Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

Forsvunnet & påkjørt

 • 29.01.2017 - 11:00


 

Det er vel ingen hemmelighet at jeg i overkant er glad i katter. Jeg er veldig glad i katt og hund også, men har ikke fått gleden å eie min egen hund enda. Drømmen er fortsatt å få min egen valp en gang i fremtiden. Jeg er glad i katten min og for det om jeg drømmer om hund 😍. 

Jeg har hatt tre katter før jeg fikk Pjusken på bildet. Dessverre gikk det ikke bra med noen av de. Den første forsvant etter den ble omplassert hos en venn. De to andre fikk jeg etter jeg kom i lag med min mann. Begge ble påkjørt i Karmsundsgaten som er vår nærmeste nabo 😔. 

Etter to påkjørsler ville jeg ikke ha katt fordi jeg var redd det ville skje igjen. Jeg ga vekk alt katteutstyr og var uten katt lenge. Men savnet etter å ha en katt ble for stor så jeg fikk overtalt mannen å få katt igjen. Og jeg angrer ikke at jeg tok imot Pjusken som var vel ca. 8 mmd. gammel da jeg overtok henne. 

Hun var en redd og usikker kattunge, og enda er hun skeptisk. Hun lar ingen komme nær henne om hun er ute, og hun kommer kun når hun selv vil. Pga. trafikken og at hun var så redd holdt jeg henne innendørs ganske lenge. Jeg slapp henne ikke ut av huset før det hadde gått over 6 mnd. Tror det faktisk var enda lengre før jeg turde slippe henne litt ut. 

Er hun inne så elsker hun å daffe på sofa. Hun koser og maler som bare det! Etter jeg fikk henne sterilisert har hun vært enda mer knyttet til hjemmet. Hun holder seg nærme huset/ inngangen og hun vet når vi kommer. Hun vet når det er våres biler som kjører opp for da er hun en rakett. Hun driter i om vi kan kjøre henne ned, for hun vet det er vi som kommer hjem. 

Jeg elsker katten min eller katten vår da, men det er jeg som ville ha katt da haha. Men jeg vet alle hjemme er glad i den pelsdotten selvom det er noen som ikke vil gi uttrykk for det 😂. Å ha kjæledyr er som en familiemedlem uansett hvordan du tenker. Det er ikke et leketøy men et levende vesen som trenger omsorg og stell som et vanlig menneske trenger. Og en blir jo knyttet og avhengig av dem. 

Etter katteluke ble montert har hun også blitt mye roligere. Nå styrer hun alt selv når hun vil inn og ut. Hun har tilgang til mat og vann hele tiden. Jeg har merket at hun er mye inne for tiden etter luken kom. Ser ofte at hun ligger i sengen sin og sover hele dagen haha. Nå som mannen min er vekkreist på jobb, bor hun nærmest på sofa i stuen. Hver eneste dag om det er på dagen eller på kvelden, ligger hun og koser seg med meg. Når hun har fått nok klapping og kos finne hun seg en plass for å sove. Jeg må jo si at hun har det luksus hun 😻. 

Huff ble visst ganske lang innlegg om min elsk for katt hahahaha men jeg får aldri sagt, skrevet eller vist dere nok hvor mye glad jeg er i den katten. Og jeg bare elsker pelsen på henne! Er jo såååå mykt og fint, hun er virkelig flink å stelle pelsen sin. Det er sjelden jeg bader henne - kanskje et par ganger i løpet av året.

SLØV PUS I SOLEN

 • 30.04.2016 - 17:00

Pjuksen koser seg i solen sammen med matmor 😻

#husdyr #katt #pus #leken #sol #blogg #matmor #kos

 

Jeg er glad i deg <3

 • 21.03.2016 - 21:45

God kveld alle sammen :)Det blir lite blogging fra meg akkurat disse dager fordi det er litt mye stress nå mot torsdag. Når jeg kommer hjem fra jobb vil jeg bare slappe av. Jeg vil bruke litt tid å samle krefter til jeg kommer tilbake for fullt etter onsdag ettermiddag. I mellomtiden koser jeg med med å lese alle deres innlegg. Men Magiskliv sin challenge skal jeg få ordnet hvertfall. Pr. dags dato nå sitter jeg med min Macbook til resetting. Da den skal selges og jeg skal skaffe meg Macbook Pro Retina 15 tommers. Men når jeg får den er uvisst enda for det ønsker jeg meg til bursdag. 😆 Jeg trenger større skjerm nå som jeg bruker data mye mer. Så får se om ønsket mitt blir oppfylt 4 juni da ;) hint til mann og unge dette 😝 Liten hake her er at ønsket mitt koster litt vel mye penger..... Jaja we will see 😉 Nå ligger pus oppå armen min og hun ligger ned potene rundt armen så søtt. Hun er bare herlige som om hun viser hvor glad hun er i matmoren sin. Og jeg er veldig glad i henne og ❤️

#blogg #blogger #husdyr #katt #pus #glad #venn #familie #tid #stress #macbookpro #apple

VALPESJUK... JEG? HØHØ

 • 13.03.2016 - 20:20

Da har jeg vært hos storesøster og fått knallgod middag, og jeg har fått koset masse med Bella. Valpesjuk blir jeg for hver gang jeg har fått vært med Bella! Men men jeg må bare være tålmodig, for tiden er som sagt ikke inne enda for å få valp 😃 Jeg får kose meg med min egen "valp" som er kommet på sofa for å daffe med meg. Valp som mjauer og maler haha

Jeg er nå kommet hjem og fått guttungen i seng, og resten av kvelden skal jeg og gubben kose oss med Blacklist på Netflix. Arbeidstiden min 12-20 i morgen ble endret til 15-2315 så da kan jeg være litt lengre opp i kveld 😉

Håper alle har hatt en fin søndag - nå takker jeg for meg for i dag ❤️


#blogg #husdyr #valp #hund #bichonfrise #havanais #familie #glede #kjæledyr #tipse #poter #leke

 

Å SKJEMME BORT ANDRES KJÆLEDYR

 • 13.03.2016 - 16:00

Ja dere leste rett - ettersom jeg ikke har fått min egen valp så skjemmer jeg heller bort andres. Klart jeg ønsker meg valp, men tiden er dessverre ikke inne for det enda. Og jeg må bare smøre meg med tålmodighet et par år til før valpen kommer i hus. Men det stopper ikke at jeg kan skjemmer vekk andres kjæledyr ikke sant?

Bella ❤️ lille bomullsdotten på fire ben som er storesøster sin valp. Hun kan jeg skjemme bort haha Og dette er første gave jeg har kjøpt til Bella - rosa 2 i en skål. Stål delen kan tas ut og brukes til mat og andre delen til å ha vann oppi. Lett å ta med skålen for å vaske vekk gammel matrester osv. Og fargen er bare nyyyydelige! er bare virkelig synd at jeg er fast bestemt på å få gutte valp i framtiden så noe rosa utstyr blir det ikke på meg.

Dette skal hun få av meg for jeg sa til Tina at Marius skåler er ikke til å bruke til mat og vann til hunden. Hun har brukt Marius fin skåler jeg ga til henne til jul i fjor til å ha vann til Bella! Men nå er det slutt på det for nå får Bella sin egen vann/ matskål av meg ;) 

Nå skal vi bort til dem og spise middag og Bella skal da få gaven sin.


#blogg #valp #hund #hundeutstyr #mat #vann #bortskjemt #husdyr #gave #rogz #buddy #dyrebutikk
 

Who let the dog out? Voff Voff Voff

 • 02.03.2016 - 12:00

Endelig er jeg hos søsteren min og skal være barnevakt for denne herlige hvite pelsdotten, Bella. Dette er første gang jeg får hilse på Bella, og det gikk veldig bra! Hun er utrolig skjønne og pelsen er så hvit og myke. Hun lå så fint på plassen sin da jeg kom inn døren. Jeg fikk lekt litt med henne og tatt noen bilder før jeg satte meg ned med henne. Hun er rolig så lenge du sitter inne på plassen hennes. Går du så griner og ynker hun seg mye. Jeg satt litt så hun fikk roen i seg før jeg gikk opp. 

Hun har nå vært rolige i 30 minutter, men så ynker hun igjen nede. Kan være lydene som kommer av varmepumpen hun reagerte på nå. Jeg får hvertfall gå ned og sjekke henne igjen. Dette er også helt nytt for meg da jeg aldri har hatt valp selv. Jeg har hatt kattunge som nå er blitt voksen katt.... men katt er jo noe totalt annerledes enn valp. Men dette vil jo bli bra erfaring for meg også som for søsteren min sin familie. Siden jeg også skal få meg valp i framtiden :)

Nå koser jeg meg her med Bella - men jeg sitter ikke for mye inne med henne da. Går litt vekk slik at hun kan bli vane med at det ikke alltid er folk rundt henne. Samtidig som jeg viser meg litt slik at hun føler seg trygg. 

Ellers om dere ikke har fått med dere blogg giveawayen min kan dere klikke HER for å delta. Jeg trekker ikke vinneren før kl. 20 i kveld så du har enda muligheten å være med :)


#blogg #hund #valp #husdyr #kos #bichonfrise #havanais #pels #familiemedlem #tantunge #tante #glede

"MAMMA, DU MÅ VEKKE MEG"

 • 15.02.2016 - 09:00

Kan dere tenke dere hvor mye en liten hund kan glede oss som menneske? Vi har aldri hatt hund og planen er jo at vi skal få oss vår egen liten firbeint i framtiden. Men foreløpig nøyer vi oss med å låne når vi har muligheten. I går kom Lotta som er en mops - hun er hunden til de to eldste barna til mannen min. Siden de trengte hundepass sa jeg gledelig ja til å passe Lotta noen dager. Da får jeg også mettet litt det store ønsket mitt om å få meg egen hund :)

Det er jo så koselig å ha henne springende rundt i stuen. Hun er veldig snill og dressert hund så det er ikke noe problem å ha henne i huset. Ungene er i ekstase og syns dette er knallgøy :) Vi fikk gått en tur med henne i går kveld, og det var kamp om å få holde båndet. Jeg måtte dele opp at den ene holder på veien og den andre får ta på hjemveien. Selvom det var kaldt men alle kledde godt på seg før vi gikk ut. Hundepose hadde jeg med meg klar i lommen. Jonas likte veldig og da vi kom hjem igjen var beskjeden klar til meg: - "Mamma, du må huske å vekke meg i morgen kl. 8. Eg skal være med å lufte Lotta! Husk vekk meg sant, mamma???". 

De hadde lagt planen klar at Jonas frivillig ville lufte Lotta på morgenen. Og de la planen klar for i dag at vi skal på tur i Vangen med Lotta. Gid.... jeg skal se hvor lenge ivrigheten varer hihi. Jeg syns hvertfall det er kjekt å få låne hund, så lenge jeg har mulighet å passe hunden. Jonas ville også være hjemme idag fordi han ville være med Lotta, enn å gå på overnattingsbesøk som han egentlig skulle.

Husk jeg deler ut en liten gave til dere på bloggen min i kveld - KLIKK HER for å komme direkte til linken - du har enda sjans å være med.
#blogg #hund #mops #tur #lufting #husdyr #kjæledyr #familie #kos #glede #mobil #canon "Jeg vil ha en liten hund"

 • 29.01.2016 - 12:05

Mitt største ønske som jeg ikke har skrevet på bursdagslisten over ting jeg ønsker meg er hund. Jeg vet jeg ikke får noe hund enda..... men jeg har alltid i hele mitt liv alltid hatt lyst på en hund. En liten rase hund som er lett å dressere og familiekjær. Gubben er ikke med meg når det gjelder å skaffe oss hund. Men jeg jobber med saken.... bearbeider ham litt og litt. hehe Jeg har kommet med noen punkter hvorfor skaffe meg hund:

1. Fordi jeg elsker hund - katter og generelt husdyr

2. Kommer oss ut mer uansett vær

3. Mye selskap i hunden

Men grunnen jeg virkelig tenker på at jeg og gubben skal få oss hund er at ungene blir jo bare eldre. Innen 5-10 år har vi bare Jonas igjen som er med oss. Og når han også flytter ut er det bare oss igjen. Gubben er 14 år eldre enn meg, og det vil jo si at han kommer til å bli pensjonist lenge før meg. Innen den tid håper jeg at vi har funnet oss en hund som vi kan ha sammen. Det er stor selskap for oss å ha en firbeint som vi kan kose oss med. Og jeg tenker også om en av oss en dag faller om, og den ene sitter igjen alene, så ville denne lille hunden vært vår største trøst. Jeg hadde hvertfall følt at om jeg er den som sitter igjen uten gubben, så har jeg hunden som blir min følgesvenn videre i livet som enke. Eller omvendt for ham. Det er hvertfall ikke noe galt i få oss hund, men selvfølgelig når tiden er inne. Og når jeg en dag kommer til å skaffe meg hund, skal jeg forhøre meg med venner som har hund selv eller driver aktivt med hund. Jeg skal også ha en hann hund av 100 % ren rase.

Shih tzu

Lynne: Livlig, Frimodig, Leken, Våken, Mild, Lojal, Vennlig, Klok, Modig, Pågangsmot, Aktiv, Blid, Intelligent, Kjærlig, Selvstendig


Bilde lånt fra Google her.

Bichon frise - skal jeg ha denne rasen vil jeg ha enten i brun eller svart. Hvite er nydelige men blir mye stell når hunden er hvit.

Lynne: Leken, Temperamentsfull, Mild, Glad, Kjærlig, Følsom


Bilde lånt fra Google her.

Pomeranian

Lynne: Leken, Vennlig, Utadvendt, Aktiv, Intelligent, Selskapelig


Bilde lånt fra Google her.

God morgen hilsen til alle :)

 • 13.01.2016 - 08:55

Da er vi midtveis igjen i denne uken, og jeg har fri i dag. I dag blir det bare en tur ut og handle og være hjemme og slappe av. Det er herlig å ha en dag midt i uken som jeg kan slappe av, bruke dagen til å gjøre det jeg trenger å gjøre. Helst ville jeg bare gjort som min sløve Pjusken, velte seg på sofa og ikke gjør en drit ;)

Ønsker alle mine lesere en riktig god onsdag :)

Fin style på den pusekatten min!

#blogg #godmorgen #pusekatt #onsdag #hverdag #snarthelg #januar

"Pass på katta i kulda"

 • 09.01.2016 - 23:45

Mens jeg skriver dette innlegget ligger pus og velter seg i sofaen rett ved meg. Hun ligger og ruller seg på pleddet og vasker pelsen sin. Hun gløtter inni mellom på meg for å se om jeg kommer med hånden min. Hun maler og koser seg så det holder! Hun elsker å bare ligge på sofa og sløve på kveldene. Hun har også nå fått vinterpelsen sin og jeg elsker når hun får den. Hun får så fin og tjukk pels og siden hun er langhåret så blir det ekstra tjukt. 

Siden det er blitt så kaldt ute den siste uken har jeg latt henne være inne mye mer enn vanlig. Selvom hun har fått vinterpelsen vil hun fryse om hun er for lenge ute i kulden. Hvis vi som mennesker fryser av kulden så fryser også våre firbente. Så ikke glem kattene ♥ Jeg er heldig som har en katt som gir beskjed når den vil ut og inn. Katter kan vi slippe ut som er ute rundt omkring. En katt er ikke som å ha en hund som du fysisk må gå ut med. Katter styrer seg selv de - derfor er det ekstra viktig å passe på dem i vinterstiden. Jeg leste en artikkel som mattilsynet har lagt ut om å passe på katten i kulda - dere kan lese den HER

Jeg prøvde å ta bilder av henne, men hun tror alltid jeg skal kose med henne. Så det er utrolig vanskelig å ta bilder av henne. Det er bare kjapt kjapt og knips før hun reagerer! hehe 

#husdyr #kjæledyr #blogg #pus #katt #helg

"Lille pusekatt - hvor har du vært?"

 • 08.12.2015 - 12:00

Heia alle sammen - har dere hilst på Pjusken min? 

Dette er Pjusken - jentepusen min som jeg adopterte for to år siden. Hun var bare ei liten kattunge da jeg fikk henne. Liten og livredd. Husker hun alltid gjemte seg bak sofaen og skvatt for ingenting. Hun hadde det ikke godt der hun bodde før med to andre katter som plaget henne. Etter minst seks måneder ble hun mer og mer trygge på oss. Hun fikk mye kos og det ser jeg har hjulpet henne masse.

Jeg er veldig glad i henne selvom det ikke går an å temme henne, som en kan med en hund. Hun er veldig kosen og hjemmekjær etter hun ble sterilisert. Men så er hun også verdens dummeste katt he he. Av og til så vet jeg ikke hva hun vil - hun er mye ute om dagene men om kvelden så må jeg få henne inn. Enkelte ganger kommer hun før jeg klarer åpne døren, mens andre ganger så må jeg stå i evigheter og lokke henne før hun kommer inn. Hvis ytterdøren er åpen så står hun bare i trappen ute og mjauer - hun vet ikke helt hva hun skal da når døren står oppe. Gubben sier alltid at han har ikke opplevd makan til dumme katt ha ha. 

Hver gang hun ikke kommer når jeg roper på henne så blir jeg livredd. Livredd at det har skjedd noe med henne. Jeg har hatt to katter før henne som begge tragisk ble påkjørt. Jeg er nabo med Haugesunds mest trafikkerte vei - så dere kan tenke selv hvorfor jeg er livredd for henne. 

Pjusken er veldig kjær med Thea og Jonas. Spesielt er det Jonas som får gjør nesten hva han vil med henne. Jonas kan hoppe og skape seg og herje og Pjusken bare ser uten å reagere. For Jonas er den eneste i huset som aldri tar tak i henne for å bære henne opp. OG dette vet hun veldig godt - men hvis hun ser gubben min kommer eller er i nærheten da stikker hun av. Han har ikke noe i mot dyr, men han er ikke like kosen med henne som oss andre. Og det merker nok hun for hun vet akkurat hvem hun skal gå på!
#kjæledyr #blogg #husdyr #pusekatt


HAR DU HUSDYR?Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no