det er mye som skal til men jeg er ikke den typen som gir opp så lett. Selvom det enkelte ganger ikke er så kjekt hvis det er noe negativt tilbakemeldinger. Men slik er bare bra for meg - det er da jeg lærer av mine feil og jeg kan da finne ut hva jeg må gjøre bedre.

En annen ting som har slått meg skikkelig i fleisen er dette med trening og helse! Jeg har fått hørt at jeg må gjøre noe med det. OG jeg har sagt jeg skal og skal klare det! Når folk mener jeg er lat eller ikke gjør noe med det - det går innpå meg for jeg vil jo så gjerne gjøre noe med det. Men det er å klare å starte - når det gjelder meg er jeg ei som trenger et skikkelig dytt i ræva - da vekkes det noe i meg. Jeg blir forbanna på meg selv og finner meg ikke i at jeg skal bare sitte der og ikke ta det på alvor. Når noen sier slik til meg gir det meg vilje med en gang. For jeg skal ikke være dårlig! Jeg er ikke noe latsabb. Jeg driter søren ikke i meg selv - jeg gi ikke faen i helsen min!

Og da må jeg bare finne meg i å dra meg opp og bli rutinert når det gjelder trening. Heldigvis har jeg gubben som trener fast hver uke. Han skal hjelpe meg å få inn fine treningsrutiner hjemme. Kanskje skal vi også skaffe oss en ny og bedre spinningsykkel, slik at jeg kan begynne litt med spinning også. Men første prioritet for meg er å trene og styrke ryggen. Jeg har begynt på alvor nå etter jeg fikk dytten som vekket viljen og staheten i meg. For jeg er et stabeist og jeg gir faen ikke opp!

Det var dagens fra meg!
#blogg #tanker #jobb #mål #aktiviteter #trening #helse #mandag #januar #nyuke #begynnelse #start #rema1000

 HERLIG FORFRISKENDE SALAT

 • 17.01.2016 - 21:20

Herlig kveldsmat etter en vellykket søndag :)

Salat med fetaost og Rema 1000 sin best i test bacon uten svor. 


#blogg #kveldsmat #salat #bacon #søndag #mat #blogger #kos

Like kjekt for voksne som for barn

 • 17.01.2016 - 17:20

Day 17 of 31 - Dagens turbilder

Det har vært en herlig dag med masse fart og skoi. Vi har vært på Haukås sammen med familien og aket i Prestebakken. Jeg fikk lekt litt med kamera innstillingene under manuell funksjonen. Har forstått meg litt mer på hva jeg må stille på kamera for å fange lyset og slik.

Her er bildene fra dagens aketur og nederst er en video - og på slutten av video kommer jeg fykende ned på kjelken ha ha ha


#blogg #vinter #snø #familiekos #barn #glede #ake #aketur #turbilder #foto #natur #søndag #video #youtube

QafCSGCZFgk
 

Det finnes ikke dårlig vær - bare dårlig klær ;)

 • 17.01.2016 - 12:15

En herlig formiddag til alle mine følgere og lesere :)

Dagen i dag skal benyttes fullt ut ute med ungene mine. I går hadde jeg middagsgjester på besøk så da var jeg bare inne pga. pinnekjøtt koking. Men i dag skal vi ikke ligge på latsiden og trykke på noe iPader eller iPhoner! 

Vi skal kjøre utover og finne oss en fin plass for å gå tur og ake. Det viser -10 grader men solen skinner og det er bare å kle seg med et godt underlag. Og skibukse og boblejakke - ut på tur aldri sur og det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær :) Jeg trenger vertfall å komme meg ut i frisk luft og bevege på meg. Ble mye inne sitting i hele går selvom jeg fikk tatt ryggøvelser før jeg la meg. Ingenting er bedre å komme seg ut og bevege på seg.

Dagens turantrekk består av ull innerst og ull ytterst også hihi bare buksen som ikke er av ull. Men skibuksen min skal jeg finne så da er jeg godt utrusta når det gjelder bekledning.#blogg #vinter #karitraa #ulvang #uggs #snø #sol #helg #søndag #ake #tur #familie #barn #mammalivet
What I want from Nelly

 • 17.01.2016 - 10:15

Annonselenker

Drømmer meg inn i NELLY verden :)

 
1. Vilace knit top//HER                                                     2. Slashed superstretch//HER


Lace boot Nly shoes//HER


Nancy Jacket//HER

Jeg har virkelig fått sansen på sånne FauxFur jakker og genser sånn cosy stoff. Det er så mykt og herlig å ha på.... når jeg ser på klær og sko på Nelly ser jeg etter ett og ett plagg. Dvs. jeg setter sammen det jeg liker og ikke masse ting. Det hjelper meg å eventuelt bestemme meg for å bestille akkurat det antrekket jeg har valgt ut. 

 

Hvorfor ble jeg omsorgsarbeider?

 • 16.01.2016 - 19:00

Day 16 of 31 - Hvorfor ble jeg omsorgsarbeider

Som dere vet kommer jeg opprinnelig fra Vietnam, men kom til Norge da jeg var 3 år gammel. Jeg har ikke bodd lenge nok der til å vite eller huske noe derfra. Men det jeg har fått vite gjennom oppveksten er at jeg har en veldig stor familie i Vietnam. Begge foreldrene mine har mange søsken, og derfor har jeg også mange tanter og onkler. I 1993 reiste hele familien hjem til Vietnam for første gang. Jeg fikk endelig treffe min store familie der for første gang etter vi flyttet. Alle dem visste hvem jeg var, men ikke jeg, for jeg husket ingenting. Hele barndommen har jeg kun sett bilder og hørt fortellinger om dem. Det var fortsatt veldig dårlig standard i hjemmene til besteforeldrene mine i den tiden. Mye fattigdom og hus som ikke var pusset opp eller vedlikeholdt. Det var mye elendighet rundt omkring overalt der i den tiden.

Blant alle tanter og onkler og besteforeldre har jeg en onkel som gjorde mest inntrykk på meg. Ingen visste hva diagnosen hans var, men de sa han ble født med en hjerneskade. Og slik symptomene og utseende, vil jeg tro han har Downs syndrom - men jeg skal ikke sette diagnosen på ham da jeg ikke er lege. Det er ikke slik som i Norge da mennesker som er født med en psykisk funksjonshemming eller andre diagnoser og lidelser får hjelp og støtte. I Vietnam blir disse menneskene låst inne av familien. De får absolutt ingen hjelp av staten og det er ingen kunnskap om hvordan de kan hjelpe disse menneskene. Som jeg skrev, den tiden var det enda veldig mye som var dårlig.

Av og til ble jeg ganske skremt av onkelen min, han kan ikke snakke eller gjøre seg forstått. Han lagde lyder og brølte og hadde sine anfall til all slags tider på døgnet. Han trengte fullstendig pass og stell fra familien.... de hadde til og med ei dame som de betalte til hver måned for å stelle ham. Han satt alltid i hengekøyen sin og vugget med en kjetting rundt ankelen. Han var jo ikke farlig for han gikk aldri til angrep på noen. Han var harmløs. Men han fikk aldri noe oppfølging og fikk aldri læres opp fra liten. Jeg tenkte ofte at hvis han hadde vært i Norge, da hadde han kunne snakket, han kunne klart seg mye selv, han kunne fått et mye bedre liv enn et liv lenket fast. Han kunne til og med bodd for seg selv med veiledning og tilsyn fra helsepersonell! Men dessverre fikk han aldri det.....

Etter den Vietnam ferien i 1993 så visste jeg klart hvilken retning jeg ville med min framtid og min utdannelse. Jeg ville utdanne meg innen helseyrket! Jeg ville utdanne meg innen et yrke der jeg kan hjelpe andre mennesker. Jeg ville så mye å hjelpe andre mennesker som ikke har det så greit. Andre mennesker som trengte hjelp til å klare seg, om det er pga. sykdom, en funksjonshemming eller alderdom. Alt! Jeg brydde meg ikke om det innebar å måtte stelle andre mennesker, om jeg måtte tørke noen på stumpen om det er barn eller voksne. Jeg er også bare sånn av meg - jeg liker å være hjelpsom, jeg liker den følelsen at jeg kan hjelpe andre mennesker som ikke har den muligheten til å ta vare på seg selv. Det er en god følelse når du har gitt en del av deg selv til noen som trenger det. Jeg ville ha en utdannelse som jeg følte var givende og et yrke som ga tilbake noe til meg - gleden å hjelpe andre mennesker.

Jeg angret aldri på at jeg valgte å ta yrkesretning etter ungdomsskolen. Angret ikke på at jeg tok to år på skole og gikk to år som lærling. Jeg var innom hjemmetjenesten, PUH, sykehjem og barnehage. Fire forskjellige områder gikk jeg som lærling. Det var mye stell og pleie, det var mye samtaler med unge og eldre, og det ga meg så mye glede i de to årene som lærling. Etter jeg tok fagbrevet ble det flere år med opphold før jeg begynte i jobb. Jeg jobbet innen PUH og boliger for unge funksjonshemmede. Jeg må ærlig innrømme at jeg savner utrolig å være omsorgsarbeider, å få jobbe og hjelpe andre mennesker. Jeg trives for all del i mitt andre yrke også nå. Om jeg ikke er innen helse lengre, stopper det ikke meg for å være hjelpsom og bry meg om andre mennesker som kanskje ikke har det så greit. Jeg yter på en måte fortsatt noe om jeg nå jobber i handelsbransjen. For jeg treffer kjente og nye mennesker hver dag på jobb. Det er alltid en glede å hilse på alle og om jobben min nå er i en matbutikk, er det uansett givende yrke uansett hvor og hva jeg jobber med.

Min onkel i Vietnam - her bilder fra Vietnam turen 2015. Så lenge vi sitter med han slipper han å bli lenket fast.

#blogg #tanker #følelser #familie #omsorg #helse #glede #yrke #utdannelse #ferie #sommer


Jeg gleder meg til middagen!

 • 16.01.2016 - 15:30

I dag skal jeg teste ut ny pinnekjøtt jeg aldri har smakt før. Dette er Klosterlam pinnekjøtt som er kortreist kjøtt fra området rundt Ustein Kloster som Rema 1000 selger. Jeg har aldri prøvd dette så det blir spennende å smake.

På pakken står det: pinnekjøttet skal legges i rikelig med kaldt vann og vannes ut i 16-24 timer. Bytt vann en gang.

Det har jeg gjort men jeg har ikke vannet ut i fullt 16 timer, så jeg er spent på om det blir for saltet eller for lite salt. Til maten blir det mandelpoteter og kålrabistappe - rødkål og saus.

Pinnekjøtt stykkene ser vertfall veldig fine, akkurat slik jeg liker pinnekjøttet. Jeg liker pinnedelen best - endene med kjøtt klumpen liker jeg ikke så veldig pga. den delen ofte er ganske tørt. 

Så nå står pinnekjøtt til koking og jeg har ryddet og dekket på. Musikken står på og jeg skal bare slappe av og nyte denne frihelgen.

#blogg #pinnekjøtt #julemat #middag #gjester #kålrabistappe #poteter #saus #rødkålDet knaser i snøen.....

 • 16.01.2016 - 12:00

Det er en solskinnsdag i Haugesund og jeg måtte jo selvfølgelig ut og ta noen bilder. Gradestokken hos meg viser hele 3 plussgrader! Snøen er hard og det knaser godt i øre når jeg tråkker ute. Etter jeg tok bildene var det inn og lete etter skibuksene på loftet. Men gudene vet hvor de er blitt av??? For de hang ikke oppe ..... fikk så tak i gubben i nordsjøen og spurte. Han visste heller ikke - kanskje det ligger oppi en kasse på loftet sa han. Så da får jeg klatre opp på loftet igjen for å se.

Jonas ville ta seg en tur ut og ake så da må jeg finne slik at han er godt kledd før han går ut. Men snøen er jo hard så vet ikke hvordan det er å ake da når det er slik. 

Ønsker alle sammen en fin lørdag formiddag så blogges vi igjen :)

#blogg #helg #is #snø #kaldt #vinter #lørdag #frihelg #sol 

Brownies in a cup - som ble en fiasko!

 • 15.01.2016 - 21:40

En kan finne masse rart på nettet - mange som lager video om hvordan du kan lage forskjellige ting. Dette skulle jentungen teste ut..... hun fant et klipp som viste hvordan lage brownies i en kopp på 1,5 minutt.

Der trengte du hvetemel, sukker, kakao, melk, olje og sjokoladepålegg Nutella. Siden vi verken har Nutella eller kakao - brukte vi Sjokoduo og Oboy. 

Først skulle vi blande alt det tørre i koppen, så tilsetter vi olje og melken. Rørte så godt sammen og inn i microen for halvannen minutt. 

Røren hadde blitt stekt og det så bra ut.... jukset med ferdig krem på boks og det ser jo fristende ut. Fram til vi satte skjeen ned og skulle smake! 

Jeg kan trygt si at noe gikk vertfall veldig galt under prosessen ha ha ha for det smakte absolutt ikke godt i det hele tatt! Alt endte i bosset og vi kunne konstantere med oss selv at det ikke var vellykket brownies in a cup :p
#blogg #diy #brownies #kopp #sjokolade #krem #fiasko #barn #kos 

"Du er herved invitert......"

 • 15.01.2016 - 20:30

I dag kom endelig det jeg har ventet på siden august i fjor! Endelig fikk jeg mailen som jeg har ventet så lenge på.

"Invitasjon til fag- og svennebrevutdeling torsdag 4. februar 2016"

Jeg tok mitt andre fagbrev 27. august 2015 i Salgsfaget, men jeg fikk ikke utdelt fagbrevet mitt. De samler alle som har bestått fagbrev i 2015 - til en felles utdeling i år. Og nå er tiden snart kommet for å få fagbrevet mitt hjem. Gud! som jeg gleder meg til å få den opp på veggen - sammen med det andre fagbrevet mitt :)


#blogg #fagbrev #glad #lykkelig #utdeling #lykke #glede #hverdag #markering

Om natten er jeg.......

 • 15.01.2016 - 16:30

Innlegg inspirert av DaddaOgVeien i en kortere variant ;)

Om natten er jeg ofte oppe til samme tid for å gå på do. Dette er noe jeg syns er sykt irriterende. Jeg vet jeg våkner til bevisstheten pga. jeg må, men jeg ligger og tyne meg selv til siste liten. 

Om morgenen er jeg super våken! Jeg våkner som regel før alarmen eller når alarmen plinger. Da er jeg lysvåken og ligger maks 5 minutter så er det rett opp. Jeg har lært meg til den vanen å aldri ligge frampå når du vet du må opp. Skal jeg ikke på jobb eller har noe avtaler kan jeg godt ligge å dra meg, men det er sykt sjelden jeg sovner igjen.

Hjemme alene er jeg vel bare ganske avslappa. Når du har unger så er du sjelden alene hjemme, for barna er oftest rundt deg. 

På jobb er jeg alltid i diskene eller hyllene. Du finner meg som regel hengende over diskene eller dypt konsentrert i det jeg holder på med. Hvis ikke så sitter jeg og smiler og sier hei til alle som kommer i kassen.

På gata er jeg den som skal se på alt. Jeg går da i min egen verden hvis jeg går alene.

I diskusjoner er jeg den som ikke gir meg alltid like lett, spesielt når jeg diskuterer med gubben eller barna. Når jeg er i min komfortsone, altså familie, da er jeg trygg derfor kan jeg diskutere ting og tang uten å være redd. Jeg klarer da fint å snakke for meg og gir meg ikke. Men når jeg kommer utenfor komfortsonen min, blir jeg mer beskjeden og usikker på meg selv. 

I større forsamling eller møter er jeg den som tier stilt. Jeg har presentasjonsangst og er livredd å måtte stå fram og snakke foran en forsamling eller om det bare så er et foreldremøte, personalmøte osv. Jeg blir dritnervøs og får vondt i magen.

På fest er jeg nesten så og si aldri lengre. Om familieselskap/ fest regnes som fest med venner og slik - tja jeg er egentlig bare "på fest" hos familiemedlemmer. Og jeg er som regel sjåfør som alltid :) Kjører som regel alltid hjem så vors eller nach er jeg heller aldri på.

På facebook er jeg sjeldnere nå etter jeg begynte å blogge. Jeg kikker innom litt hver dag for å se om det har skjedd noe spesielt. Og facebook for å dele blogginnleggene mine slik at folk kan trykke for å lese bloggen min. Før brukte jeg mye facebok, lasta opp masse bilder og statuser, men som sagt ikke nå lengre.

I trafikken er jeg veldig konsentrert.

Når jeg pynter meg bruker jeg evigheter! Jeg bruker sikkert minst en time bare på å legge sminken, og mer hvis jeg skal ordne håret også. 

På melding er jeg en racer - jeg elsker å svare på melding om det er tekstmelding eller en av mange chat programmer. 

I telefon er jeg kortfatta og det kommer an på hvem som ringer. Jeg er ikke typen som ringer - jeg er mer meldingstypen. 

På ferie er jeg 100 % avslappa og bare NYTER ferien fullt ut. Er jeg på ferie i syden land da er det kun to ting: BADING og SOL - nyte det late livet med å slikke sol fra morgen til kveld. Er jeg på ferie i Vietnam eller andre land som er mer opplevelse, da liker jeg å dra rundt omkring for å oppleve forskjellige ting. 

På tivoli/ fornøyelsesparker er jeg den som sitter igjen og passer på alle andre sine ting haha Dette er fordi jeg ikke takler karuseller og disse ekstrem attraksjonene. Jeg blir kvalm og dårlig av vanlig barnekarusell, så det beste er at jeg holder meg på bakken.

Når jeg skriver blogg er jeg veldig opphengt i når innleggene blir publisert. Dere har sikkert merket at alle innleggene mine er postet på rene minutter. Altså ikke 14:32 men kun halv eller hel tall - jeg vet ikke hvorfor men det er mer som en tvangshandling i hodet mitt som må ha tallene slik. 


#blogg #hverdag #ferie #jobb #tivoli #fest #natt #morgen #Facebook #telefon #melding #diskusjon

 

 

 

Min trofaste kamera

 • 15.01.2016 - 09:50

Day 15 of 31 - Kamera #blogg #kamera #speilrefleks #canon #kamerautstyr #foto

Dette er kameraet som jeg bruker til det meste av bilder jeg har på bloggen. Jeg har nevnt mange ganger men siden dette er dagens utfordring blir det repetisjon. Btw. disse to bildene i dette innlegget er tatt med min iPhone 6s plus - iphone tar også ganske bra bilder til å være mobilkamera altså :)

Kamera jeg bruker er fra Canon og har modellnummer EOS 70D - linsene jeg har er fra Canon også EF 50mm, EF 24mm, EF 18-135mm og standard linsen som fulgte med kamerahuset EF 18-55mm.

Jeg hadde først Canon EOS 500D og oppgraderte til Canon EOS 600D. Til sist for ca to år siden oppgraderte jeg til denne 70D modellen. Og jeg må ærlig si at jeg er strålende fornøyd med denne. Den fungerer knallbra og jeg holder enda på å lære meg alt med kameraet. Hvordan jeg skal stille den for å ta fine bilder osv. osv. Målet mitt er å bli en god hobbyfotograf med tiden :)

 

Nå gjør jeg det!

 • 14.01.2016 - 21:00

God kveld mine flotte lesere :)

Dagen i dag har gått i ett - jeg kom meg ikke hjem fra jobb før klokken 17 (slutter 16:15). Og det tar sånn ca. 10-15 min for meg å kjøre hjem - rett inn og skifte og sjekke at Jonas hadde kledd seg for karatetreningen. Treningen begynte 18 så vi måtte ut og kjøre igjen. Mens han var på treningen dro jeg og kikket en tur på XXL og Skeidar, så innom Rema for å handle en av favoritt maten til Jonas, Hot Wings. Kun Rema 1000 sin Hot Wings er okei for karatekidden min hehe

Vel hjemme igjen var det middag og litt rydding etter maten. Så sannhetens time folkens! TRENING for meg på programmet! Jeg har sagt og skrevet at jeg skal begynne med hjemmetrening så jeg må holde ord. Jeg fikk også en ganske så bra forklaring i dag når det gjelder trening av sjefen i dag. Han ble ganske så ivrig, og hadde mye på hjertet å fortelle om viktigheten med trening og helse. Og jeg innser jo hvor viktig det er å tenke på helsen, spesielt når jeg har en jobb som er tungt og sliter på kroppen. Da må jeg tenke på å forebygge og styrke kroppen. 

Jeg var så heldig som hadde Jonas med da som var skikkelig ivrig på å ta planken med meg. Jeg klarte ikke ta den mer enn 1 minutt før jeg kollapsa ha ha. Prøvde oss på å filme snutten som dere ser lengre nedenfor - jeg klarer aldri å være seriøse når jeg skal ta planken. Jeg bare ler istedenfor haha Ellers tok noen øvelser som jeg ble fortalt jeg måtte ta får å trene ryggen. Situps prøvde jeg men det gikk ikke så greit pga. jeg fikk drit vondt i halebenet. Jeg vet ikke hva det kalles men skulle tro jeg har sånn utstikkende haleben som gjør at hver gang jeg ligger på ryggen, klarer jeg ikke å rulle meg opp - eller ta situps. Tror jeg seriøst må investere i den tykkeste treningsmatten som fins!#blogg #trening #øvelser #barn #jobb #rygg #hverdag #youtube

vDiSDoATHD0
 

 

"Day 14 of 31 - Meningen bak bloggnavnet mitt"

 • 14.01.2016 - 18:15

#blogg #bloggnavn #tanker #meninger #utfordring #challenge

Hva er meningen bak bloggnavnet mitt?

Mitt første blogginnlegg la jeg ut 20 september 2015 da het jeg "tonevinningland.blogg.no". Jeg blogget under det navnet ut november 2015 - før jeg bestemte meg for å skifte bloggnavn. Jeg slettet den gamle bloggen og startet opp med nåværende blogg: tvv.blogg.no fra og med 1. desember 2015.

Men hvorfor akkurat tvv - hva er meningen? Jo, det skal jeg fortelle dere - det er så enkelt som det kan bli, tvv står for Tone Vuong Vinningland. Jeg ønsket å ha et bloggnavn som er kort og enkelt - og det skal bety noe. Altså er det bare mine forbokstav i navnet mitt, det er liksom meg det - bloggen.

Simple.

 

"Something new from Marc"

 • 14.01.2016 - 16:15

Denne skuldervesken og lommeboken kjøpte mamma til meg på flyplassen i Danmark. Det var også salg der på flyplassen, og hun tok bare en sjans og valgte ut disse to ♥Ligero Double Percy Cross Body Bag

Ligero Wingman Phone Wrist - passer til iphone 6 og nedover.

#blogg #newin #marcbymarcjacobs #marcjacobs #veske #iphone #lommebok #shopping #reise #helg

"Å bli inspirert av andre - bli med du også"

 • 14.01.2016 - 09:15

Jeg har blitt inspirert folkens!

Av denne herlige damen fra Skaun som er eieren av denne bloggen magiskliv. I et innlegg hun skrev som dere kan FINNE HER, skrev hun om å få glede noen istedenfor kalle det giveaways på bloggen. Men det jeg ble mest inspirert av, var at hun skrev om hvor glad hun er i gjenbruk. Og jeg deler akkurat samme mening som henne når det gjelder dette. Hvorfor skal alt jeg ikke bruker og trenger lengre, som fortsatt er like fint som da jeg kjøpte det, ikke kan bli brukt igjen, av noen andre? At noen andre som kanskje har lyst på det og syns det er kjempegreit med gjenbruk. 

Når jeg tenker over dette så gjør jeg jo det stadig vekk. Jeg har hatt masse fine ting som jeg ikke har bruk for lengre, ting som fortsatt er fine, ting som er for gale å kaste. Da spør jeg de i familien om noen har lyst på tingene før jeg eventuelt kaster eller prøver å selge. Spesielt er det snakk om klær, sko, jakke, tilbehør til mobiler, vesker, smykker osv. osv. Men jeg har jo også bloggen nå - og kanskje jeg kan vise dere ting som jeg syns er for fint til å bare la ligge og støve i skuffen. For det er mye som bare blir liggende over tid som jeg rett og slett ikke har behov for eller kommer til å bruke. Og jeg syns det er utrolig galt å kaste ting. Jeg kjøper ikke mye dill og dall lengre - så masse av ting som jeg ikke bruker er mye fra tidligere som bare har ligget.

"Gjenbruk GiveAways" bli med de som vil bli med?

Jeg tror jeg bare slenger meg på og starter med en gang! Og begynner da med disse to flotte ugle smykkene som jeg har liggende. Jeg syns de er for fine til å ligge i smykkeskrinet og aldri blir brukt. Hvis du har lyst på et så trenger du bare å legge igjen navn og epost i kommentarfeltet, og legg gjerne med en kommentar at du er med. Jeg trekker ut to stk. som får et smykke hver :)

Jeg trekker ut to navn på onsdag 13. januar kl. 20:00  


#blogg #gjenbruk #glede #smykke #ugle #konkurranse #blogger #hverdag


Maybe this is it.....

 • 13.01.2016 - 22:15

Snille Marielle (Forever Living forhandler) var innom i kveld med varene jeg bestilte :)

Det passet godt at jeg fikk de nå for jeg trengte det virkelig. Jeg fikk med hårpleie prøver som jeg skal teste ut. Håper dette kan være det shampo og balsam som jeg sårt trenger til det slitte håret mitt.

Så jeg får bare krysse fingrene at dette er produktet! 


#blogg #foreverliving #foreverprodukter #aloevera #forhandler 

"Day 13 of 31 - Lommeboken min"

 • 13.01.2016 - 17:55

#blogg #marcjacobs #lommebok #fancy #challenge #hverdag #trendLommeboken min er ikke noe spesielt spennende. Jeg har denne Marc By Marc Jacobs Ligero Wingman lommeboken med egen mobil lomme.

"It´s time to break some bones"

 • 13.01.2016 - 12:55

Jeg har tusen ganger sagt til meg selv at fra i år skal jeg begynne skikkelig med trening. Jeg må begynne å tenke på helsen min og tenke på framtiden. Selvom jeg blir 35 år er det mange år igjen for meg i arbeidslivet, og om jeg ikke tenker på min egen helse nå- kan det bli for sent.

Jeg sliter allerede med ryggen pga. slitasje, og jeg har meg selv å takke hvis jeg ikke gjør noe med det. Som sjefen min alltid sier til meg "det du gjør på jobben, er ikke trening men slitasje, trening er det du gjør for å styrke kroppen". Og det er helt rett det han sier - jeg har alltid hatt den unnskyldningen at jeg sier jeg "trener" nok når jeg er på jobb. Men det jeg gjør på jobb, om jeg går mye og løfter og bøyer hver dag - det er ikke trening, det er bare slitasje for kroppen dag etter dag.

Pga. min toskhet å tro at jobb er trening.... har det gått så langt at jeg måtte begynne med behandling hos kiropraktor. Hvis dere klikker HER kan dere lese mitt innlegg om mitt første møte med en kiropraktor - det var litt av en opplevelse ;)
Jeg har time igjen i dag så det er snart tid for å "knekke" noe, og få noen øvelser som jeg kan gjøre selv med hjemmetrening. Trene og styrke opp ryggen min slik at jeg slipper å gå til flere behandlinger. For det beste jeg kan gjøre er å trene på ryggøvelser og styrke den. Men først må jeg få legge ved noen linker på ting som jeg ønsker meg for å gi meg motivasjon til å begynne!Keepfit - Under Armour Bra Protegée - HER - en god sports-bh er hvertfall en god start.

Zalando - Denne var jo riktig så skjønne - HER


Sportmore - Det sies at å trene med rockering er også veldig effektiv og bra! - HER

#blogg #trening #kiropraktor #helse #hjemmetrening #rygg #styrke #rabbleno

Shop Bags Show Retail Shopping and Buying
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com"Jeg må jo ha mat"

 • 13.01.2016 - 09:55

Dagens antrekk blir helt chill for min del i dag! Viser her også den nye fluffy jakken jeg fikk fra Ebay i går. Skal ikke bruke den sammen med antrekket, men ville bare vise dere hvordan jakken ser ut.

Jeg kvier meg enormt til å gå ut..... just because of the weather. Det snør sidelengs og blåser..... frister ABSOLUTT ikke å trø foten min ut av huset. Men mat må jeg ha i hus - så jeg får bare se å dra meg opp og pakke meg godt inn før jeg skal ut.

Tights//H&M Sport - Tskjorte//Venninnne - FluffyGenser//Ebay - HER (bestilte denne gangen i str. L som passet mye bedre enn M som jeg fikk i dette innlegget HER.

Husk å bli med på min blogg giveaways - DELTA HER :)

#blogg #antrekk #ebay #pakke #casual #fridag #onsdag #januar #vinter

God morgen hilsen til alle :)

 • 13.01.2016 - 08:55

Da er vi midtveis igjen i denne uken, og jeg har fri i dag. I dag blir det bare en tur ut og handle og være hjemme og slappe av. Det er herlig å ha en dag midt i uken som jeg kan slappe av, bruke dagen til å gjøre det jeg trenger å gjøre. Helst ville jeg bare gjort som min sløve Pjusken, velte seg på sofa og ikke gjør en drit ;)

Ønsker alle mine lesere en riktig god onsdag :)

Fin style på den pusekatten min!

#blogg #godmorgen #pusekatt #onsdag #hverdag #snarthelg #januar

"Det regner kjøttboller"

 • 12.01.2016 - 18:20

#blogg #middag #kjøttboller #pasta #familie #mammalivet #barn

Ungene mine er i ekstase i dag! De har fått middag av mammaen sin ha ha ha Med arbeidstidene mine så er det ikke enkelt for meg å lage middag og spise med dem. Når jeg endelig har dagvakt så må jeg prøve å finne på noe å lage til dem. Jeg tenkte jeg skulle lage en annen vri med svenske kjøttboller. Det er vanlig at de spiser kjøttboller med potet og saus, men i dag ble det kokt pastaskruer med broccoli. Grusomt enkelt og fort å lage ;)

Det du trenger er:

1 pose svenske kjøttboller

1 pk. pastaskruer

1 broccoli

1 pk. brun saus

Kok opp pastaskruer slik du ønsker - altså alt etter om du liker det mykt eller litt hardere.

Kok opp broccoli.

Lag brunsaus som det står anvist på posen og tøm oppi kjøttboller så mange som du vil ha. 

Det var det - så enkelt og greit ha ha ha

"Day 12 of 31 - Sminken jeg bruker"

 • 12.01.2016 - 16:15

Nye serien jeg bruker nå er MAC sine produkter - mascara er favoritten min Maybelline sin på bilde.
Primer fra GOSH
Veksler mellom å bruke IsaDora Nude sensation flytende foundation også.
#blogg #sminke #hverdag #challenge #isadora #mac #foundation #mascara #primer #pudder

Bli med på min giveaways HER :) 

"How I Met Your Father"

 • 12.01.2016 - 07:15

"Mamma, hvordan traff du pappa?"

JA, si det du! Hvordan ble jeg kjent med mannen min.... ja skal ikke skrive gubben i dette innlegget siden dette skal være en seriøs innlegg om hvordan jeg traff min mann. Jeg velger å kalle han Pi når jeg skriver fortellingen.

Jeg må spole tilbake til desember 2005 da jeg og Thea hadde flyttet ut fra foreldrene mine. Thea var 3 år gammel før jeg valgte å flytte for oss selv. Tina drev en liten kiosk den tiden, og leiligheten i etasjen over var ledig. Så vi to flyttet og bodde der samtidig som jeg ofte hjalp søsteren min i kiosken. Det ble min tidsfordriv den gang da jeg gikk arbeidsledig mens Thea var i barnehagen. 

Denne kiosken som hun drev var en sånn liten tippekiosk. Litt aviser og smågodt men hovedsaklig var å selge Norsk Tipping. Mange tippe glade som kom innom for å tippe, eller folk som bare kom innom for å kjøpe seg dagens avis. Jeg traff utrolig mange kjekke folk og det var noen stamkunder som alltid kom igjen. De kom og satte seg for en kopp kaffi, mens de studerte oddsen og hva de skulle spille. Og det var akkurat der jeg første gang traff Pi. Jeg hadde ingen anelse hvem han var eller hvilken type mann han var. Jeg husker jeg var veldig beskjedent første gangene han kom innom får å tippe. Jeg turte ikke snakke med han mer enn å si hei skal du tippe. Og takk og ha det. Dette var nærmere julen da han begynte å komme til kiosken. Etterhvert kom vi litt mer i dialog hver gang han kom innom, og jeg fant ut at han jobbet offshore, hadde to barn og var ikke opptatt. 

En kveld satt jeg og lurte fælt på om jeg skulle tørre sende han en sms, for nummeret hadde jeg funnet på navnet hans. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle ta kontakt eller ikke.... Men så ble første melding sendt. Jeg husker ikke hva jeg skrev, men jeg husker at det tok evigheter før jeg fikk svar. Jeg tenkte at nå har jeg tabba meg helt ut med å sende meldingen, siden jeg ikke fikk noe svar lenge etterpå. Men Han svarte! Og det ble da mye tekstmeldinger fram og tilbake selvom det tok utrolig lang tid hver gang han svarte. Og grunnen som han forklarte i sms var han ikke har hatt mobil lenge, og det var sånn trykke mobil. Med taster som du må fysisk trykke for å skrive derfor tok det så lang tid. Han var ikke av den mest teknologiske typen kan jeg trygt fortelle dere. 

Så kom dagen han skulle reise på jobb. Før han dro hadde han sagt til meg - jeg ringer deg! Jeg trodde ikke på at han kom til å ringe. Jeg trodde han bare sa det for å være høflig. Men neida, et par dager etter han dro ut så ringte han meg. Det ble to hele uker med mange telefonsamtaler, og jeg følte som jeg hadde kjent ham i evigheter. Til tross for aldersforskjellen mellom oss, hadde vi en god tone med hverandre. Vi klikket godt. Han var lett å snakke med, han virket så erfaren på livet og jeg følte meg trygg når jeg snakket med ham. Han ga meg en god følelse at han brydde seg om meg og livet mitt som alenemor til Thea. Han var selv alenepappa til to så han forstod meg veldig godt.

To lange uker med mye "bli bedre kjent" var dagen kommet for hjemreisen hans. Det første han gjorde da han kom hjem var å komme på besøk! Jeg husker jeg var drit nervøs for besøket, for det er noe helt annet å snakke i telefonen enn face to face. Jeg var så spent på besøket og spent på hvordan Thea kom til å reagere. Men det gikk kjempefint! Han var utrolig lett å snakke med, behagelig og rolig type. Og første møte hans med min 3 åring gikk som smurt. Jeg kunne se at han var vane med småbarn, han visste akkurat hvordan han skulle gå fram med Thea. Det var ikke vanskelig å se at han har barn selv. Thea godtok Pi uten problemer. Dagene gikk og vi var mye med hverandre. Han fikk hilst på foreldrene mine og vi ble fort et par. Vi ble forelsket.

Så fra første møte desember 2005 har vi holdt sammen til den dag idag. Vi har hatt mye oppturer og nedturer, uenigheter og diskusjoner opp gjennom årene. Men vi har alltid kunne snakket om alt, og gjennom alt det negative eller positiv har vi vært sterk og komt oss forbi alle hindringer i livet. I slutten av 2006 kom også Jonas til verden og vi ble da en familie på seks. Og mai 2008 ga vi hverandre vårt "Ja" med et bryllup etter vietnamesisk tradisjon. Altså ikke kirke bryllup fordi jeg er Buddhist, Og buddhister gifter seg ikke i kirken. Og det var faktisk greit for han fordi han har vært gift før, så han ville følge min tradisjon. 

Nå har vi holdt sammen i tykt og tynt,på godt og vondt i 10 år - og for resten av livet vårt. Sammen er vi sterke og sammen skal vi leve og ha det godt i hverandres selskap.

Sånn traff jeg min mann :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vietnamesiske brudedrakten til brud og brudgom.


#blogg #kjærlighet #giftemål #ekteskap #par #barn #familie #glede #mammarolle  #papparolle #livet

 

"Er jeg sprø eller?"

 • 11.01.2016 - 21:30

God kveld alle mine lesere :)

Første arbeidsdag i ny uke unnagjort og jeg kan nå sette meg ned og ta en velfortjent hvil. Dagene fyker og nå er det bare halvannen uke igjen til gubben kommer hjem. Det skal bli super herlig å få han hjem igjen - alt blir så mye lettere. Jeg er som regel helt skutt etter 12-20 vaktene og har lite energi igjen på kveldene. Og jeg får sjelden gjort så mye de dagene jeg har denne vakten. Heldigvis er Thea og Jonas veldig flinke og ordne seg selv. Jonas har lagt seg for kvelden når jeg kommer hjem fra jobb, mens Thea tutler på nede på rommet sitt. Eneste jeg pleier å måtte gjøre er å rydde på kjøkkenet etter dem.

Som dere ser på bilde ligger jeg bare på sofa og slapper av nå. Men skal snart krype ned i sengen og spille litt på mobilen før jeg skal sove. Og er jeg sprø hvis jeg forteller dere at jeg sover med ulltrøye? JA, sover med ull på fordi det er så kaldt... jeg er ei frysepinne og hater å fryse. Og jeg kan ikke ha ovnen på så mye om natten for da blir det for tørr luft - ikke bra å puste inn sånt om natten. Så beste løsningen for meg er at jeg sover med ull om natten... Er jeg sprø eller? Jeg vet akkurat hva svaret jeg hadde fått av mannen min hvis han leser dette! :D han hadde vært så uenig med meg som han kan bli! ha ha

Hvordan er du kledd når du sover om natten?

#blogg #kulde #vinter #jobb #hverdag #nyuke #godnatt #ull #søvn #frysepinne

"Modeller søkes!!"

 • 11.01.2016 - 11:30

Hi hi ikke jeg som søker modeller men blogg venninnen min, Marte Johannessen som har denne bloggen martejohannessen. I dette innlegget HER søker hun etter sminkemodeller, og jeg har fått lov av henne å skrive et innlegg om det. I håp om at det kan spre seg videre til andre som bor i Stavanger/ Sandnes.

Hun holder på meg et sminkekurs og trenger sminkemodeller. Jeg siterer fra hennes blogg:

Helg 1. Naturlig look. ( Modell ) Helg 2. Modell begge dager, dagmakeup og kveldsmakeup.

Helg 3. Hårstyling ( Trenger ikke modell til det enda, for vil vite mer ) Helg 4. Lørdag : Brudemakeup. Søndag : Makeup for menn og makeup for mørkhudete.

Helg 5. Lørdag : Stilhistorie. Søndag : Stilhistorie og smokey eyes. Helg 6. Lørdag : Moter / Trender / Stilanalyse / fargeanalyse / elevene jobber på hverandre.

Søndag : Ladeymakeup : 40 + ( Modell ) Helg 7. HD - Makeup, info ang modeller senere.

Helg 8. Catwalk og kreativ makeup, modell begge dager. Helg 9. Repitisjon og utdeling av eksamensoppgaven.

Helg 10. Lørdag : Generalprøve. Søndag : Eksamen. Modellene skal altid komme kl 13 : 00.

Her kan dere se datoene.

HELG 1 23.-24. januar
HELG 2 06.-07. februar
HELG 3 13.-14. februar
HELG 4 27.-28. februar
HELG 5 12.-13. mars
HELG 6 02.-03. april
HELG 7 16.-17. april
HELG 8 23.-24. april
HELG 9 21.-22. mai
HELG 10 04. -05. juni Eksamens helg. ( Læreren hjelper meg hvis ikke jeg får nok modeller. )

Bor du i området Stavanger/ Sandnes og har lyst å bli sminket kan dere ta kontakt med henne på epost: Martejohanness11@gmail.com

Profile of woman sitting in makeup lip gloss application
Licensed from: moodboard / yayimages.com

#blogg #sminkekurs #skjønnhet #venninne #modell #sminkemodell"Jeg drikker og sniffer spylervæske"

 • 10.01.2016 - 20:00

Ja, ja nå er det kveld og jeg har fått gjort masse i dag. Stått opp tidlig for å kjøre Jonas på trening, og fått vært på jobben en liten time. Så har vi vært på besøk hos søskenbarnet mitt, og det er alltid koselig å besøke dem. Greit å skifte stue inni blant og være med de nærmeste i familien også. 

De bor ut med Haukås så det er et lite stykke å kjøre ut. Jeg bruker vel rundt 20-30 minutter og jeg holder fartsgrensen. Jeg var litt usikker i dag om jeg turte å kjøre pga. snøfallet i natt. Men veiene var brøytet og saltet så alt var fint og bart strake veien ut. Og så lenge det er dagslys så er det helt greit å kjøre ut.

Men så er det å kjøre hjemover når mørket har senket seg! Det verste jeg vet er å kjøre når det er mørkt. Selvom jeg kun kjører automatgir så er det mye å passe på mens jeg kjører. Jeg slipper heldigvis det med clutching, men jeg må ha overblikk på veien, passe farten, passe på skru på og av fjernlyset. Flere ting å holde tritt med selvom jeg slipper å gire. Og det verste som er når det er vinterstid er at frontruten og bak blir så fort skitne. Greit nok om resten av bilen ikke ser ut i måneskinn, men for meg som kjører er en skitten frontrute min verste fiende! 

Jeg føler at jeg ikke har skikkelig oversikt og ser mye dårligere når ruten er skitten. Om det bare er snakk om litt støv på ruten eller svak film etter sist vask, må jeg få det vekk. Jeg takler ikke at det er noe som helst på frontruten. Jeg bruker mye spylervæske om vinteren! Jeg kan vaske vinduet hver 5. minutt når jeg kjører bil. Om det er heldig eller ikke for bilen aner jeg ikke.... om det er heldig for oss i bilen er det sikkert ikke heller. Jeg syns det lukter godt jeg da ha ha kjører mens jeg sniffer spylervæsken! Jeg har et stort forbruk på dette og gubben sier alltid at jeg drikker spylervæske. Han er hellig overbevist på at jeg drikker det fordi han stadig må fylle opp beholderen i bilen! HA HA HA

GJØR DU OGSÅ DET?


#blogg #bil #morsom #hverdag #mammablogg #familiekos #familie #glede #barn #ung

"Day 10 of 31 - Bilder fra da jeg var liten"

 • 10.01.2016 - 16:00


Jeg har ikke mye bilder fra da jeg var baby, men har klart å finne fram noe som mamma har gitt meg. Hun har laget en egen album til alle oss barn. Der hun har samlet bilder som hun har av oss fra den tiden vi bodde i Vietnam. Det eneste jeg har som er av meg ser dere i dette innlegget. Jeg syns det er utrolig trist at det ikke er flere bilder som kan gi meg et bilde av den tiden jeg faktisk levde der. Så jeg er virkelig glad for disse jeg har i det hele tatt. På noen av bildene er det storesøsteren min dere ser. Hun var 7 og jeg 3 da vi kom til Norge. I starten bodde vi i Stordgata blokkene ved Djerv Huset. Vi bodde der fram til jeg hadde begynt i 1. klasse på Hauge Skole, før foreldrene mine kjøpte huset på Kvala som de bor dag i dag.

Jeg vet ikke om jeg syns jeg ligner så mye fra da jeg var liten til nå.... Tror jeg holdt trekkene mine fra da jeg var rundt 18 - da stoppet det opp og jeg har vel ikke forandret meg så masse. Eneste er jeg er ikke en tynn og spinkel lengre (humrer) med to svangerskap så skal det mye til at jeg klarer å holde fasongen (LER). 

Å milde måne! 9. klassebildet mitt er jo såååååå blææææhhhh huffffffa meg! Og den FRISYREN! Er det mulig??? 


Dette ble tatt på Peking House kinarestauranten på min 18 årsdag!! Og siste bilde ble vel tatt i januar 2001 sto det bak på bildet - ett år etter 18 årsbildet. haha Jeg var ei tynne flis på den tiden - tror høyeste vekten min var 42 kg og jeg er 1.58 cm på strømpelesten :P


#blogg #gamletider #ung #baby #barn #minner #alder #utfordringer #challenge

Dagens antrekk i snøen!

 • 10.01.2016 - 12:00

Som dere ser har det kommet litt snø i natt og temperaturen er blitt mildere. Fryser ikke ihjel når jeg skal ta antrekksbilder ;)

Jeg var så heldig å få skyss til han hjem etter treningen. Så jeg fikk kjøre tilbake og innom jobben for å bestille varer. Alltid kjekt med snille foreldre som er så greie :)

#blogg #antrekk #vinter #snø #mildvær #søndag #mammalivet

Tidlig start på dagen

 • 10.01.2016 - 09:20

God morgen :)

Søndag og det betyr opp tidlig for å ordne oss for karatetrening i Kopervik. Det har snødd en del i natt som dere så på tidligere innlegg. Litt kjedelig å måtte opp så tidlig på en søndag, men treningen må han gå på. Jeg får komme meg opp og ordne meg, kan jo ikke ligge sløve vekk hele morgenenen. Må beregne litt ekstra tid å kjøre pga. været. Jeg liker ikke kjøre når det er snøføre.

Morgenhilsen fra trøtt i tryne meg :p

#blogg #mammalivet #karate #godmorgen #søndag #vinter

Her usikten fra soverommet i 3 etasje som dere ser er det litt snø vi har fått. Men hvor lenge den er her er alltid like morsomt å tenke på.

"Noen nattbilder av snøen"

 • 10.01.2016 - 00:45

Her sitter jeg nå og kikker ut stuevinduet.

Og hva ser jeg?

Jo, det snør som pokker! Snøen faller sidelengs og med den farten så tenker jeg det blir mye snø i morgen. Kanskje det er muligheter for å stå på ski i morgen? Det hadde jo vært kanon om snøen holdt slik at jeg og Jonas kan gå på langrenn. Og da er det bare snakk om å gå rundt her i nabolaget. Gleder meg slik til å kunne dra på dagstur til Seljestad for å stå på ski. Håper det blir fint vær i påsken siden gubben har fri hele påske, så hadde håpet vi kunne fått prøvd oss igjen på langrenn. I fjor gikk det ikke akkurat så bra... men det kommer jeg tilbake i et annet innlegg..... om påsketuren 2015 :p

#natt #snør #foto #blogg #helg #januar

"Pass på katta i kulda"

 • 09.01.2016 - 23:45

Mens jeg skriver dette innlegget ligger pus og velter seg i sofaen rett ved meg. Hun ligger og ruller seg på pleddet og vasker pelsen sin. Hun gløtter inni mellom på meg for å se om jeg kommer med hånden min. Hun maler og koser seg så det holder! Hun elsker å bare ligge på sofa og sløve på kveldene. Hun har også nå fått vinterpelsen sin og jeg elsker når hun får den. Hun får så fin og tjukk pels og siden hun er langhåret så blir det ekstra tjukt. 

Siden det er blitt så kaldt ute den siste uken har jeg latt henne være inne mye mer enn vanlig. Selvom hun har fått vinterpelsen vil hun fryse om hun er for lenge ute i kulden. Hvis vi som mennesker fryser av kulden så fryser også våre firbente. Så ikke glem kattene ♥ Jeg er heldig som har en katt som gir beskjed når den vil ut og inn. Katter kan vi slippe ut som er ute rundt omkring. En katt er ikke som å ha en hund som du fysisk må gå ut med. Katter styrer seg selv de - derfor er det ekstra viktig å passe på dem i vinterstiden. Jeg leste en artikkel som mattilsynet har lagt ut om å passe på katten i kulda - dere kan lese den HER

Jeg prøvde å ta bilder av henne, men hun tror alltid jeg skal kose med henne. Så det er utrolig vanskelig å ta bilder av henne. Det er bare kjapt kjapt og knips før hun reagerer! hehe 

#husdyr #kjæledyr #blogg #pus #katt #helg

"Day 9 of 31 - Min verste uvaner"

 • 09.01.2016 - 16:15

Huff dagens utfordring er virkelig tricky altså! Mine verste uvaner... enkelte uvaner er jo ikke akkurat så kjekt å dele med offentligheten da. Men har jeg begynt med dette så får jeg bare tåle å fortelle om mine uvaner også. Om det så er så flaut som det kan bli ha ha 

1. Biter negler (stygg uvane)

Hater at jeg aldri kan klare å ha lange negler, fordi med en gang det er bittelitt så biter og river jeg.

2. Prompeguri (flaut)

Jeg sliter med irritert mage og reagerer nesten på alt jeg spiser, oppblåst med en gang... så ja, jeg er som en trykkende gassbombe - men kun hjemme jeg er prompeguri altså!

3. Trykker på telefonen (avhengighet)

Ja, trykker på telefon uansett hvor jeg befinner meg (utenom når jeg er på jobb da of course). Til og med på do har jeg telefonen med - trykker på den istedenfor å konsentrere seg om det jeg skal (ikke når jeg er på jobb altså).

4. Humørsvingninger (perioder)

Tja..... er bare i perioder når tante rød er på besøk..... hahhaha gubben hater det.... han holder seg langt unna meg da. Jeg er som en tikkende bombe eller jeg kan være overhyper sensitiv - og veldig aggressiv

Nei, nå vil jeg ikke skrive mer om mine uvaner - haha 


#blogg #helg #uvaner #utfordringer #tulle #lørdag #januar
 


 

"Et valg som endret mitt liv"

 • 09.01.2016 - 11:00

Å få barn er noe av det beste som kan skje i livet.  Men er det noe som en planlegger eller bare hopper man i og lager barn? Det er jo ikke en selvfølge at en blir gravid ved første forsøk. Noen blir gravide før de rekker å knipse, mens andre prøver i lang tid og drømmer om å bli gravide. Hvor fruktbare vi er kan vi ikke vite før vi prøver, og jeg vet flere som opplever denne prosessen tung og vanskelig. Så jeg har full respekt og forståelse for alle som ikke har det lett når det gjelder å få barn.

Jeg hadde ikke planlagt mitt første svangerskap. Jeg var ung og var dum nok til å tro at jeg ikke kunne bli gravid. Derfor brukte jeg ikke prevensjon og det kom den dagen jeg ikke fikk mensen. Jeg kan enda huske jeg stod med testen i hånden som viste klart og tydelig "positiv". Hele verden raste sammen, og en forferdelig redsel for gjennom kroppen. Jeg skalv og var livredd! Tusen tanker og bekymringer strømmet inn og nærmest sprengte hjernen min. Hva skulle jeg gjøre? Jeg var 20 år gammel, akkurat bestått fagprøven og nettopp begynt i en vikariat stilling. Hva søren skulle jeg si til familien?

Den kvelden overnattet jeg hos min daværende bestevenninne. Neste morgen dro jeg hjem til meg selv og fortalte dette til barnefaren. Som jeg ikke hadde nok bekymringer ble ikke nyheten mottatt med glede fra barnefaren. Jeg hadde det vondt og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det ble sagt mye - fornektelse fra den andre parten. Og da endte jeg med å ta alle avgjørelser selv! Min største frykt var tanken på abort eller beholde..... Jeg visste at nå kommer jeg til å måtte gå gjennom dette alene, uansett hva jeg kom til å velge. Et valg jeg måtte ta alene. Et valg som kom til å bli vanskelig - men noe måtte jeg velge. Jeg tenkte mye på om jeg skulle ta abort eller beholde. Jeg visste at tok jeg abort, kom jeg til å angre resten av livet mitt. Men jeg visste også at beholdt jeg barnet, ville jeg miste mine nærmeste. Og jeg var også redd for at jeg ikke kom til å bli gravid igjen hvis jeg tok abort. Tenk på alle som sliter med å få barn, og der satt jeg og vurderte abort. Jeg ble bare sint på meg hver gang jeg tenkte abort. Til slutt tok jeg mitt livs største avgjørelse noensinne: Beholde. 

Da startet mitt liv som gravid og dette var noe av mine tyngste tid å gå gjennom. Jeg sluttet i vikar jobben jeg hadde fordi jeg hadde ikke krefter til å jobbe. Jeg var så psykisk og fysisk nede mens jeg gikk gravid. Jeg hadde mye morgenkvalme den første tiden. Jeg slet med økonomien da jeg ikke fikk noe støtte fra Nav før etter to måned etter jeg sa opp. Jeg spiste ikke, sov ikke og gikk bare og hadde det vondt. Jeg var helt alene. Jeg husker mitt første legetime for svangerskapskontroll. Jeg var noen uker på vei og fikk undersøkt meg skikkelig. Alt så og hørte bra ut med fosteret, men legen likte ikke at jeg var så tynn. Jeg var tynn og spinkel og veide kun 42 kg - jeg så ikke frisk ut. Legen ba meg strengt tatt å få i meg næring og jeg måtte ta folat tabletter, d-vitaminer, kalsium, fettsyrer, jern og ha en variert kosthold. Det var så mye legen sa til meg... jeg hadde ikke råd til mat en gang! Men merkelig nok så klarte jeg å slite meg gjennom månedene. Alt elendigheten jeg måtte gå gjennom var det en ting som jeg gledet meg til. Ultralyd kontroll.

Å se barnet ditt på en skjerm - inni magen din - det var en opplevelse! Det var en stor glede som spredte seg i hele kroppen min, gleden som skjøv alle mine bekymringer til side. Å se barnet ditt som beveger seg inni magen, høre hjertet slår var så stort at jeg i det øyeblikket hadde ingen negative tanker. I det øyeblikket forelsket jeg meg i dette barnet - mitt barn. Min lille prinsesse


#mammaliv #mammablogg #ultralyd #baby #svangerskap

Etter ultralydtimen følte jeg at livet og svangerskapet ble et hakk bedre. Jeg hadde noe å se fram til. Jeg kunne se lyset klarere og jeg gledet meg til jeg skulle få holde prinsessen inntil brystet. Selvom det fortsatt var psykisk tungt å være alene, hadde jeg alltid den lille gleden innerst inne. Jeg kunne bare ta fram bildene jeg fikk og all bekymringer forsvant. Svangerskapskontrollene gikk bedre og jeg gikk sakte men sikkert opp i vekt. Barnet vokste og jeg kjente bevegelser og spark. Hun var ikke noe rebelsk inni magen min. Jeg elsket den tiden jeg bare lå og kikket på magen min, jeg kunne se og følge bevegelsene på magen. Jeg var blitt virkelig glad i babymagen min. 

Fram til min niende svangerskaps måned begynte det å bli forferdelig tungt for meg. Magen var ikke kjempestor, men stor nok for den lille kroppen min. Jeg hadde bekkenløsning av mild grad heldigvis, men bekymringer for fødselen begynte å komme. Hva og hvordan er en fødsel? Masse bekymringer som bare elsket å plage meg. Da ble enda et valg jeg måtte ta - å flytte hjem igjen til foreldrene mine. Jeg klarte ikke dette alene. Første natten jeg sov hjemme igjen fikk jeg rier på morgenkvisten 30 august 2002. Jeg skjønte ikke helt hva for jeg tenkte ikke på at dette er fødselsrier da det enda var 2 uker til termin. Jeg kavet meg ned på badet og satte meg på do. Jeg trodde jeg hadde vondt i magen, men det fikk jeg ikke til. Smertene varte og stoppet. Jeg hadde ikke lest meg opp skikkelig heller på dette med rier og veer. Så en telefon til sykehuset og da var det bare å dra seg ut og bort med en eneste gang!

Mamma kjørte meg og var med meg en liten stund. Siden fødselen ikke var i gang kjørte mamma hjem igjen. Jeg ble tatt godt vare på av helsepersonellet på fødeavdelingen. Jeg lå på fødestuen og bare ventet. Smertene var bare helt ubeskrivelig! Er det mulig at det kan være så vondt?!!""?? Jordmor var støtt og stadig innom for å sjekke meg. Jeg hadde maskiner på som målte hastigheten på riene og hun sjekket åpningen. Jeg kom inn 8 tiden på morgenen, og riene holdt på i flere timer før vannet gikk. Og da var tiden kommet! Jeg lå i fødesengen og den smerten som spredde seg i underlivet og strålte seg ut på ryggen - var rene døden! Aldri har jeg hatt det så vondt i mitt liv - å presse ut et barn - herregud! Jeg kan ikke huske hvor mye jeg skrek og hylte - stakkars folkene som var der under fødselen. Det var ikke lite folk heller som var der! Jeg hadde sagt ja til legestudenter og jordmorstudenter, så det ble ganske folksomt. Jeg lå der i totalt sjokk av smertene og så sikkert fem seks hoder som stod og hadde øynene sine rettet rett på mitt helligeste åpning! Men det var ikke rom for noe skjems og flauhet - her var det blodig alvor en fødsel på gang for svarte.

Smertene var så grusomt men jeg nektet å få epidural eller noe - de prøvde å gi meg lystgass, men jeg kasta bare opp istedenfor. Jeg tenkte at jeg fikk finne meg i smertene og kjørte på. Underlivet kjentes uansett som den ble revet opp. Pust Tone - husk og pust - press alt du kan nå - stopp og pust - press ..... Jeg skrek og prøvde så godt jeg kunne.... smertene ble bare verre og verre og jeg kjente kroppen ble utslitt. Jeg var tappet for så mye krefter at jeg bare skrek at jeg klarer ikke mer!!! Få en slutt på dette! Midt oppi kom mamma og lillesøster og stod i døråpningen. De spurte meg om jeg ville ha dem inn og jeg glefset bare "NEI". Det var ikke meningen å være surpomp mot dem, men der og da ville jeg bare få slutt på smertene. Og jeg ønsket ikke at lillesøster på 14 år skulle få skrekken i så ung alder. Plutselig fikk jeg med meg at legen og jordmor ble stresset. Ene sprang ut og litt etter kom det enda en ny mann inn og satte seg. Han var full utstyrt og han hadde grønnfarge uniform! Hva nå tenkte jeg.... gjorde jeg ikke nok? Pressa og trykka jeg ikke nok eller? 

Da fortalte de meg at hjerterytmen til barnet sank, og det var stor fare for barnet når det skjedde. De måtte klippe meg nedentil for å hjelpe meg å presse ute barnet.  Jeg kjente jeg ble livredd! Og jeg ville nesten drepe noen da kirurgen rett og slett klippet meg opp! herligheten! Men sikkerheten til barnet stod øverst og jeg følte jeg fikk ekstra krefter en eller annen plass. Krefter som plutselig tok meg og ga meg styrke til å føde dette barnet. Det var som jeg kjempet for livet og ville ikke gi opp. Jeg pustet inn og ut og dreit i alt og pushet - og der! der kom hodet gjennom og mitt barn fikk trekke sitt første åndedrag inn i sitt liv! Og enda et push så kom min lille prinsesse til verden ♥ Å høre henne skrike var mitt tegn at nå kan jeg bare slippe alle muskler i kroppen. Nå kunne jeg endelig slippe taket og synke sammen. Morkaken måtte jeg presse ut også, men da var all smerte ingenting å si mer for meg. Jeg hadde fått prinsessen min inntil brystet mitt - det var alt som betydde noe da. Hva legen gjorde etterpå med meg nedentil var bare et fett. Jeg kjente smertene da morkaken kom ut, da kirurgen sydde igjen der jeg hadde blitt klippet. Alt det kunne ikke ødelegge den gleden og varmen som jeg hadde ved å se på lille nurket som lå der. 

Livet mitt endret seg fra den dagen jeg fødte Thea. Mammalivet begynte for fullt og jeg angret ikke på at jeg beholdt barnet. Jeg trosset alt og valgte det som jeg følte var rett for meg å gjøre. Jeg stod opp for valget jeg tok, og jeg tok ansvar for konsekvensene ved ubeskyttet sex. Så til alle dere der ute i verden - bruk prevensjon alltid! hvis du ikke planlegger å få barn så husk og beskytt deg. Det er en gave å få lage et barn - en gave å bære fram et barn. Men ikke gi blaffen i å beskytte deg om du ikke vil ha barn enda. Remember that ♥

#familie #barn #glede #graviditet #styrke
  

 

"Forever Living anmeldelse"

 • 08.01.2016 - 23:30


#blogg #anmeldelse #foreverliving #skjønnhet #aloevera #minmening #forever

Da var dagen kommet for mitt ærlige tilbakemelding til DaddaOgVeien, Marielle Bratthammer. Jeg har fått lånt denne herlige kurven med forskjellige Forever Living produkter. Og nå kommer min totalt ærlige mening om disse produktene. Det var betingelsen for at jeg skulle få prøve, altså 100 % ærlig hva jeg syns om produktene. Jeg skal ta for meg hver og enkelt produkt og skrive hva jeg syns om de. 


Aloe Hand & Face Soap

Jeg likte denne veldig godt - den er mild og tørker ikke ut huden. Jeg har brukt den flittig i dusjen - da har jeg brukt den til ansiktet. Men en negativ ting må jeg få si er at "No Tears" funket ikke på meg - jeg fikk såpen i øynene og det svei. Kanskje jeg som er sensitiv mot den hvis jeg får det i øynene. Men Marielle ville at jeg skulle være helt ærlig - så da får jeg skrive slik jeg opplevde produktet. 


Aloe Lips

Denne fikk jeg av Marielle og det er jeg glad for. Jeg sliter ofte med tørre lepper fordi jeg ikke er flink nok til å bruke noe på leppene. Det blir til at jeg fukte leppene med tungen, og det er jo ikke bra i det hele tatt. Blir faktisk bare tørrere når jeg gjør sånn. Men denne kjekke Aloe Lips inneholder jojobaolje, aloe vera og bivoks. Leppene holder seg myke og den er lett å påføre. Trenger bare påføre ett lett strøk på leppene. 


Aloe Heat Lotion - Aloe Propolis Creme - Forever Bright Toothgel

Aloe Heat Lotion - Denne brukte gubben for å massere meg om kvelden på ryggen. Jeg har prøvd mange andre typer massasjeolje, massasjekrem osv. og denne gjorde jobben sin. Lett å massere og jeg kunne fort kjenne at det virker, men ikke heat som det står. Da mener jeg at jeg ikke kjenner at det er sånn varmt, men det kjentes mer som svalende og kaldvarmt. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare.... kanskje litt sånn brennende/ sviende følelse der kremen har blitt smørt på. 

Aloe Propolis Creme - I tidligere innlegg skrev jeg Forever first time det stemmer ikke helt. At dette er første gang jeg får prøve ut Forever Living kurv slik er sant. Men det er ikke første gang jeg er borti Forever produkter. Jeg hadde den Aloe Propolis Creme fra før, som jeg kjøpte av ei annen forhandler. Denne bruker jeg som en håndkrem fordi den er veldig fet og tykk. Kremen trekker seg fort inn i huden og du blir ikke klissete. Kan også brukes på hender, føtter, albuer, hodebunn, tørr hud, kuldekrem eller på problem hud. 

Forever Bright Toothgel - Min totalt ærlige mening om tannkremen må jeg dessverre gi en tommel ned. Jeg likte ikke tannkremen fordi jeg klarer ikke smaken. Den har en rar smak som jeg ikke takler - sikkert bare meg det er noe i veien med ha ha Har jo hørt så mye skryt om akkurat denne tannkremen! Men personlig var den ikke noe for meg.


Forever Marine Mask - Forever Aloe Scrub - Aloe Vera Gelly

Forever Marine Mask - Jeg syns denne masken var ikke lett å påføre i ansiktet. Den er veldig tykk og jeg følte jeg måtte ta så mye på for å dekke ansiktet. Men da jeg endelig fikk til å smøre på et lag og lot det tørke, kunne jeg kjenne huden stramme seg skikkelig. Huden kjennes stram og glatt etter jeg skyllet bort masken. Men for å være ærlig så er jeg ikke typen til å bruke maske jevnlig, for jeg har ikke tålmodighet til slik.

Forever Aloe Scrub - Denne scrubben likte jeg utrolig godt! Denne har jeg brukt en gang på ansiktet og ellers på kroppen. Den er sykt god og huden blir så glatt og fin - men etter scrub må du smøre deg med en god fuktighetskrem. Jeg har tynn hud i ansiktet så jeg kan ikke bruke scrub ofte.

Aloe Vera Gelly - Denne er bare herlig å bruke, svalende og rett og slett hva en aloe vera gel skal være. 


Aloe First

Denne sprayen var ikke noe for meg heller. Så jeg prøvde den ikke så mye ut.

Konklusjonen min:

Forever Living har masse gode produkter og jeg må få takke Marielle Bratthammer så masse. Takke henne fordi jeg fikk låne denne kurven, og takke henne for at jeg har funnet meg noen nye produkter jeg vil bruke. 

Og om du ønsker å låne denne kurven kan du også få låne uten kostnad - du må da ta kontakt med Marielle Bratthammer mobil 90034114 eller epost MarielleBratthammer@gmail.com.

 

 

 

"Day 8 of 31 - Det jeg kjøpte meg sist"

 • 08.01.2016 - 20:25

Hva jeg kjøpte meg sist må vel være MK vesken som jeg hadde et innlegg av tidligere i uken HER.

Det jeg har kjøpt nylig rett før er vel disse sminke produktene.


#blogg #sminke #produkter #hverdag #mac #utfordring #challenge #helg #fredag
.

"BRUK BESKYTTELSE!!"

 • 08.01.2016 - 15:40

Du har vel en smartmobil eller en nettbrett som blir brukt daglig - teknologien har blitt bedre og bedre med tiden. Og alle disse duppedittene får bare større og større skjerm.

Og da er det også lettere å bli knust osv. OG hva er kjedeligere enn å få en mobil eller nettbrett knust, når en er blitt så avhengig av den? Jeg har selv begge deler og jeg har også opplevd å få en av tingene knust. Selvom de fleste har forsikring på eiendelene sine betyr det ikke at vi kan gjøre det vi kan for å beskytte dem.

Det jeg vil anbefale er noe som har kommet på markedet en god stund nå. Altså, herdet glassbeskytter til skjermen. Dette er et tynt glassbeskytter som du legger rett på skjermen som skal beskytter den opprinnelige skjermen. Om du er uheldig og miste eller dunke på skjermen, vil glassbeskytteren bli knust før  original skjermen. Men det betyr selvfølgelig ikke at disse herdet glass er 100 % uknuselig. Denne demper bare risikoen for at du knuser skjermen med en gang. Hvis jeg ikke hadde sånn glass på tidligere iphone, hadde jeg nok fått flere knuste iphoner gjennom årene.  

Hver gang jeg bytter iphone eller noen i familien får nye pads - er jeg rask på nettet for å bestille beskyttelse. Da får alle på en sånn glassbeskytter utenom beskyttelses deksler eller vesker. Ingen av mine unger får har telefon eller nettbrett uten å bruke beskyttelse på. Disse er bare helt geniale - før i tiden var det mer plastikk skjermbeskyttere eller de populære Copter film som var bra. Nå er det mer og mer vanlig å ha slike tynne herdet glass på skjermen.

Husk at disse herdet glass kan du også bestille til alle typer mobiler og nettbrett. Du må bare søke på Ebay f.eks. "tempered glass for samsung galaxy s6" osv. osv. På engelsk eller når du søker på Ebay eller generelt er det tempered glass som er sånn glassbeskytter jeg skriver om i dette innlegget. Siden jeg bare har Apple produkter i mitt hus blir det helt vanlig for meg at jeg linker til beskyttelser som er til Apple.

Som dere ser på bildet under på min iPhone har jeg glassbeskytteren på. Den rammer rundt skjermen slik ved home knappen og samme oppe. De nye iPhoner har kurvet skjerm slik at beskytteren kan ikke dekke helt ut til selve mobilskjermen. Men på andre mobiltyper som har flatt og rettkantet skjerm vil glassbeskytteren dekke hele.

 

#blogg #tips #mobil #nettbrett #glass #beskyttelse 

Tempered glass protection for iPad Air 1 & 2 HER.

Tempered glass clear protection til iPhone 6s Plus HER.
 

"Danker ut gubben"

 • 08.01.2016 - 11:40

God formiddag :)

Titter innom nå rett før jobb med et par bilder Thea tok for meg tidligere. Jeg kan bekrefte til henne og alle at hun er en bedre fotograf enn pappan sin. Disse to har hun tatt av meg uten stativ. Må si at jeg er imponert av henne hehe Så her danker hun ut min kjære gubbe........

Nå skal jeg gjøre straks gjøre meg klar for jobb :)


#antrekk #michaelkors #veske #uggs #woolrich #jobb #hverdag #fredag #helg #datter #blogg #januar #vinter

I want now!

 • 08.01.2016 - 08:40

God morgen!!!!

Hvorfor er det slik at jeg alltid våkner før alarmen? Ligger hver gang og irriterer meg på morgenen av det. Det hadde vært så godt å fått sovet litt frampå :) men neida ikke denne kroppen!

Nei, nå hadde det smakt med en varm kopp te og hjerte speilegg som Thea lagde for en stund siden til frokost. Jeg er ikke frokost typen, men i dag føler jeg for frokost altså. Gradestokken ute viser fortsatt kuldegrader, og da er det bare å pakke seg inn med klær i dag. Det merkes at kulden er her for det er kaldt hjemme og på jobben. Selvom jeg har og får en jækla høy strømregning, er jeg bare nødt å ha varme i huset. Nytter ikke å spare på strømmen når det er minusgrader ute. Tenker på alle de som ikke er like heldige som har et tak over hodet, som ikke har gode og varme klær. Huff, det er mye elendighet rundt omkring oss.

Jeg får hoppe i dusjen og ordne meg og starte dagen, så blogges vi snart igjen.

Ønsker alle en fin fredag morgen

"Day 7 of 31 - Hva gjorde jeg i dag"

 • 07.01.2016 - 21:05

Dagens utfordring nr. 7

Jeg har vel ikke gjort så mye i dag enn at jeg har vært på jobb i 8 timer. Jeg har brukt mye av tiden på å omplassere i disse ferskdiskene mine atter en gang he he endelig har jeg fått vekk julevarene. Siste tiden av vakten måtte jeg bruke til å bestille inn til mandag. Det tar alltid tid da det er flere bestillingslister jeg må gjennom, og det gjelder å ha litt is i magen også når jeg bestiller inn. Ikke alltid lett men viktigeste er at jeg har varer i diskene ;)

Etter jobb kjørte jeg og Jonas til Oasen for han har frisørtime hos Tango. De har lærling som klipper til halve prisen, og jeg syns lærlinger er flinke og de trenger all den treningen de kan få. Så hvorfor ikke spare litt penger så får lærlingen et klipp - vinn vinn det. Jeg gikk en runde på senteret mens Jonas klippet seg. Da han var ferdig sprang vi innom Mc Donalds for take away - hvis gubben leser dette innlegget er jeg sikker på han kommer til å kommentere! HA HA HA

Da vi kom hjem fikk vi besøk av Willy som er gift med søskenbarnet mitt jeg var med i går. Han er så snill som kom for å fikse bilen min. Håndbrekket har fryst fast og når gubben ikke er hjemme, blir jeg ganske så hjelpeløs hvis slike ting skjer. Men da er det så godt å ha snille mennesker rundt meg som hjelper når det trengs.

Jeg har når laget meg en kopp med varm melk og blandet oppi med Whittard sin White hot chocolate. 

Nyt kvelden :)#mcdonalds #junkfood #frisør #nyklippet #barn #jobb #utfordringer #blogg #hamburger #middag 

 

 Dagens lille kamera utstyr tips

 • 07.01.2016 - 20:00

De siste dagene har jeg lest flere blogg som har skrevet om speilrefleks kamera.

Den første jeg vil anbefale er sjefsmamma sin blogg. Jeg har lært mye av å lese det hun har skrevet på bloggen sin. Den andre jeg vil anbefale dere å kikke på er byanette som har postet innlegg om hennes fototips.

Jeg er ikke superflink enda innen fotografering, så jeg kan ikke gi dere noe tips som disse to flinke bloggerene. Men det jeg kan tipse deg når det gjelder utstyr er å skaffe deg UV filter til objektivene dine. Ofte går folk til innkjøp av egne objektiver - for de standard som følger med kamerahusene ofte er dårlige. OG en ting som jeg har lært meg er å skaffe disse filter til å ha på. Jeg har det kun fordi det er en ekstra beskyttelse for objektiv glasset. Skulle jeg være uheldig å knuse så kan det dempe skaden om jeg har det UV filteret foran. Det loves at du kan få bedre bilder med UV filter osv. men det har jeg ikke brydd meg så mye om. Jeg har det på kun for beskyttelsen. Har ikke tenkt på om bilde blir finere med eller uten UV filter.

Men hvorfor kjøpe dyre Uv filter på butikken? Når du kan få så og si samme filter mye billigere på Ebay. Det eneste du må vite når du kjøper på Ebay er å vite hvilken diameter det er på akkurat det objektiv du har. Framme på objektivet rundt glasset vil du se et tall.... det kan være ø49mm, ø52mm osv osv. 

Eksempel Canon 24mm linsen min står det ø52mm - altså jeg må kjøpe filter som er ø52mm.

Canon 50mm linsen står det ø49mm filter. Altså du må huske at om objektivet ditt heter som her Canon 50mm betyr ikke at filter ringen er 50mm. 

Jeg mottok denne etterlengtede UV filteret i dag. Jeg har hatt 24mm linsen en liten stund nå og er livredd for å skade den. Men nå kan jeg slappe litt av fordi jeg har fått satt på filteret :)

Jeg kjøper alle mine UV filter på Ebay - denne jeg fikk i dag kan dere finne HER jeg betalte rundt 15 kr for an.

En annen ting som er kjekt å ha er linsedeksel med snor. Det jeg irriterer meg mest når jeg tar bilder er linselokket! Og når du ikke har på deg plagg som har lommer er det sykt irriterende å ikke vite hvor du skal gjøre av lokket. Så linselokk med snor som du kan ha hengende er genialt!

Eksempel kan dere se HER.#blogg #kamerautstyr #kamera #uvfilter #beskyttelse #kameratips #ebay #shopping 

"Min flotte tenåring"

 • 07.01.2016 - 15:15

Thea har vært så heldig og fått ny vinterjakke og veske av mormor/morfar. Jakken kommer langveisfra, Canada. Den er kjøpt i Canada da besteforeldrene var på tur nå i julen. 

Jakke//Canada super goose - Sko//UGGS - Bukse//GinaTricot - Veske//GUESS

#blogg #antrekk #datter #uggs #guess #hverdag #ung #tenåring"New In from MK"

 • 07.01.2016 - 11:15

THE PERFECT HANDBAG

En av julegavene jeg fikk til jul var et gavekort fra jobben, sentrumsgavekort. Jeg har benyttet meg av salget i sentrum, og funnet meg noe fint for gavekortet.

Jeg er veldig glad i vesker og kom da over en håndveske som jeg likte utrolig godt. De fleste damer har sikkert skapet fullt av vesker, og vi får aldri nok av vesker osv. Jeg valgte denne pga. størrelsen og jeg ville ha noe som jeg kan putte macbooken eller ipaden oppi. Og viktig at den har glidelås slik at det ligger mer trygt oppi vesken. Denne er passe stor og sitter godt på skulderen. Prisen ble også veldig fin etter rabatten ble trukket, så jeg er strålende fornøyd med kjøpet.

Michael Kors jet set bag heter denne modellen.
#blogg #innkjøp #vesker #antrekk #høyer #hverdag #shopping #glede #gavekort #michaelkors


 

Fytti katta!

 • 07.01.2016 - 07:25

God morgen alle sammen :)

Da er vi allerede kommet til torsdag og et skritt nærmere helg. I dag var det skikkelig tungt å stå opp, ikke fordi jeg ikke har en snorkende mann ved siden av, men fordi jeg fryser ræva av meg! Jeg har ovn stående rett utforbi soverommet til ingen nytte. Jeg er frysepinne uansett om jeg har ovnen på. Aldri varmt nok for meg hehe får himla vondt i kroppen når jeg fryser. Men men sånn er det - er det for varmt klager vi, for kaldt klager vi - lett å bare klage for alt. Jeg får hivepå meg ull og kle meg godt før jeg skal på jobb.

Ønsker alle en fin torsdag - så blogges vi snart igjen ;)

"Slutt på luksuslivet........."

 • 06.01.2016 - 21:15

Finally! 

Puuhhhh..... helledussen for en dag det har vært! Dagen startet klokken 7 for meg, og jeg har vært i farten helt til og med NÅ. Endelig nå kan jeg virkelig sette meg tilrette i sofakroken, og slappe av med en god kopp te, yogurt og blogg.

Som jeg skrev i tidligere innlegg har jeg vært ute med mamma og søskenbarnet mitt. Jeg var innom jobb slik at mamma skulle få handle. Så kjørte jeg henne hjem siden hun ikke har bil selv. Jeg kom hjem rett før to tiden, og fikk skrevet et innlegg før jeg begynte på middagen. Ungene fikk spagetti til stor glede for Jonas - han elsker spagetti hevder han hvertfall. 

Klokken 16:10 kjørte vi til Kopervik via Karmsund broen. Men da vi kom til rundkjøringen ved Park Inn flyplass hotellet var det bomstille! Køen begynte allerede der og jeg brukte altså 40 min fra Haugesund til Kopervik. Helt sinnsykt med kø og trafikken gikk i 5-10 km/t..... kjente øyelokkene mine ble så tunge på de 40 minuttene. Jeg holdt nesten på å sovne i køen! Kom da helskinnet fram til Kopparen der Jonas trener karate. Nå er han begynt for fullt igjen med karatetrening, og det betyr mye kjøring fremover. Selvom Jonas trener på Håvåsen Skole hver mandag og torsdag må han bli kjørt bort. På grunn av det er mørkt og kaldt liker jeg ikke at han skal sykle bort selv. Så da må jeg bare kjøre og følge han på karaten.... Treningen i Kopervik i dag varte i en time og jeg ventet bare der. 

Etter treningen var det rett på Oasen senter for å sjekke opp vintersko. Da det var i boks, satte vi snuten mot Bleikemyr for å hente en sekk med tom flasker som Thea skulle få av tanten sin. Deretter innom jobben min igjen slik at hun kan få pantet dem og få pengene - hun sparer til Polen klassetur ;) Mens hun panta fikk jeg bestilt litt mer varer til fredag som jeg så at jeg kom til å trenge. Handlet litt og kjørte endelig hjem. Nå er ungene på plass der de skal og Tonemor kan endelig sette seg ned med teen og yogurten sin!

Ja, ja ..... hvor er gubben min da? i dag reiste han fra oss for å gjøre sin plikt som arbeidstaker. Nå er det hans tur for å jobbe og tjene penger til livets opphold. Og for meg betyr det at luksuslivet mitt er over, for nå HA HA luksuslivet mitt som jeg har hatt i fire uker, det herlige livet jeg hadde i fire uke er the end. Nå sitter jeg mutters alene på kveldene når ungene har lagt seg. Ingen å dele kvelden med og ingen som varmer opp sengen klar for meg. Ingen som hjelper meg med husarbeidet, ingen middag klar på bordet når jeg kommer hjem fra jobb. NOTHING.

Nå begynner the hard life for meg og ungene - uten gubben hjemme. 

All By Myself 

Sjekke gjerne ut mine andre blogginnlegg også :)#blogg #kos #trening #travelt #granola #jobb #karate #kvelds #alene #nordsjø #offshore #luksus #shopping #barn #familie #hverdag

 

"Motivasjon"

 • 06.01.2016 - 17:00

 I samarbeid med rabble.no - som er en samlingsplass for smartere shopping, kampanjer og rabattkoder på nettet.

Healthy Living Shows Fitness And Nutrition Lifestyle
Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

Et viktig mål i år for meg etter flere kiropraktor time er å begynne med hjemmetrening. Jeg jobber daglig med tunge løft på jobben og med varelevering 3 ganger i uken, sliter det på ryggen. Jeg har flere kjøledisker og hyller som jeg hver dag står og fyller i varer. Disker som jeg må stå bøyd over hver dag, og diskene er jo ikke ergonomisk bygd for menneske kroppen heller. I forbindelse med at jeg skal begynne med hjemmetrening er det enkelte ting jeg trenger. Og dermed har jeg kikket på denne nettbutikken Gymgrossisten.

Jeg trenger da treningsmatte som dere kan finne HER - i rosa selvfølgelig. Og fitness gymball på 65 cm som er spesielt bra for ryggtrening, stabiliseringstrening og balansetrening - finner du HER.

Utenom det så er det alltid mer motiverende å ha nye treningstøy også :) Og det finner jeg på Get Inspired sin nettbutikk. Her er det STORT utvalg av treningsklær av all slags merker. Det som er så kjekt nå er at det er mye som er på salg. SÅ du kan virkelig få masse for pengene nå :)

 Rohnisch Allis 7/8 tights HER
 Stay in place sports-bh HER
 Rohnisch Arianna Tee HER


Sko har jeg valgt ut et par fra nettbutikken Zalando, for der er det så utrolig stort utvalg.

 Lett treningssko fra Reebok  - HER

Nå er det bare for meg å sette i gang med hjemmetrening - der ryggøvelser står først på lista. Det er noe jeg virkelig må ta tak i meg selv og begynne. Gjør jeg ikke det vil jeg komme til å ødelegge ryggen, og da ødelegge meg selv i framtiden. Jeg som stortrives i jobben min - må jeg så tenke på helsen min, og ta vare på ryggen :)

 

 

"Day 6 of 31 - Dagens outfit"

 • 06.01.2016 - 09:35

Min første onsdag fri i det nye året folkens! 

Utfordring nr. 6 er å ta dagens antrekk - her er cardigan jeg kjøpte på salg tidligere i nyttårshelgen.

Nå skal jeg opp og hente mamma - det er lenge siden vi har vært ute sammen. Men hun og pappa har vært på juleferie i Toronto, Canada og kom hjem for to dager siden. Jeg har fått noen gaver av henne og hun har kjøpt noe for meg på turen. Og det kommer jeg tilbake med i senere innlegg :)

Prøvde også i dag å legge på sminken som jeg kjøpte, MAC. Var faktisk ganske lett å få en naturlig look når jeg fikk se hvordan jeg kunne gjøre det. 


Bukse//BikBok - Topp//VeroModa - Cardigan//BikBok

#blogg #antrekk #hverdag #januar #fridag #kos #mammaliv #mamma #familie

"Traff meg midt i blinken!"

 • 05.01.2016 - 22:15

#blogg #sosialemedia #facebook #twitter #instagram #hastag #blogger #gave #venninne #diva

Å ha 1 venn er bedre enn å ha en haug med venner, det er hvertfall for sikkert!

Jeg er så glad at jeg har ei venninne som er så snill, og kjenner meg såpass at hun kommer med så flotte gave til meg. Gaven traff meg midt i blinken! Hun sa at hun hadde gått forbi denne, og det bare skreik "Tone!". Dette må Tone bare få!!!! 

Og jeg er kan ikke være mindre enig med venninnen min.

Syns dere ikke den passer meg perfekt? 

 

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no