Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

DAGENS STORE BLINKSKUDD!

  • 17.05.2016 - 21:45

Ja, det har vært en utrolig flott 17 mai feiring for min del som dere så i tidligere blogginnlegg. Men etter jeg hadde skrevet og postet det innlegget fikk jeg tilsendt et bilde fra søskenbarnet mitt. Som jeg absolutt må dele med dere før jeg sier takk for i kveld! Dette må være det beste 17 mai bildet ever som er blitt tatt i historien (for meg hvertfall)!

Her er flotte søskenbarnet mitt Van med datteren sin Lillian ❤️

Ser dere noe spesielt med bildet?

Uansett ønsker jeg alle dere flotte en riktig god natt 😍#blogg #blinkskudd #familie #foto #17mai2016 #nasjonaldag #Norge #bunad
 

DAY 17 - 17 MAI FEIRINGEN

  • 17.05.2016 - 19:45

DAGENS PROGRAM

Kl. 07:00: Alarmen ringte og jeg stod opp og kunne gledelig se at det ikke regnet. Det ga meg en god følelse for dagen at det hvertfall var oppholdsvær. Jeg ordnet meg først i dag før jeg vekket ungene. Sminken ble lagt på først men det ble mislykket så jeg måtte vaske og gjøre det på nytt. Det ble hvertfall litt bedre og jeg så ikke skjoldete ut 😂 

Kl. 08:00: Vekket jeg Jonas og fikk i han litt frokost før jeg kledde på han festdrakten. Så måtte jeg hjelpe Thea med hennes bunad og få festet på sølvene. Før jeg rigget fram kamerastativet ute slik at vi kunne ta bildene før vi kjørte. Bildene ble jeg veldig fornøyd med og jeg hadde fjernutløser da bildene ble tatt. Så er er noen bilder som ble tatt utforbi huset.

Kl. 09:00: Da kjørte vi avgårde og jeg fikk levert ungene der de skulle møte skolene sine. Jeg fant meg en parkeringsplass ganske nærme sentrum denne gangen. Fikk tips av kollega om hvor jeg kunne parkere, og det er jeg utrolig glad for jeg fikk. Jeg hadde cape med meg men så lot jeg den være igjen i bilen siden det så ut som solen kom til å vare. Så spaserte jeg ned til plassen jeg skulle stå sammen med dem jeg skulle stå med. 

Kl. 10:00: Barnetoget startet og jeg fikk se alle skolene to ganger - og jeg så barna mine hver gang. Thea skjems nok ganske mye for hver gang hun gikk forbi meg, for jeg ropte sånn på henne. Og da gjemte hun seg istedenfor å stå slik at jeg kunne ta bilder av henne! Tror nok ungene kommer til en viss alder at de syns det er utrolig flaut når foreldrene roper på dem i toget haha. Det betyr jeg ikke fikk noe skikkelig bilder av dem i toget 😂

Kl. 11:30: Da toget var ferdig og talen var talt hentet jeg ungene, og vi traff da storesøster og hennes gutter. De skulle på skolearrangement så vi fikk ikke særlig tid med dem enn vi fikk tatt noen bilder sammen. Tina skulle hatt håret glatt slik som meg så hadde vi nok sett ganske lik ut 😉 Å ta bildene av ungene var veldig vrien.... med to jenter og tre gutter som bare ville tulle istedenfor..... Men dere kan nå se hvordan det gikk her under:

Kl. 12:00 og utover: Fra klokken 12 gikk vi gågaten og bare koset oss med is og pølse. Deretter møtte jeg søskenbarnet mitt med sin mann og datter. Da gikk vi på Eldo Garden og spiste kinamat. Før vi igjen gikk ut og kikket på folkelivet i Haugesund sentrum. Masse mennesker og mange flotte bunader å se både på kvinnner, menner og unger. Vi fikk også tid å besøke svigermoren til søskenbarnet mitt som bor midt i sentrum i en omsorgsbolig. Der spiste vi boller og drakk kaffi før vi gikk for å se litt av folketoget og russetoget. Før russetoget begynte gikk jeg for å hente capen min, siden det begynte å bli litt kaldt. Og jeg må bare si at jeg er glad jeg har fått sydd bunadscape også. Den hjelper veldig for det om den ikke er tykk som en jakke. 

Russetoget var nok det som trakk Jonas og Lillian mest i dag. Unger vet du! Jeg husker selv hvordan jeg var i hele barne og ungdomstiden min da jeg sprang etter hver eneste russ på 17. mai. Målet var da å samle mest mulig russekort hver 17. mai. Jeg syns det er gøy å se hva ungdommene har skrevet på russekortene sine. En ting som jeg glemte å nevne som jeg syns var dagens gullkorn fra ei jenta som gikk i barnetoget. Jeg vet ikke hvem hun er men mens jeg sto og så på barnetoget gikk ei jente forbi og ropte: "Rema Soooolvang"! Jeg holdt på le meg ihjel da hun sa det! Jeg stod jo med arbeidskollega også og denne jenta må nok ha sett oss på Rema og vet at vi jobber der. Men det var dagens morsomste replikken jeg har fått fra ei eller annen jente på barnetoget 😆#blogg #nasjonaldag #grunnlovsdag #bursdag #Norge #familie #barnetog #tog #17mai2016 #glede #barn #kos #bunad #festdrakt #Rogalandsbunad

Hipp hipp hurra update :)

  • 17.05.2016 - 15:20

Heisann alle sammen :)

Liten oppdatering på at jeg lever :p innlegg med mer bilder kommer senere i kveld når dagen er ferdig. Foreløpig har dagen vært kanonbra og alle har kost seg.

Storesøster og meg <3

#blogg #17mai #glede #bursdag #bunad #Rogalandsbunad

GRATULERER MED DAGEN 🇳🇴

  • 17.05.2016 - 07:00

Titter innom nå for å ønske alle sammen en god 17. mai før jeg og ungene skal avgårde. Her har Tigergutt vært på besøk og sier:

GRATULERER MED DAGEN,

NORGE 🇳🇴#blogg #17mai #flagg #grunnlovsdagen #graulerer #tigergutt #feiring #barnetog

VERDIER FOR LIVET

  • 15.05.2016 - 11:15

To dager igjen så feirer Norge dagen sin, grunnlovsdagen 17. mai. Da er det på med finstasen og feire nasjonaldagen 🇳🇴 Men før den tid er det mye som skal forberedes - finstasen kommer ikke av seg selv den. Nei, den må finnes fram og sjekkes....... i år skal begge ungene som vanlig gå i tog og jeg må ordne bekledningen. Jeg blir alene i år siden gubben feirer 17. mai på Sleipner. Jeg liker veldig lite å feire 17. mai alene, altså uten han med meg.... Alle andre i familiene har sine ting de skal på denne dagen, så jeg må nok bare finne meg i at jeg blir alene. Men jeg har heldigvis noen jeg kommer til stå og se sammen med når barnetoget går. 

Jeg og Thea skal som sagt gå i Rogalandsbunadene våres, og det betyr jeg har ikke bare 1 sett bunadsølv å pusse, men TO! Blæææhhh det er kjedelig altså! Selvom jeg har pakket dem godt i plastposer må jeg pusse for det. Det skal jo skinne som solen! Og jeg har litt tendens til å vente og vente til siste liten med pussingen haha, men i dag må jeg nok bare gjør det. For plutselig vil jeg få dårlig tid..... Så skal bunadene strykes også..... og det som er verste tingen jeg vet om er stryking av skjorten. Jeg kan ikke fordra å stryke klær.... det er så vrient og komme til alle plasser for å få det glatt. Og jeg er livredd for å ødelegge stoffet op bunaden om jeg har for mye varme osv. Men det må gjørs uansett om jeg liker det eller ikke 😆


#blogg #verdier #verdifult #bunad #Rogalandsbunad #Frafjord #bunadsvest #sølvpuss #bunadsølv #arv #konfirmasjon

Når jeg ser på alt bunadsølvet så tenker jeg at hvor mye verdier dette er. Jeg har vært utrolig heldig som har mamma som kan sy, og at jeg selv har brodert bunadene. Vi har spart vanvittig mye penger på at vi har gjort det selv da et komplett nytt bunad med sølv og skjorte koster fra 38.000 kr. Kan dere tenke dere? Det er sinnsyk mye penger og ikke alle som har råd til dette! Hadde jeg ikke hatt mamma hadde ingen av oss hatt bunad. Bunadene er verdier vi har for resten av livet, og det er noe vi alltid kommer til å sette pris på at vi har. Jeg er stolt over å eie et så flott plagg ❤️

Den første bunad som kom i vår familie er den som dere kommer til å se på Thea på 17. mai. Det er gammel Frafjord mønster med blå stoff og rosa vest som opprinnelig var min. Det var mitt første møte med plattsøm og bunadsbrodering. Thea har arvet den som konfirmasjonsgave fra meg og mannen. Så broderte jeg et nytt gammel Frafjord mønster i svart stoff med blå vest som jeg brukte i fjor. Det var en feil med trykket på forkle og sjal som gjorde at forkle ble litt kort  - til og med for meg (det er derfor Thea arvet min aller første), så da fant vi ut at den kan jo storesøster like greit arve. Da hun hadde planer om å få seg bunad - så bunad nr. 2 jeg broderte gikk i arv til storesøster. 

Dere blir vel helt svett av bunadshistorien min? haha Det stopper ikke der! Jeg satt da plutselig uten bunad og da var det å kjøpe nytt brodering og begynne brodere til min egen bunad. Da valgte jeg Rogalandsbunad fra Nordaker med Frafjord mønster i svart stoff og blå vest som den jeg hadde. Forkle og vesken er jeg ferdig å brodere og mamma har fått sydd den ferdig, slik at jeg kan bruke den for første gang om to dager. Jeg har lagt på meg en del siden den ble sydd så det er grunnen til jeg må jobbe hardt med dietten. Ellers kommer jeg ikke oppi bunaden 😆 Men tror jeg skal klare å trykke meg oppi den på 17. mai..... Sjalet har jeg ikke orket å brodere ferdig, men jeg skal få den ferdig. Sjalet på Nordaker sin bunad er dobbel sjal. Men jeg bruker sjelden sjalet så da hastet det ikke å få den ferdig til i år.

Som dere ser har jeg hatt "konebelte" faktisk fra 2 år jeg fikk bunad aller først. Jeg har spart og ønsket meg kun støler og året jeg ble 30 fikk jeg nok til å kjøpe alt jeg trengte. Bunaden skinner sånn opp når du har gravert sølv - altså ikke oksidert sølv. Og i år skal jeg ikke glemme å bruke øredobben og ringen som hører til i sølvet - jeg har hatt det i to år og begge årene glemte jeg å bruke dem. Så jeg skal ta de på nå med en gang! 

Tone V.

Heisann :) Jeg er ei glad og smilende jente som kommer opprinnelig fra Vietnam. Jeg blogger om forskjellige ting som faller meg inn :) Følg meg så følger jeg deg ;) Om du vil ta kontakt kan du sende meg en epost: tone.vinningland@haugnett.no

  • Følg bloggen:
  • Blogg.no
  • Facebook
  • Instagram
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no