Tone Vuong Vinningland | En blogg om alt og ingenting

Forsvunnet & påkjørt

  • 29.01.2017 kl.11:00


 

Det er vel ingen hemmelighet at jeg i overkant er glad i katter. Jeg er veldig glad i katt og hund også, men har ikke fått gleden å eie min egen hund enda. Drømmen er fortsatt å få min egen valp en gang i fremtiden. Jeg er glad i katten min og for det om jeg drømmer om hund 😍. 

Jeg har hatt tre katter før jeg fikk Pjusken på bildet. Dessverre gikk det ikke bra med noen av de. Den første forsvant etter den ble omplassert hos en venn. De to andre fikk jeg etter jeg kom i lag med min mann. Begge ble påkjørt i Karmsundsgaten som er vår nærmeste nabo 😔. 

Etter to påkjørsler ville jeg ikke ha katt fordi jeg var redd det ville skje igjen. Jeg ga vekk alt katteutstyr og var uten katt lenge. Men savnet etter å ha en katt ble for stor så jeg fikk overtalt mannen å få katt igjen. Og jeg angrer ikke at jeg tok imot Pjusken som var vel ca. 8 mmd. gammel da jeg overtok henne. 

Hun var en redd og usikker kattunge, og enda er hun skeptisk. Hun lar ingen komme nær henne om hun er ute, og hun kommer kun når hun selv vil. Pga. trafikken og at hun var så redd holdt jeg henne innendørs ganske lenge. Jeg slapp henne ikke ut av huset før det hadde gått over 6 mnd. Tror det faktisk var enda lengre før jeg turde slippe henne litt ut. 

Er hun inne så elsker hun å daffe på sofa. Hun koser og maler som bare det! Etter jeg fikk henne sterilisert har hun vært enda mer knyttet til hjemmet. Hun holder seg nærme huset/ inngangen og hun vet når vi kommer. Hun vet når det er våres biler som kjører opp for da er hun en rakett. Hun driter i om vi kan kjøre henne ned, for hun vet det er vi som kommer hjem. 

Jeg elsker katten min eller katten vår da, men det er jeg som ville ha katt da haha. Men jeg vet alle hjemme er glad i den pelsdotten selvom det er noen som ikke vil gi uttrykk for det 😂. Å ha kjæledyr er som en familiemedlem uansett hvordan du tenker. Det er ikke et leketøy men et levende vesen som trenger omsorg og stell som et vanlig menneske trenger. Og en blir jo knyttet og avhengig av dem. 

Etter katteluke ble montert har hun også blitt mye roligere. Nå styrer hun alt selv når hun vil inn og ut. Hun har tilgang til mat og vann hele tiden. Jeg har merket at hun er mye inne for tiden etter luken kom. Ser ofte at hun ligger i sengen sin og sover hele dagen haha. Nå som mannen min er vekkreist på jobb, bor hun nærmest på sofa i stuen. Hver eneste dag om det er på dagen eller på kvelden, ligger hun og koser seg med meg. Når hun har fått nok klapping og kos finne hun seg en plass for å sove. Jeg må jo si at hun har det luksus hun 😻. 

Huff ble visst ganske lang innlegg om min elsk for katt hahahaha men jeg får aldri sagt, skrevet eller vist dere nok hvor mye glad jeg er i den katten. Og jeg bare elsker pelsen på henne! Er jo såååå mykt og fint, hun er virkelig flink å stelle pelsen sin. Det er sjelden jeg bader henne - kanskje et par ganger i løpet av året.

11 Kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

29.01.2017 kl. 13:58
Herlig, så heldig kattepus som har fått luke <3 Man blir så uendelig glad i de pelsdottene, de er jo en del av familien. <3

Tone V.

29.01.2017 kl. 19:47
Mia: Ja det er det man blir :)

frodith

29.01.2017 kl. 16:22
Skjønner godt det ble langt innlegg, en fantastisk nydelig pus også <3 Ha en fin søndag Tone :-)

Tone V.

29.01.2017 kl. 19:47
frodith: Takk i like måte :)

dvergpinschere i mitt hjerte

29.01.2017 kl. 19:44
Så herlig! og jeg ble nesten litt redd når jeg leste overskriften..uff..men godt det ikke var denne her da..Helt nydelig!! jeg har bare vasket katten min en og annen gang jeg..når den har hatt diare...Ellers ordner hun seg selv..må klippe og børste litt..men ikke noe bade på den frøkna..det liker hun ikke...hihihi.

Tone V.

29.01.2017 kl. 19:47
dvergpinschere i mitt hjerte: hihi :) Hu mi liker heller ikke å bada haha

Søtmonsen :))

29.01.2017 kl. 20:56
Synd å høre at du har mistet katter i påkjørsel ;s Fælt det..

Men du har slik en nydelig pus nå <3 :D

Tone V.

30.01.2017 kl. 00:24
Søtmonsen ): Ja var ikke noe kjekt da, men er glad jeg har hun her nå :)

Elin Slåen

29.01.2017 kl. 21:40
Nydelig pus <3

Jeg ønsker meg katteluke, men trur ikke huseier hadde blitt såååå fornøyd med det, så det får vente til jeg finner mitt eget :) Sånn sett er det mye greiere om våren og sommeren, for da står vinduet på hunderommet åpent 24/7, nesten, og da går kattene inn og ut som de vil, så slipper jeg å hoppe opp og ned fra sofaen hver gang pelskatten vil ut og inn hvert 5 minutt :P Nakenkatten går ut når det er varmt han også :)

Den forrige katten min døde dessverre i en garasjeportulykke. Det var helt forferdelig når jeg skulle en tur på butikken og rygget inn foran garasjen og så katten min i speilet på bilen :( Men, det var en ulykke og sånt kan dessverre skje, så <3

Det samme med at de blir påkjørt. Det er kjempetrist, men det er dessverre noe som kan skje når man har katter som gjerne vil være ute :( Jeg krysser fingrene for at Mini (pelskatten min) passer seg for biler når han er ute <3 Nakken katten er sky for mennesker (han liker ikke å bli tatt på) og redd for biler, så han er sjeldent langt unna vinduet :)

Tone V.

30.01.2017 kl. 00:26
Elin Slåen: Ja forstår det da at du ikke kan ha katteluke så lenge det er ikke i ditt eget hus :) Og ulykker kan skje som ingen kan for selvom det er veldig trist og fælt <3

Elin Slåen

30.01.2017 kl. 16:39
Ja, det er veldig trist. Men så har jeg liksom ikke samvittighet til å tvinge en katt som mistrives å være inne til å være inne heller :O Men, bank i bordet- det har gått bra i 1.5 år nå, så satser på det går veldig bra mye, mye lenger <3 Jeg bor ikke i verdens mest trafikkerte vei, heldigvis :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits