Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

Min lille Marius-modell

 • 26.01.2017 - 18:20

Finito

Made with love ❤️

 

Mamma, eg fryser asså!

 • 14.01.2017 - 15:05

Fytti katta så kaldt det er! hihi og stakkars guttungen som måtte stå slik ute for at moren skal få ta bilder. Må nesten gå ut og benytte dagslyset skikkelig for å få klare bilder. Men innlegget er for å vise hvordan genseren hans ser ut nå. Jeg har bare litt av halsen igjen nå så er den delen ferdig, så har jeg bare ermene igjen å strikke.  

Marius & Gubben = ❤️

 • 09.01.2017 - 15:30

Sjekk ut min kjekke mann da folkens!

Genseren passer perfekt på ham. og jeg er super super fornøyd! Selvom jeg kanskje syns den er bittelitt snev kort.... men de skal jo ikke være så lange heller. Armene og langs skulderen er hvertfall perfekt for han 😍. 

Marius skal nå bare få en ekstra damp stryk før jeg skal legge den sammen og vekk. Den skal pakkes fint inn og tas i bruk 13. februar. Jeg ville bare så gjerne vise dere arbeidet og han måtte jo uansett prøve den før jeg kunne pakke den inn. Hadde vært krise om han ikke fikk prøve den før bursdagen, og så finner vi ut at den enten er for stor eller for liten osv. 

The result will soon come

 • 08.01.2017 - 14:00Nå er det ikke lenge til jeg kan vise dere hvordan genseren blir ❤️ jeg har fått levert den til ei venninne som skal montere den for meg. OG jeg er SÅÅ spent på å se den på mannen min!!! Min første genser som jeg har strikket til ham med litt ekstra hjelp til å montere og ordne halsdelen. Men uansett så er jeg stolt over at jeg har klart enda en Mariusgenser i annen modell enn den jeg strikket til Thea.

Et skritt nærmere målet

 • 06.01.2017 - 09:45

Nå er jeg kommet til den vanskelige delen som jeg absolutt ikke kan. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal montere genseren. Men jeg er så heldige som kjenner flere som kan, og ei har sagt ja å hjelpe meg med det. Så i helgen skal jeg få levert det til henne 😍. Da er det ene målet mitt ferdig for i år og jeg kan da sette i gang med neste mål - brodere ferdig sjalet til bunaden! Å brodere er gøy og men ikke like gøy som strikking 😂, men det må gjørs ferdig uansett.

One more to go

 • 31.12.2016 - 16:46Da er jeg straks ferdig med første erm på genseren, og innen en uke regner jeg med at siste erm også blir ferdig. Det går ganske kjapt med mønsteret, kjedelige delen på ermen er jo alt det gråe. Etter genseren er det Marius vanter som står på menyen. Pia har bestilt vanter som hun ønsker seg, og etter det blir det vel Jonas som skal få Mariusgenser. Blir en travel start på meg i 2017 innen strikkefronten ;)

Klassisk Marius

 • 31.12.2016 - 14:15Nå må jeg få skryte litt av mitt andre strikkeprosjekt :) Jeg strikker nemlig Mariusgenser til gubben som dere ser. Klassisk Mariusgenser med ermer som må monteres på. Montering kan jeg ikke med så her kommer jeg nok til å trenge hjelp. Men ellers har jeg strikket alt selv, og nå er selve for/ bakstykket ferdig. Ermene er det jeg holder på nå ;) og jeg har faktisk klart å strikke uten for mange feil som jeg har måtte rekket opp. Jeg gleder meg til hele genseren blir ferdig siden dette skal være en gave han skal få av meg til sin 50 årsdag i februar.

Stolt & sta

 • 30.12.2016 - 09:32

Først må jeg få si tusen takk for dere som har tatt hjertelig imot meg her i blogg.no blokken. Det varmer mitt hjerte at dere har savnet meg, og jeg føler meg virkelig beært over at jeg fortsatt er husket Til tross for at det var jeg som valgte å bytte til en annen bloggplattform. Uansett tusen hjertelig takk for fine kommentarer i går <3.

I dag vil jeg fortelle litt om hva jeg har vært opptatt av de siste månedene, nemlig strikke. Jeg har blitt bitt av strikkebassillen! Etter jeg hadde bestilt en Nancy kofte som søskenbarnet mitt har strikket, ble jeg inspirert til å strikke selv. Jeg bestemte meg for å strikke Mariusgenser. Thea ønsket seg en Mariusgenser i lyse farger og rosa hals. Og jeg tenkte hvorfor ikke prøve å strikke selv?

Så da kjøpte jeg inn oppskrift og garn og satte i gang. Jeg brukte vel tre uker på å strikke genseren som er Mariusgenser med rundt bærestykke. Aldri strikket noe slik før og alt var jeg nødt å finne ut. Jeg fikk hjelp av søskenbarn og Anne Lynx som også blogger. Fem ganger måtte jeg rekke opp strikketøyet pga. feil i mønster. Hele prosjektet var en enorm tålmodighetsprøve og jeg ga meg ikke. For genseren skulle jeg fullføre og ble det noe feil måtte jeg rekke opp. Så mye arbeid og med en god dose stahet klarte jeg fullføre den.

Første egen strikket Mariusgenser fra meg til Thea. Kan tro jeg var stolt av meg selv å se henne bære et plagg jeg har lagt så mye kjærlighet og tid i. Resultatet ser dere på bildene <3 jeg er veldig fornøyd med resutatet.

New In: Marius Tunika

 • 21.06.2016 - 19:00

Da har jeg fått min Marius genser ferdigstrikket av ei venninne. Jeg ønsket sånn lengde på genseren slik at jeg kan bruke tighst osv. Superfornøyd med den og ull som ble brukt er Alpakka. 


#strikke #Marius #genser #outfit
 

HILS PÅ VÅR NYE FAMILIEMEDLEM

 • 12.04.2016 - 19:30

Hei mitt navn er J. Bever og er nyeste medlem til familien Vinningland. Jeg ble født på Håvåsen Skole i klasse 8 E, og den som lagde meg heter Thea. Hun er ei snill og flink jente som var så kreativ og lagde meg. Og nå har jeg fått lov å bo her sammen med dem. Og siden mor og far er ute og nyter solen fikk jeg også sitte ute og sole meg litt. Og hu mor er jo så glad i å ta bilder så da måtte jeg stille opp som fotomodell 📷

Syns dere jeg er fin da?


#blogg #bever #håndarbeid #familiemedlem #foto #canon #sol #barn #kunst

 

En liten hemmelighetsfull gutt

 • 17.03.2016 - 06:30

Om akkurat en uke begynner påsken og det blir fem dager fri for meg denne gangen. Påskeaften faller på min frihelg så da får jeg fri alle dagene. Hva jeg og the family skal i påsken er usikkert enda, men skitur blir det nok om været er fint.

De fleste har sikkert begynt å lage påskeegg osv. Men det har ikke jeg gjort i år pga. hysteriet i forbindelse med priskrigen. Ungene har ikke brydd seg særlig om påskeegg heller. De spiser ikke mye snop (heldigvis) men kanskje jeg burde lage til gubben??? Haha snop har vi uansett i skuffen og med prisene nå på snop kommer vi til å trille hele gjengen etter påske hvis vi ikke kan kontrollere inntaket.

Av andre ting rundt påsken som pynting og slik må jeg prøve å få ned litt pynt i neste uke. I fjor glemte vi å ta ned pynten fordi jeg var så ivrig på dra på skitur skjærtorsdagen. Og hvordan påsken i fjor endte skal jeg fortelle om i et innlegg senere. Men i går fikk vi vår første påskepynt i hus!

Jonas klm hjem fra skolen i går og var høyt oppe at jeg lurte på om han hadde fått sukker kick. Han var så ivrige med å spisse fargeblyantene sine og satt og fargelegga på noe jeg ikke fikk se. Han var så hemmelighetsfulle! Men så stoppet han opp og kom inn og viste meg den flotteste påskekyllingen jeg har sett. <3

Hva syns dere om påskekyllingen vår da? Hihi

#blogg #forming #påske #kylling #skole #barn #familie #pynt #glede #håndlaget #farge #hemmelig #skitur #tur

FUGLEHUS SOM SKRIKER "MEG MEG"

 • 10.03.2016 - 16:00

Hva syns dere om denne fuglehuset? Skriker den ikke meg dette?

HA HA HA

ER DEN IKKE NYDELIG?

Jentungen har bygget denne fuglehuset på skolen, og vi har kjøpt denne modellen til 100 kr. Hun har arbeidslivfag på skolen og dette er elevbedriften de har. De bygger ting som de har laget selv og selger for å samle inn penger til elevbedriften sin. Pengene skal de bruke til å kjøpe inn mer materialer og diverse ting. Jeg syns det er knallbra at de har dette på skolen, og at de lærer da å vite verdien av penger, arbeid og innstats. 

Hun har malt denne som dere ser i ROSA - og hun vet så godt at gubben i heimen kommer til å frike haha Men hun vet jo at mamman elsker rosa så den kom vi til å kjøpe uansett. Men gubben visste ikke noenting om fargen, han hadde bare sagt ja til å kjøpe og betalte. Nå fikk vi varen og kan tro han LO! 

Men den skal opp på veggen ute en plass som ikke pusekatten min kommer til. Så kanskje det kommer noen fugler små og bor i huset ;)
#blogg #fuglekasse #fuglehus #rosa #handmade #tre #datter #skoleprosjekt 

Litt hobby shopping

 • 03.03.2016 - 16:15

Jeg vet ikke om jeg har skrevet det før, men jeg er veldig glad i å fargelegge. Da jeg var liten hadde jeg mange malebøker som det heter, Der farget jeg masse med fargeblyanter, all slags motiver og bilder. Jeg har flere malebøker som jeg har farget opp. Og nå har jeg blitt bitt av den populære fargeleggingsbøkene som alle snakker om!

Mer utfordringer og krevende og veldig avslappende ting å gjøre. Disse Mandalas fargebøkene er bare toppen! De er enkle å starte med fargelegging. Jeg bruker nå tusj fiberpenn til å fargelegge, er ikke helt stødig enda med å bruke tusjpenner. Lettere med fargeblyanter men tenkte jeg skulle prøve med tusj. Siden jeg har alltid brukt fargeblyanter hele tiden, er det på tide å prøve noe nytt.

I går fant jeg denne boken på Staples og tusjpenner. Så nå, når jeg ikke blogger finner dere meg nok i denne boken, dypt konsentrert med fargelegging hihi


#hobby #fargelegging #fargeblyanter #tusj #fiberpenn #fineliner #farger #kos #ro #avslappende #blogg #hverdag #shopping
 

PLUTSELIG HAR JEG DÅRLIG TID!

 • 16.02.2016 - 19:35

Kvelden har senket seg her og værer har begynt å blåse seg skikkelig opp. Jeg er glad jeg er ferdig med ærender og kan slappe av i sofa nå. Lotta ville heller ikke ut på tur en gang. Jeg og Jonas hadde kledd oss med skibukse og alt, så sto Lotta bare på trappen ute og nekta gå. Jeg prøvde men hun ville ikke ut i dette været. Så da ble det bare en liten tisse tur på plenen og rett inn og legge seg i sengen sin.

Resten av kvelden skal jeg bedrive tiden med brodere ferdig bunaden min. Jeg fikk plutselig dårlig tid nå!!! Mamma spurte meg i helgen om jeg hadde blitt ferdig med sjalet. Jeg bare øøhh mmhmmm..... klart jeg skal få den ferdig! Så nå må jeg bare få fingeren ut og sette i gang. Selvom det bare ee sjalet er det mye små putling med broderingen. Så jeg blir nok taus resten av denne kvelden :) får vi se da hvor langt jeg har klart å brodere til i morgen.

Håper alle får en fin tirsdagskveld ♥


#blogg #håndarbeid #brodering #bunad #rogalandsbunad #sjal #sy #kveld

STOLTHET

 • 27.01.2016 - 10:00

Noe jeg er veldig stolt av er arbeidet jeg og mamma har lagt ned i bunadene. I 2013 bestemte jeg for å få meg Rogalandsbunad, men betingelsen var at jeg måtte brodere den selv. Og mamma skulle sy og montere den for meg.... Hun har aldri i sitt liv sydd eller montert bunad før. Jeg gikk og kjøpte broderingsett og satte i gang med noe jeg aldri har prøvd før.

Jeg har vært borti kryssting brodering som jeg har laget flere bilder av. Men plattsøm på bunadstoff hadde jeg aldri gjort før. Jeg prøvde meg fram og vesken ble til og lue.... etterhvert begynte jeg å brodere på forkle og sjalet. Og min første Rogalandsbunad Frafjord mønster marineblå stoff med rosa brokadevest ble ferdigsydd til meg i 2014. 

2015 kjøpte jeg nytt samme sett i svartfarge som jeg skulle begynne på til Thea som skal komfirmeres i 2017. Da jeg ble ferdig å brodere den fant jeg ut at trykket på forkle og sjal var blitt trykket feil fra butikken. Forkle stoffet hadde sjaltrykk og omvendt. Mamma sydde og skjønte ikke hvorfor dette settet hadde så kort forkle og så mye stoff til overs på sjalet. Det endte opp at Thea kunne ikke få den fordi hun er for høy, forkle ble da for kort til henne. Så beste løsning ble at hun har fått arve min marineblå bunad og storesøsteren min har overtatt den svarte med blå vest. Som dere ser på bildene lengre nede :)

Da satt jeg plutselig i fjor uten bunad til meg selv! Jeg fikk tilbake penger for den ene bunaden slik at jeg fikk kjøpe nytt sett. Jeg valgte da å kjøpe nytt broderingssett fra Nordaker, og valgte meg Rogalandsbunad Frafjord svart som jeg nå må brodere ferdig. Slik at jeg har min klar til 2017. Mamma har sydd ferdig hele bunaden, men hun mangler bare å få sjalet fra meg som jeg har igjen å brodere. Det er annerledes mønster på Nordaker sin Frafjord mønster, så jeg har ikke lik mønster lengre som Thea og Tina sin.

Vi jenter er utrolig heldig som har ei mor som er sydame, og alt arbeidet hun har lagt ned i disse bunadene våres. Det har vært uttalige ganger hun har måtte raknet opp bunaden og sydd den om. Spesielt den første som ble sydd, marineblå med rosa vest som var egentlig min fra start. Den måtte hun totalt demontere alt for å sy den om til Thea. Rosavesten har fått alt raknet fra hverandre og for så å sy den sammen igjen. Mamma har brukt vanvittig mye tid på bunadene våres, og jeg er evig takknemlig for at jeg har henne. Hun er gull verdt for oss og vi setter enormt pris på henne ♥ Uten henne hadde ingen av oss fått spart så mye penger på å skaffe oss bunad. Og jeg er virkelig stolt å bruke bunaden - bære dette flotte drakten på hver 17. mai ♥


Mitt Rogalandsbunad fra Nordaker forkle med Frafjord mønster.

Veske og lue til Rogalandsbunad Frafjord fra Alt Design.


#blogg #håndarbeid #brodering #bunad #rogalandsbunad #drakt #brodering #sy #montering #stolt #mamma #barn #17mai 


Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no